Σάββατο 16 Απριλίου 2011

ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ

  Η  υπερήφανη Ελλάδα των φιλοσόφων, των ποιητών,  των επιστημόνων  και των ηρώων, κατάντησε να θεωρεί σήμερα τον εικονιζόμενο περιφερόμενο μοναχό ως τον «μεγαλύτερο των Ελλήνων» και διδάσκαλο του Γένους, που δίδασκε: «Άκουσε, παιδί μου, να σου ειπώ. Η τελεία αγάπη είναι να πουλήσης όλα σου τα πράγματα, να τα δώσης ελεημοσύνη και να πηγαίνης και εσύ να εύρης κανένα αυθέντη να πουληθής σκλάβος. Και όσα πάρης, να τα δώσης όλα. Να μην κρατήσης ένα άσπρο (νόμισμα). Ημπορείς να το κάμης αυτό, να γίνης τέλειος;». Ο Κοσμάς γεννήθηκε σ’ ένα χωριό της Αιτωλίας στις αρχές του 18ου αιώνα. Μαθήτευσε στο  Άγιο Όρος.
Έφυγε από το Άγιο Όρος –πιθανότατα το 1760- μετέβη στην Κωνσταντινούπολη, όπου έλαβε οδηγίες και άδεια από τον πατριάρχη Σεραφείμ Β΄ κι άρχισε την προπαγανδιστική του δράση. Η πρώτη του περιοδεία έγινε στην ηπειρωτική Ελλάδα. . Η αιτία του θανάτου του (1779) παραμένει σκοτεινή, αλλά από πουθενά δεν προκύπτει, ότι οφειλόταν σε τυχόν εθνικό κήρυγμά του ή ιδεολογικούς λόγους. Επισήμως, συνελήφθη και εκτελέστηκε στις 24 Αυγούστου του 1779 στο χωριό Κολικόντασι, κοντά στην πόλη του Βερατίου στην Αλβανία, από τους Τούρκους γιατί τον υποπτεύονταν ως πράκτορα των Ρώσων.
.Η εβραιοχριστιανική «φιλοσοφία»  του
Ο Κοσμάς ως κύριο τρόπο δράσης ανάμεσα στους Έλληνες είχε το προπαγανδιστικό κήρυγμα, διδαχή, όπως ονομάστηκε από τους χριστιανούς. Ο λόγος του,  δεν διέθετε μεγάλη ποικιλία. Ας εξετάσουμε ενδεικτικά μερικές διδαχές του:
«Εν αρχή εποίησεν ο Θεός τον ουρανόν και την γην και πάντα τα εν αυτοίς, λέγει ο προφήτης Μωυσής πεφωτισμένος εκ πνεύματος αγίου εις την αγίαν και ιεράν γραφήν. Τον παλαιόν (καιρόν), χριστιανοί μου, εγίνοντο καλοί οι άνθρωποι».
Μιλάει για τον Αβραάμ και τον Ισαάκ, που εξέδιδαν τις γυναίκες τους, τον Λωτ, που συνευρέθη με τις θυγατέρες του, τη Θάμαρ, που συνευρέθη με τον πεθερό της για ένα δακτυλίδι κ.λ.π..
«Ερευνάτε τας γραφάς, ότι εν αυταίς ευρήσετε ζωήν αιώνιον».
Το «ερευνάτε τας γραφάς» το αντέγραψε από τον Ιησού. Αναφερόμενοι κι οι δύο στις γραφές εννοούσαν την Παλαιά Διαθήκη· η Καινή δεν είχε γραφεί ακόμη. Κανένας τους δεν είπε να μελετάτε τον Όμηρο ή  τον Ησίοδο, τον Ευριπίδη, τον Πλάτωνα, τον Επίκουρο,  τον Δημόκριτο, τον Ηράκλειτο κ.τ.λ., το οποίο θα έλεγαν, εάν κήρυτταν κάτι, που να είχε σχέση με τον Ελληνικό Πολιτισμό.
«Καλύτερα, αδελφέ μου, να θανατώσης εκατό ανθρώπους βαπτισμένους, παρά να αφήσης ένα παιδίον αβάπτιστον να αποθάνη» (Παπά-Αρσενίου Βλιαγκόφτη, ΙΓ Πάτρια).
Ο Κοσμάς εναντιωνόταν στους παραδοσιακούς χορούς και στα τραγούδια και δίδασκε: «Ψάλτες να παίρνετε στους γάμους» (Παπά-Θεόδωρου Ζήση, ΙΓ Πάτρια).
«Είναι μεγάλη ευλογία να κάμετε το παιδί σας καλόγηρο» (ως ανωτέρω).
Αρκεί να μην πάρει όπλο και πολεμήσει τους Τούρκους.
Στα κηρύγματά του περιλάμβανε αρκετή μεταφυσική τρομοκρατία: «Ω τι φόβον και τρόμον ηθέλαμεν έχει δια τον Άδην, αν ήτο ν’ ακούαμεν τες ελεεινές φωνές των εκεί κολαζομένων. Ανάμεσα εκεί εις τες φλόγες του Άδου, αναστενάζουσιν οι άθλιοι αμαρτωλοί, κλαίουσι, βρυχώνται χειρότερα από τα ζώα… Τα δάκρυα οπού χύνουσι, τους αυξάνουσι περισσότερον τες φλόγες του Άδου. Και τι ζωή θέλει είσθαι εκείνη του αμαρτωλού να κατακαίεται πάντοτε εις ένα τέτοιον πυρ, όπου σύγκρισιν με άλλο δεν έχει;» («Πατρικαί νουθεσίαι αγ. Κοσμά Αιτωλού», Άγιον Όρος, κεφ. στ.).
Πολυδιαφημισμένη από τους ελληνορθόδοξους είναι η διδαχή: «Είναι προτιμώτερο να έχει κανείς σχολείο στον τόπο του, παρά βρύσες και ποτάμια».
Κανείς τους όμως δεν διαβάζει και τη συνέχεια: «Σκοπός του σχολείου είναι να διδάξει, τι είναι Θεός, τι είναι άγγελοι, δαίμονες, κόλαση, παράδεισος».
Όλα τα σκοτεινά βυζαντινά χρόνια το πατριαρχείο, το οποίο έλεγχε πλήρως την παιδεία των Ελλήνων, επέτρεπε να διδάσκονται μόνο το Ψαλτήρι κι η Οκτώηχος. Για τέτοια σχολεία μιλούσε κι ο Κοσμάς. Ούτε καν σκεφτόταν σχολεία, που θα δίδασκαν επιστήμες, αρχαίους συγγραφείς ή οτιδήποτε άλλο σχετικό. Αυτά κυνηγιώνταν κι έκλειναν -όχι από τους Τούρκους, αλλά- από το πατριαρχείο. (Βλ. «Η ιερά εξέταση του Γρηγορίου Ε΄».) Ο Κοσμάς ήταν σαφής: «Το σχολείο ανοίγει τες εκκλησίες, το σχολείο ανοίγει τα μοναστήρια» (Μητροπολίτη Φλωρίνης Αυγ. Καντιώτη, «Κοσμάς ο Αιτωλός», εκδόσεις Ορθοδόξου Ιεραποστολικής Αδελφότητας «Ο Σταυρός», σελ. 142 και 209).
«Ο Τούρκος δεν βλάπτει την Πίστιν»
Πολλές υπερβολές γράφτηκαν για τον Κοσμά Αιτωλό, προκειμένου να αποκρυβεί η από το πατριαρχείο κατευθυνόμενη αντεθνική του προπαγάνδα και να υποστηριχθεί –ψευδώς– πως δήθεν επιτελούσε εθνικό έργο.
Υποστηρίζεται για παράδειγμα, ότι ο Κοσμάς μύησε πολλούς στην επαναστατική ιδέα κι ανάμεσά τους τον Κατσαντώνη στα 1777 (Φ. Μιχαλόπουλος, «Κοσμάς ο Αιτωλός», σελ. 57, 58, 66). Ο αργότερα ονομαστός Κλέφτης όμως, ήταν τότε νήπιο· γεννήθηκε μεταξύ 1770 και 1773. Το πατριαρχείο ήταν κάθετα αντίθετο με τις επαναστατικές ιδέες, γι’ αυτό και αφόρισε τους επαναστάτες και την Επανάσταση του ’21. Στέλνοντας τον Κοσμά Αιτωλό στην Ελλάδα επεδίωκε με την ανθελληνική, παθητική και χριστιανική μορφή της διδασκαλίας του να σβήνει άμεσα κάθε εμφανιζόμενη ελληνική επαναστατική φλόγα.
Ο Κοσμάς δεν αρκούνταν στη σιωπή, αλλά συμβούλευε καθαρά υποταγή στον Τούρκο κατακτητή. Δεν ήθελε να έχει σχέση με την Ελλάδα, ούτε με καμμία άλλη πατρίδα, τόνιζε πως πατρίδα όλων είναι ο ουρανός και συνιστούσε στους Ρωμιούς να παραμείνουν υποταγμένοι στους Τούρκους, που ήρθαν για να διαφυλαχθεί η ορθόδοξη πίστη από την εκ δυσμών απειλή. Συνιστούσε ακόμα να προσεύχονται οι χριστιανοί, για να φωτίζει ο Θεός τον βασιλιά και τους «ζαπιτάδες», ώστε «να κυβερνούν τον κόσμο με πραότητα και δικαιοσύνη».
«Απολαύστε» αντιεπαναστατικές κι αντεθνικές διδαχές του Κοσμά:
«Σας λυπάμαι για την περηφάνεια, οπού έχετε. Το ποδάρι μου εδώ δεν θα ξαναπατήση. Και εάν δεν αφήσετε αυτά τα πράγματα που κάνετε, την αυθαιρεσία και ληστεία, θα καταστραφήτε. Σε κείνο το κλαρί, που κρεμάτε τα σπαθιά σας, θά ‘ρθη μια μέρα που θα κρεμάσουν οι γύφτοι τα όργανά τους» (ελέχθη στο χωριό Άγιος Δονάτος Σουλίου, από το βιβλίο «Κοσμάς ο Αιτωλός» του Αυγ. Καντιώτη.)
«Εμείς, χριστιανοί μου, δεν έχομεν εδώ πατρίδα… Δια τούτο και ο Θεός μας έβαλε τον νουν εις το επάνω μέρος, δια να στοχαζώμεθα πάντοτε την ουράνιον βασιλείαν, την αληθινήν πατρίδα μας» (Διδαχή Α , 1, Ι. Μενούνου).
«Και βαθμοφόροι Τούρκοι μου παρέχουν τώρα την προστασίαν των. Ο καθείς από αυτούς επιζητεί την παρουσίαν του ιερωμένου εις τα χωριά, όπου έχουν τα φέουδά των, διότι ούτος παρακινεί τους Έλληνας να φέρωνται νομοταγώς και να πληρώνουν τα δικαιώματα εις τους φεουδάρχας των» (Κ. Μέρτζιου, «Το εν Βενετία», σελ. 6). Στη διδαχή αυτή φαίνεται καθαρά ο ρόλος του κλήρου κατά την Τουρκοκρατία. Στο χειρόγραφο 12 της Μονής Λευκοπηγής αναγράφεται, ότι ο Κοσμάς παρακίνησε τους οπλοφόρους από τους ακροατές του να παραδώσουν τα όπλα «εις τους ζαπιτάδες» (Φ. Μιχαλόπουλος, «Κοσμάς ο Αιτωλός», σελ. 271).
«Να ρίψετε τ’ άρματα και να ελπίζετε εις τον Θεόν» (Παπά-Αρσενίου Βλιαγκόφτη, ΙΓ Πάτρια).
«Προφητείες»
Απολαύστε μερικές δειγματοληπτικά:
«Ή τρεις μέρες, ή τρεις μήνες, ή τρία χρόνια θα βαστάξει.»
Προφητεία είναι αυτή;
«Θα δείτε σαράντα άλογα να τα δένουν σε ένα παλούκι».
«Θα βάλουν φόρο στις κότες και στα παράθυρα».
«Θα ‘ρθει ξαφνικά ή το βόιδι στο χωράφι, ή το άλογο στ’ αλώνι».
«Θα ‘ρθει καιρός, που θα φέρει γύρες ο διάβολος με το κολοκύθι του».
«Ένα ψωμί θα χαθεί το μισό κι ένα ολόκληρο».
• «Να έχετε τρεις θύρες· αν σας πιάσουν τη μια, να φύγετε από την άλλη».
Περισσεύει μία!
Ας εξετάσουμε τώρα τις…«επιστημονικές» γνώσεις του Κοσμά σε θέματα, που δεν χρειαζόταν να κάνει προφητείες:
• «Ο ήλιος και το φεγγάρι και τ’ άστρα είναι κολλημένα εις τον ουρανόν και ο ουρανός γυρίζει μαζί με τον ήλιον… Όπου πηγαίνει ο ήλιος εκεί γίνεται ημέρα» (Χειρόγραφο 12 Λευκοπηγής, σελ. 31).
Σκοτάδι γίνεται εκεί, που διδάσκονται τέτοιες ανοησίες.
• Όταν ο γάμος γίνεται όχι όπως θέλει ο Θεός αλλά ο Διάβολος, τότε πεθαίνει κάποιος από τους συζύγους, «και παιδιά κάμνουν και εκείνα όλα κορίτσια, στραβά, κουτσά, λωλά, αναποδιασμένα». (Έκδοση Αποστολιά, σελ. 74.)
Τα κορίτσια εξομοιώνονται με τα παιδιά με αναπηρίες.
«Και από τον καιρό οπού έκαμεν ο πανάγαθος Θεός τον κόσμον είναι επτά χιλιάδες και διακόσιοι ογδοήντα οκτώ χρόνοι» (Διδαχή Α2 , 19, Ι. Μενούνου).
Δηλαδή ο Θεός κατασκεύασε τον κόσμο περί την 6η χιλιετία π.Χ.. Τα ίδια πάντως υποστηρίζει κι η επίσημη Εκκλησία σήμερα.
«Να μην τρώγωμεν οψάρια τες Τετράδες και τες Παρασκευές, ότι είναι μεγάλη αμαρτία, και όποιος τρώγει να ηξεύρη, ότι σταυρώνει τον Χριστόν» (Διδαχή Α2 , 930, Ι. Μενούνου).
«Πάλιν εσύ, γυναίκα, έχεις περισσότερον χρέος από τον άνδρα να ανατρέφεις τα παιδιά σου και να τα νουθετάς εις τα καλά έργα. Όταν το παιδί σου σηκώνεται το ταχύ από τον ύπνον και ευθύς σου γυρεύει ψωμί, εσύ μη του δώσεις, αλλά επάρε το και πήγαινέ το εις την εικόνα του Χριστού και ειπέ του: Εγώ παιδί μου ψωμί δεν έχω, ο Χριστός μας έχει. Έλα κάμε το σταυρόν σου να τον προσκηνύσωμεν και να τον παρακαλέσωμεν να μας δώσει. Και έτσι συνηθίζει το παιδί από μικρόν εις το καλόν» (Διδαχή Α2 , 935, Ι. Μενούνου).
Χριστιανικές παιδαγωγικές μέθοδοι ψυχολογικής βίας.
Ας δούμε όμως το εκπαιδευτικό όραμα του Κοσμά όπως φαίνεται μέσα από τα δικά του λόγια… 1. Ο ρόλος του σχολείου πρέπει να είναι θρησκευτικός και να προετοιμάζει τον άνθρωπο για το μοναστήρι: «Να μαζευθήτε όλοι να κάμετε ένα σχολείον καλόν, να βάλετε και επιτρόπους να το κυβερνούν, να βάνουν διδάσκαλον να μανθάνουν όλα τα παιδιά γράμματα, πλούσια και πτωχά. Διότι από το σχολείον μανθάνομεν τι είνε Θεός, τι είνε Αγία Τριάς, τι είνε Άγγελοι, δαίμονες, παράδεισος, κόλασις, αρετή, κακία· τι είνε ψυχή, σώμα κ.λ.π. Διότι χωρίς το σχολείον περιπατούμεν εις το σκότος· από το σχολείον ανοίγει το μοναστήριον» (Διδαχή Α΄).
«Και αν δεν σπουδάσης τα ελληνικά, αδελφέ μου, δεν ημπορείς να καταλάβης εκείνα οπού ομολογεί η Εκκλησία μας. Καλύτερον, αδελφέ μου, να έχης ελληνικόν σχολείον εις την χώραν σου, παρά να έχης βρύσες και ποτάμια· και ωσάν μάθης το παιδί σου γράμματα, τότε λέγετε άνθρωπος. Το σχολείον ανοίγει τας εκκλησίας· το σχολείον ανοίγει τα μοναστήρια» (Διδαχή Ε΄).
2. Το σχολείο έχει σαν σκοπό τη γνωριμία με την ορθοδοξία: «Διατί πάντα εις τα σχολεία γυμνάζονται οι άνθρωποι και ηξεύρουν και μανθάνουν το τι εστί ο Θεός, το τι είνε οι άγιοι άγγελοι, τι είνε οι καταραμένοι δαίμονες και το τι είνε η αρετή των δικαίων. Το σχολείον φωτίζει τούς ανθρώπους. Ανοίγουν τα ομάτια των ευσεβών και ορθοδόξων χριστιανών να μανθάνουν τα μυστήρια». (Διδαχή ΣΤ΄).
3. Οποιαδήποτε γνώση εκτός της ορθοδοξίας είναι του Διαβόλου: «Έμαθα και πέντε εξ ελληνικά και έμαθα πολλών λογιών γράμματα, εβραϊκά, τουρκικά, φράγκικα και από όλα τα έθνη, με την χάριν του Χριστού μας και πολλά τα εδιάβασα. Και όλα τα εθνικά κάλπικα τα ηύρα· όλα ευρέματα και σπέρματα του Διαβόλου, και κατά αλήθειαν, αδελφοί μου, τόσον τα εμελέτησα τα γράμματα». (Διδαχή Η΄).
4. Όσο για τις υπόλοιπες γνώσεις…: «Ωσάν εξέπεσεν το πρώτον τάγμα και έγιναν δαίμονες, τότε επρόσταξεν ο πανάγαθος Θεός και έγινεν ο κόσμος ούτος. Και από τον καιρόν οπού έκαμε τον κόσμον είνε 7288 χρόνοι…. Ο ήλιος, η σελήνη και τα άστρα είνε κολλημένα εις τον ουρανόν». (Διδαχή Α΄).
Αυτό ήταν το εκπαιδευτικό όραμα του Κοσμά του Αιτωλού. Να ανοίξουν σχολεία όπου οι χριστιανοί (όχι οι «μιαροί» Έλληνες) να μαθαίνουν ελληνικά ώστε να καταλαβαίνουν το ευαγγέλιο (περί ιστορίας ουδείς λόγος), να μάθουν την ορθόδοξη πίστη και να προετοιμαστούν για το μοναστήρι. Το σχολείο αντιμετωπίζεται από τον Κοσμά σαν απαραίτητη προϋπόθεση για την προώθηση της ορθοδοξίας και όχι του έθνους, έννοια η οποία απουσιάζει παντελώς από τις διδαχές του.
Το ερώτημα λοιπόν που προκύπτει είναι το εξής: Από ποιό σημείο των διδαχών του Κοσμά του Αιτωλού προκύπτει ο εθνικός ρόλος της εκπαίδευσης;
Απάντηση: Από πουθενά. Το κήρυγμα του Κοσμά του Αιτωλού δεν έχει καμία σχέση ούτε με το έθνος, ούτε με ανεξαρτησίες, ούτε με επαναστάσεις. Δεν τον ενδιέφερε η αποτίναξη της δουλείας την οποία θεωρούσε ο ίδιος «θεόσταλτη» και «προς το συμφέρον μας», επειδή δεν πείραξε την πίστη μας αλλά μάλλον τον απασχολούσαν περισσότερο να μην ξυρίζονται οι άντρες: «Και εγώ βλέπω εδώ και είνε εξήντα και ογδοήντα χρονών γέροντες, και ακόμη ξυρίζονται. Δεν το εντρέπεσθε να ξυρίζεσθε; Δεν ήξευρεν ο Θεός οπού έδωκε τα γένεια;» (Διδαχή Α΄).
Αυτό είναι το «εθνικό» έργο του Κοσμά του Αιτωλού που τον καθιέρωσε η εκκλησία (μαζί με πολλούς άλλους) ως «εθνικό ήρωα».

105 σχόλια:

  1. Εδώ και 17 αιώνες οι εβραικες θρησκείες (χριστιανισμος και μουσουλμανισμος) όχι μόνον σταμάτησαν την πολιτιστική πορεία της ανθρωπότητος που είχαν ξεκινήσει οι Ελληνες, αλλά οπισθοδρόμησαν τον κόσμο στον σκοτεινό Μεσαίωνα. Μετά το διάλειμμα της Αναγεννήσεως, εδώ και μισό αιώνα εκδηλώνεται μιά νέα οπισθοδρόμηση εξ αιτίας της σύγκρουσης του Ιουδαιο-Χριστιανισμού με τον Ισλαμισμό.
    Αιτία της σύγκρουσης πέραν των οικονομικών αιτίων είναι και η ίδρυση του κράτους του Ισραήλ και ο σφετερισμός των Βιβλικών εδαφών από τους Παλαιστινίους, καθώς και της πόλεως της Ιερουσαλήμ. Οι θρησκείες αυτές διαπλέκονται στενά με γεωπολιτικά και οικοκονομικά συμφέροντα για τον έλεγχο των ενεργειακών πηγών της Μέσης Ανατολής και της Κεντρικής Ασίας, καθώς και με τα διάφορα Στρατιωτικο Βιομηχανικά Συμπλέγματα του κόσμου που προωθούν εξοπλισμούς, κρίσεις και πολέμους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο μέγας Γερμανός διανοητής και φιλόσοφος, θαυμαστής του Ελληνικού Πολιτισμού ο Friedrich Nietzsche (ΝΙΤΣΕ), στο Werke in drei Βänden, hg. von Κ.
    Schlechta, I I, 1914, Seite1234, γράφει:
    "Καταδικάζω τον Χριστιανισμό.
    Απαγγέλλω κατά της χριστιανικής Εκκλησίας την εσχάτη όλων των κατηγοριών.
    Τον θεωρώ ως την μεγαλύτερη διαφθορά...
    Μετέβαλε κάθε αξία σε απαξία,
    κάθε αλήθεια σε ψέμα,
    καθετί έντιμο σε αχρειότητα.
    Τον θεωρώ ως την μεγαλύτερη κατάρα και διαστροφή,
    το μεγαλύτερο εκδικητικό ένστικτο,
    που προκειμένου να επιβληθεί χρησιμοποίησε κάθε μηχανορραφία
    και υποχθόνιο μέσο,
    δεν εδίστασε μπροστά σε καμιά μικροπρέπεια.
    Τον ονομάζω το ανεξίτηλο στίγμα της ανθρωπότητας..."
    Αυτά τα συμπεράσματα του Νίτσε περί Χριστιανισμού που αλλού τον κατονομάζει φοβερότερη ασθένεια και παρά φύση πειθαρχία, τα έχουν διατυπώσει ίδια ή πιο εμφατικά πολλοί και διάφοροι ανεξάρτητοι ερευνητές σε διάφορους τόπους και χρόνους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σχεδόν κανένας από τους αυτοκράτορες του Βυζαντίου δεν υπήρξε Έλληνας (και η καταγωγή μερικών εξ αυτών που θεωρούνται Έλληνες, είναι εξαιρετικά αμφισβητήσιμη). Ο Κωνσταντίνος ο επονομαζόμενος Μέγας δεν γνώριζε ούτε καν ελληνικά. Ο Θεοδόσιος ήταν Ισπανός, "ευγενής εξ Ιβήρων" σύμφωνα με τον Λέοντα τον Γραμματικό. Ο Ιουστινιανός ήταν Ιλλυριός (το πραγματικό του όνομα ήταν Γιουτπράδα), ο Ηράκλειος ήταν Καππαδόκης, ο Βασίλειος ο ιδρυτής της Μακεδονικής Δυναστείας ήταν Αρμένιος, ο Ιωάννης Τσιμισκής ήταν Αρμένιος (το πραγματικό του όνομα ήταν Τσεμίσκε) και ο τελευταίος αυτοκράτορας του Βυζαντίου (ο Έλληνας μαρμαρωμένος βασιλιάς, όπως τον αποκαλούν οι ελληνορθόδοξοι χριστιανοί) Κωνσταντίνος Παλαιολόγος ήταν Σέρβος στην καταγωγή (το πραγματικό του όνομα ήταν Κονσταντίν Ντράγκατς) από την πλευρά της μητέρας του, ενώ απ’ την πλευρά του πατέρα του υπάρχει ένα χάος, καθώς προέρχεται από ένα συνονθύλευμα πρόσμιξης εθνοτήτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Mε την επικράτηση του χριστιανισμού στο ανατολικό μέρος της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, στην Κωνσταντινούπολη, αρχίζει η επιχείρηση απαλείψεως οτιδήποτε ελληνικού, εκτός της γλώσσας. Ηδη από αρκετά νωρίς, οι χριστιανοί θεολόγοι, που είναι Ρωμαίοι υπήκοοι, στρέφονται κατά των Ελλήνων και οι συστηματικές επιθέσεις και διώξεις από την επίσημη εξουσία αρχίζουν με τους διαδόχους του Κωνσταντίνου (Κωνστάντιο Β', Θεοδόσιο Α' και Β', κ.λπ.)
    Ο ελληνικός πολιτισμός διώκεται, ναοί γκρεμίζονται, το Μαντείο των Δελφών κλείνει, περιουσίες των Ιερών και ιδιωτικές διαρπάζονται, οι εορτές (Ελευσίνια Μυστήρια κ.ά.) καταργούνται, οι Ολυμπιακοί Αγώνες που διεξάγονταν από το 776 π.Χ. επίσης, βιβλία καίγονται, βιβλιοθήκες εξαφανίζονται, τα θέατρα σφραγίζονται, οι άνθρωποι χάνουν τη δουλειά τους και εξοντώνονται ως «ειδωλολάτρες», ως κατεχόμενοι από την πλάνην των ανοσίων και μυσερών Ελλήνων, όπως αναφέρουν τα διατάγματα των Βυζαντινών αυτοκρατόρων, οι οποίοι από την αρχή έως το τέλος αποκαλούνται βασιλείς των Ρωμαίων. Ο αναγκαστικός και βίαιος εκχριστιανισμός επιβάλλεται με αποκλεισμούς, εξορίες, βασανιστήρια και στρατόπεδα συγκεντρώσεως στη Σκυθόπολη. Συνυπεύθυνοι σε αυτό το πογκρόμ είναι οι χριστιανοί, τα χριστιανικά Πατριαρχεία Κωνσταντινουπόλεως, Αλεξανδρείας, Αντιοχείας... Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η πρώτη δημόσια μαζική καύση ελληνικών βιβλίων έγινε στην Εφεσο με την προτροπή του Παύλου, τον 1ο μ.Χ. αιώνα, και συνεχίστηκε στον Ιππόδρομο της Κωνσταντινουπόλεως επί Θεοδοσίου Α'. Επίσης το 415 μ.Χ., με τις προτροπές και το μίσος του Πατριάρχη Αλεξανδρείας Κυρίλλου, ο φανατισμένος όχλος κατακρεουργεί με θραύσματα από πήλινα αγγεία τη φιλόσοφο Υπατία! Τέλος, ο χριστιανός Βυζαντινός αυτοκράτωρ Ιουστινιανός κλείνει το 529 μ.Χ. με διάταγμα τις φιλοσοφικές σχολές· ακόμα και τη σχολή των Αθηνών (εν Αθήναιες κελεύσας μηδένα διδάσκειν φιλοσοφίαν) που είχε ιδρύσει ο Πλάτων τον 4ο π.Χ. αιώνα και επί εννέα αιώνες λειτουργούσε κανονικώς. Ο τελευταίος διευθυντής της, ο φιλόσοφος Δαμάσκιος, μαζί με άλλους καταφεύγουν -τι ειρωνεία!- στην περσική αυλή.―
    Το φαινόμενο αυτό της διώξεως μέχρι εξαφανίσεως του ελληνικού πνεύματος είναι το πρώτο στην Ιστορία παράδειγμα θεσμισμένης και έμπρακτης μισαλλοδοξίας, το πρώτο παράδειγμα μαζικής εθνοκάρθαρσης και πνευματικής κάθαρσης, που δεν επιθυμεί τον άλλο, τον διαφορετικό: ο ελληνικός πολιτισμός πρέπει να εξαφανιστεί φυσικώς, ιδεολογικώς, πνευματικώς· παρέμεινε για τους Βυζαντινούς πάντα κάτι το ξένο, οι ίδιοι χρησιμοποιούν τον όρο έξωθεν ή θύραθεν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το χριστιανικό Βυζάντιο δεν έχει ανάγκη τη φιλοσοφία, την έρευνα, τον διάλογο, αλλά τη θεολογία, τη μοναδική αλήθεια, το δόγμα. Δεν ανέχεται ούτε καν τους χριστιανούς που έχουν διαφορετική άποψη, τους στιγματίζει ως αιρετικούς, τους αναθεματίζει, τους διώκει. Δεν επιθυμεί επίσης πολίτες και αγορά, αλλά πιστούς και ποίμνιο. Αντί της πολιτικής ενημέρωσης και διαπάλης των δοξών εφαρμόζει την «ορθοδοξία» και τις συνωμοσίες των αυλικών και των ευνούχων του Ιερού Παλατίου. Αντί της αμφισβήτησης προκρίνει την υποταγή και την τυφλή πίστη. Δεν θέλει τον έρωτα και την απόλαυση αλλά τον ασκητισμό και το μίσος για το σώμα. Δεν ενδιαφέρεται για τον δημόσιο και πραγματικό βίο αλλά για την απόσυρση από τα εγκόσμια, την ατομική ψυχή και τη «μετά θάνατον ζωή». Δεν θέλει ελεύθερους πολίτες αλλά δούλους και υποτελείς του Αυτοκράτορα και του Πατριάρχη. Αντί για τη δημοκρατία των ελεύθερων και ίσων πολιτών υπερασπίζεται και εφαρμόζει την ελέω θεού απόλυτη μοναρχία. Αντί για την κυριαρχία του νόμου κυριαρχεί η αυθαίρετη βούληση του Πατριάρχη και του Αυτοκράτορα. Η ποίησις αντικαθίσταται από την εκμηδενιστική θρησκευτική υμνωδία.

    Η τραγωδία και η κωμωδία από τα φτηνά θεάματα του Ιπποδρόμου και την επανάληψη της θρησκευτικής λειτουργίας. Τα εξαίσια γυμνά σώματα των ελληνικών γλυπτών εξαφανίζονται από το ράσο και την αγιογραφία. Η συζήτηση εξαφανίζεται από την προσευχή. Η πολιτική ρητορική από το θρησκευτικό κήρυγμα. Η ανθρώπινη γνώση είναι αποτέλεσμα θεϊκής φώτισης και αποκάλυψης, κτήμα και προνόμιο του Ιερατείου και των εξουσιαστών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η έχθρα των Βυζαντινών χριστιανών κατά των Ελληνων διατηρήθηκε αμείωτη καθ' όλη τη διάρκεια της αυτοκρατορίας, διότι η υπέρτατη έγνοια τους ήταν η τήρηση του μοναδικού «θεόπνευστου» δόγματος και η διδασκαλία των Πατέρων της Εκκλησίας. Ακόμη και στην περίοδο που θεωρείται «φιλελεύθερη» (του 11ου μ.Χ. αιώνα), οποιαδήποτε συμπάθεια προς τους Ελληνες φιλοσόφους, που διαφοροποιείται από το επίσημο δόγμα, επισύρει την καταδίκη και την αποπομπή. Αυτό έγινε λ.χ. με τον Ιωάννη Ιταλό, «ύπατο των φιλοσόφων», τον οποίο η πατριαρχική Σύνοδος κατηγόρησε ότι ασχολούνταν με ελληνικές αντιλήψεις που απέκλιναν από το ορθόδοξο δόγμα (τα των Ελλήνων δυσεβή δόγματα ...ανάθεμα). Φυσικά μετά το ονομαστικό ανάθεμα εναντίον του ο Ιταλός εξαφανίστηκε από τον δημόσιο βίο. Το ελληνίζειν ήταν καταδικαστέο και εξοβελιστέο από την κοσμική και θρησκευτική εξουσία μέχρι το τέλος του Βυζαντίου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Γεώργιος Γεμιστός Πλήθων, ο οποίος προσπαθεί να ξεφύγει από την αρπαγή του χριστιανισμού και ανατρέχει στην πλατωνική φιλοσοφία. Είναι από τους πρώτους, στο ετοιμόρροπο και προ πολλού παρακμιακό Βυζάντιο, που τολμά να αποκαταστήσει ανοικτά μετά από 10 αιώνες το όνομα των Ελλήνων και την ελληνική παιδεία και δηλώνει ότι Ελληνες εσμέν γένει τε και παιδεία. Ομως ο ανθενωτικός Γεώργιος Σχολάριος (Γεννάδιος), μελετητής του Αριστοτέλη, που έγινε ο πρώτος Πατριάρχης μετά την πτώση της Κωνσταντινουπόλεως, αντέταξε ότι «χριστιανοί εσμέν», και παρέδωσε στην πυρά το έργο του Γεμιστού.

    Συνεπώς υπάρχει ένα αγεφύρωτο χάσμα μεταξύ του ελληνικού κόσμου και του βυζαντινού χριστιανισμού, πρόκειται για ασύμβατες και ασυμβίβαστες αντιλήψεις, νοοτροπίες και πρακτικές. Δεν είναι απλώς μόνο δύο διαφορετικοί κόσμοι, αλλά συνιστούν εντελώς άλλη νοηματοδότηση του βίου, άλλη σύλληψη του κόσμου, στηριζόμενοι σε άλλο ανθρωπολογικό τύπο.

    Ο ελληνικός κόσμος είναι ο πολιτισμός της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της ισότητας, της πολιτικής συμμετοχής, του εκκλησίας του δήμου. Ενώ ο βυζαντινός εκπροσωπεί την ανελευθερία, την αυταρχική μοναρχία, την ανισότητα, την τυφλή υπακοή και πίστη στο εξ αποκαλύψεως μοναδικό δόγμα, την Εκκλησία των παθητικών πιστών. Θα πρέπει συνεπώς να διαλέξουμε: αρχαίο ελληνικό πολιτισμό ή βυζαντινό χριστιανισμό, αυτονομία ή ετερονομία, όπως σωστά προτείνει ο Κ. Καστοριάδης.² Και τα δύο μαζί δεν γίνεται, είναι σχήμα οξύμωρο. Οσον αφορά τον άλλο μύθο του νεοελληνικού χριστιανισμού για τον ρόλο της Εκκλησίας στην Επανάσταση του 1821, παραπέμπουμε στις εύστοχες επισημάνσεις του Σ. Πολυμίλη για τον αρνητικό ρόλο της Εκκλησίας.³ Προσθέτουμε μόνο δύο κείμενα των Πατριαρχείων του έτους 1798.

    Το πρώτο είναι ένας λίβελος κατά των Γάλλων διαφωτιστών και της ελευθερίας, ενώ ταυτοχρόνως είναι κήρυγμα δουλικής υποταγής «εις την υψηλήν βασιλείαν των Οθωμανών». Το δεύτερο κείμενο είναι κήρυγμα κατά του πρωτοπόρου μάρτυρα της ελευθερίας Ρήγα Φεραίου και του συντάγματός του, διότι κατά τον Πατριάρχη «είναι πλήρες σαθρότητος».4 Τα ιδεολογήματα, οι ιδεολογίες και οι μύθοι για τα ιστορικά γεγονότα είναι σαν τα ναρκωτικά: μας ταξιδεύουν μακριά από την πραγματικότητα, την καταργούν, επειδή δεν θέλουμε ή δεν έχουμε τη δύναμη να την αντιμετωπίσουμε. Η κατάργηση όμως της αλήθειας δημιουργεί διαστρεβλωμένο και διεστραμμένο κόσμο, και κατά συνέπεια στρεβλή ταυτότητα, πράγμα που είχε διαπιστώσει και ο Κ. Θ. Δημαράς, που έλεγε ότι στην Ελλάδα ορισμένοι «καλλιεργούν με ηδονή την ιστορική ανακρίβεια». Η συμβουλή του εθνικού μας ποιητή παραμένει επίκαιρη: «το έθνος πρέπει να μάθει να θεωρεί εθνικό ό,τι είναι αληθινό».
    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 05 04 07

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΒΡΑΙΣΜΟ
    ΔΕΝ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ.
    ΕΙΝΑΙ ΔΥΟ ΔΙΑΜΕΤΡΙΚΑ ΑΝΤΙΘΕΤΕΣ
    ΘΕΩΡΗΣΕΙΣ.
    Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΚΕΝΤΡΙΚΟΣ.
    ΚΑΤΑΞΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ,
    ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ
    ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΤΗΣ ΚΑΤΑΞΙΩΣΗΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,
    ΕΠΙΣΤΗΜΗ, ΤΕΧΝΗ, ΓΡΑΜΜΑΤΑ.
    Ο ΕΒΡΑΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΥΠΟΒΙΒΑΖΕΙ
    ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΣΕ ΖΩΟ(ΠΡΟΒΑΤΟ) ΣΤΟ ΜΑΝΔΡΙ ΤΟΥ ΑΡΧΙ-ΜΑΝΔΡΙ-ΤΗ, ΔΟΥΛΟ
    ΤΟΥ "ΘΕΟΥ" ΤΟΥΣ. ΤΟΝ ΤΑΠΕΙΝΩΝΕΙ, ΤΟΝ ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ
    ΝΑ ΠΡΟΣΚΥΝΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΕΚΡΟΚΕΦΑΛΕΣ.
    ΤΟΝ ΦΟΒΕΡΙΖΕΙ (ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΕΙ),
    ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ.
    ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ, ΠΕΡΙΠΛΑΝΩΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΕΡΗΜΟΥ ΣΚΗΝΙΤΕΣ,
    ΔΕΝ ΑΝΕΠΤΥΞΑΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ,
    ΟΙ ΔΕ ΠΕΡΙ ΘΕΟΥ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΤΟΥΣ,
    ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗΝ "ΘΕΟΠΝΕΥΣΤΟ"
    "ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ" ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ, ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΕΣ ΑΝΟΗΣΙΕΣ,
    ΦΟΝΟΥΣ, ΑΙΜΑΤΑ, ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ, ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟ. ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΖΟΥΝ
    ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΟΥΣ ("ΠΕΡΙΟΥΣΙΟΣ", ΕΚΛΕΚΤΟΣ).
    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΙ ΕΔΩ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ,
    ΟΙ ΡΑΣΟΦΟΡΟΙ, ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΟΥΝ
    ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥ ΔΕΥΚΑΛΙΩΝΟΣ,
    ΑΛΛΑ ΤΟΥ ΑΒΡΑΑΜ, ΒΑΠΤΙΖΟΥΝ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ
    ".....ΕΙΣ ΔΟΞΑΝ ΛΑΟΥ ΙΣΡΑΗΛ." ΠΑΝΤΡΕΥΟΥΝ
    ΥΠΟΧΡΕΩΝΟΝΤΑΣ ΝΑ ΧΟΡΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΧΟΡΟ ΤΟΥ
    ΕΒΡΑΙΟΥ ΗΣΑΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝ, ΣΤΗΝ ΝΕΚΡΩΣΙΜΗ
    ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ, ΤΟΝ ΘΕΟ ΤΟΥΣ, ΝΑ ΑΝΑΠΑΥΘΕΙ, Ο
    ΝΕΚΡΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ, ΕΙΣ "...ΤΑΣ ΑΓΚΑΛΑΣ ΤΟΥ
    ΑΒΡΑΑΜ..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πάνω σ αυτά που γράφω παραπάνω, έχετε κάτι
    να πείτε;
    Όποιον φανατικό οπαδό εβραιογενούς θρησκείας
    ερωτήσετε, τα ίδια θα πει.
    Οι εβραιογενείς θρησκείες, χώρισαν τον κόσμο,
    έσπειραν το μίσος, όχι μόνο μεταξύ ετεροδόξων
    (Χριστιανοί κατά Μουσουλμάνων) αλλά και ομοδόξων
    (Ορθόδοξοι κατά Καθολικών, Καθολικοι κατά Διαμαρτυρόμενων, Σιίτες κατά Σουνιτών).
    Εκατομμύρια τα θύματα των θρησκευτικών πολέμων,
    ποτάμια αίμα και δάκρυα, απέραντος πόνος. Γιουγκοσλαβία, Ιρλανδία, Ιράκ,.......
    Κάποιοι φανατικοί, επαγγελματίες "Χριστιανοί", κατέσφαξαν
    το ευγενές έθνος των Ελλήνων, στα μαύρα χρόνια
    της βυζαντινής κατοχής της χώρας μας. Έστησαν
    Σκυθοπόλεις, Ιερές Εξετάσεις, έγδαραν με όστρακα
    την Υπατία, κατέστρεψαν έργα πολιτισμού, έφεραν
    τον Μεσαίωνα, υποβίβασαν τον άνθρωπον σε δούλο,
    πρόβατο.
    Αυτήν την "αγάπη" εννοείτε;
    Δεν μπορεί να αγαπά κάποιος, ο οποίος δεν σέβεται
    το δικαίωμα των άλλων στην διαφορετικότητα,
    απαξιώνει τον άνθρωπο, μισεί την ελευθερία της
    σκέψης και δημιουργίας.
    Μόνο οι φυσικοί και πνευματικοί μου πρόγονοι, οι ΕΛΛΗΝΕΣ, αναγνώρησαν το δικαίωμα της ελευθερίας
    σκέψης, της πλήρους ανεξιθρησκείας. Στην Δήλο,
    οι ναοί του Απόλλωνος, της Ίσιδος και της Ιστάρ,
    έστεκαν ο ένας δίπλα στον άλλο. Γι αυτό και
    εμεγαλούργησαν!! Η ιστορία δεν κατέγραψε κανέναν
    θρησκευτικό πόλεμο στην αρχαιότητα.
    Ο εβραισμός και οι παραφυάδες του πισωγύρισαν
    ηθικά και πολιτιστικά την ανθρωπότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΙΩΝΙΣΜΟ;
    Στους Ορθοδόξους Χριστιανικούς Ναούς, ψάλλονται σε Εσπερινούς και Ορθρους:
    - Χαίρε Σιών Αγία, μήτηρ των Εκκλησιών…
    -Οι μισούντες Σιών, αισχύνθητε από του Κυρίου… (Αντίφωνα) Δ’ ήχο
    - Μνήσθητι της Συναγωγής Σου, ής εκτίσω απ’ αρχής.
    - Σταυρόν χαράξας Μωϋσής… (Καταβασίαι υψώσεως Τιμίου Σταυρού).
    - Επί Οίκον Δαυΐδ φόβος Μέγας… (Αναβαθμοί Α! ήχου)
    - Ανθος εκ της ρίζης Ιεσσαί… (Καταβασίαι Χριστουγέννων)
    - Ρίζης εκ Δαυΐδ εβλάστησας (Κανών της Θεοτόκου)
    - Αντελάβετο Ισραήλ παιδός αυτού, μνησθήναι ελέους… Τω Αβραάμ και τω σπέρματι αυτού… (Στίχος Θεοτόκου)
    - Εν τη καμίνω Αβραμιαίοι παίδες… (Κανών – Παρακλητική).
    - Χείρας εκπετάσας Δανιήλ… (Κανών, βιβλίο Παρακλητική)
    - Χαίροις η καλλονή Ιακώβ… (Προσόμοια Θεοτόκου).
    - Εν τη Ερυθρά θαλάσση, της απειρογάμου Νύμφης… Εκεί Μωϋσής διαιρέτης του ύδατος… (Δοξαστικόν Πλ.Α! ήχου
    - Εφάνης τω Μωϋσή εν βάτω… (Κανών – Παρακλητική).
    - Επί Οίκον Δαυΐδ, τα φοβερά τελεσιουργείται… (Αναβαθμοί & Αντίφωνα πλ. Α! ήχου)
    Από τα παραπάνω συμπεραίνουμε ότι οι υμνωδοί μας ήταν Σιωνιστές ή θαυμαστές του Εβραισμού-Σιωνισμού.
    O προφήτης Ζαχαρίας, με τη κακή προφητεία του, τότε που είπε: «Εξεγερώ τα τέκνα σου Σιών, επί τα τέκνα των Ελλήνων».
    Τα ονόματα των προπατόρων Αβραάμ, Ισαάκ και Ιακώβ, μνημονεύονται ακαταπαύστως.
    Όλοι οι Ορθόδοξοι ναοί είναι στολισμένοι με αγιογραφίες και εικόνες που απεικονίζουν όλους τους προφήτες και Πατριάρχες του Ισραήλ με άγρια και απαίσια μορφή, που προκαλεί φόβο…
    Ιερό βιβλίο έχουμε τη Βίβλο που κατά τα δύο της τρίτα είναι η αρχαία ιστορία του Ισραήλ.
    Εορτάζουμε τους προφήτες του Ισραήλ, Ηλία, Ησαΐα, Ιερεμία, Δανιήλ, Ιεζεκιήλ, Ιωήλ, Αββακούμ, Ναούμ, Ζαχαρία, κ.λπ. Οι Μητροπολίτες μας έχουν Εβραϊκά ονόματα, όπως π.χ. Σεραφείμ, Δανιήλ, Εφραίμ, Ηλίας, Ησαΐας, Συμεών, κ.λπ.
    ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ. Ο Χριστιανισμός ως παραφυάδα
    του εβραισμού, έχει άριστες σχέσεις και με
    τον πολιτικό του βραχίονα, τον Σιωνισμό.
    Οι εδώ πνευματικοί τους εκπρόσωποι, το ορθόδοξο
    ιερατείο, δεν διστάζουν να υβρίζουν και να απειλούν τους Έλληνες!
    Οι "επιθέσεις" τους κατά των Εβραίων και του
    Σιωνισμού ένα και μόνο σκοπό έχουν, να
    παραπλανήσουν τους πιστούς τους, να θολώσουν
    τα νερά. Φοβούνται το ξεσκέπασμα.
    ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΜΕ ΤΙΣ ΜΟΝΕΣ)
    ΕΠΙΣΗΜΑ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΩΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ
    ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ. ΤΕΛΕΙ ΛΑΤΡΕΥΤΙΚΕΣ
    ΤΕΛΕΤΕΣ, ΜΥΣΤΗΡΙΑ, ΕΟΡΤΕΣ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ
    ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΟ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΝ.
    ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ
    ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ.
    ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΣΤΡΕΜΜΑΤΩΝ,
    ΑΣΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ (ΚΤΙΡΙΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΠΕΔΑ),
    ΜΙΣΘΩΜΑΤΑ, ΜΕΤΟΧΕΣ (ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΚΟ ΠΑΚΕΤΟ ΕΘΝΙΚΗΣ
    ΤΡΑΠΕΖΑΣ, ΜΕΓΑΛΑ ΠΑΚΕΤΑ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΤΤΙΚΗΣ),
    ΕΥΔΑΠ, Κ.Α. Α.Ε. ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ, ΟΜΟΛΟΓΑ, REROS,
    KΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑΤΑ, ΔΩΡΕΕΣ, ΕΡΑΝΟΙ, ΠΑΓΚΑΡΙΑ, ΔΙΣΚΟΙ,
    "ΦΙΛΟΠΤΩΧΑ" ΤΑΜΕΙΑ, "ΤΥΧΕΡΑ", ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ
    ΚΑΙ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Για όσους διάβασαν κάποιο βιβλίο πέραν από τα σχολικά, γνωρίζουν ότι ο Χριστιανισμός όχι μόνο δε συνέβαλε
    στην πρόοδο αλλά, αντιθέτως, διά της
    σκοταδιστικής δράσεώς του ανέστειλε για χίλια περίπου χρόνια την
    εξέλιξη της ανθρωπότητας.
    Με το που κατέστη, διά της βίας, η επίσημη ιδεολογία του Βυζαντίου,
    εκτός από το ότι αποτέλεσε τον κυριότερο παράγοντα αναστολής οιασδήποτε
    προόδου, επέδειξε μίσος πρωτόγνωρο προς εκείνους που δεν ασπάζονταν τις
    ιδέες του, αποστροφή προς τα Γράμματα, και δη τα ελληνικά, εχθρότητα προς
    το Κάλλος και την Τέχνη. Καταστροφές μνημείων, κάψιμο βιβλίων,
    μισαλλοδοξία, διώξεις αντιφρονούντων και θανατικές καταδίκες, μαζικές
    εκτοπίσεις πληθυσμών, σχίσματα, τριακονταετείς και εκατονταετείς πόλεμοι,
    νύχτες Αγίου Βαρθολομαίου, ιερά εξέταση, διωγμός της επιστήμης, άρνηση
    του διαφωτισμού, απέχθεια προς τη δημοκρατία αυτή ήταν, εν ολίγοις, η
    προσφορά του Χριστιανισμού προς την Ευρώπη.
    Ο σημερινός ευρωπαϊκός πολιτισμός στηρίζεται στις αρχές: δημοκρατία,
    ανθρωπισμός, νομοθεσία, επιστήμη, ανθρώπινα δικαιώματα. Καμιά
    τους δεν οφείλει την ύπαρξή της στο ανατολικής προέλευσης δόγμα. Η
    δημοκρατία και ο ανθρωπισμός είναι δημιουργήματα των Ελλήνων,
    κορύφωμά τους το συναντάμε στην αθηναϊκή πολιτεία του 5ου π. Χ. αιώνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Γιατί τόσος φανατισμός, τόσο
    μίσος κατά συνανθρώπων που
    έχουν διαφορετική αντίληψη
    των πραγμάτων;
    Ο ελληνισμός αναγνώρησε το δικαίωμα
    της πλήρους ανεξιθρησκείας, αποδέχθηκε
    το δικαίωμα στην διαφορετικότητα.
    Γι αυτό ακριβώς δημιούργησε
    ανεπανάληπτο πολιτισμό, με κύριο
    χαρακτηριστικό τον ανθρωπισμό.
    Ο εβραιοχριστιανισμός αντίθετα,
    απαξίωσε τον άνθρωπο, τον υποβίβασε
    σε ζώο, δούλο ενός εκδικητικού,
    τιμωρού Θεού.
    Οι νομάδες της ερήμου Εβραίοι,
    δεν ανέπτυξαν κανένα πολιτισμό,
    γι αυτό και οι περί Θεού αντιλήψεις
    τους, όπως αναγράφονται στην
    Αγία Γραφή, είναι στάθμης πρωτόγονου
    ανθρώπου.
    ΕΚΔΙΚΗΣΗ, ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΣ, ΜΙΣΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 12:53 Mε την επικράτηση του χριστιανισμού στο ανατολικό μέρος της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, στην Κωνσταντινούπολη, αρχίζει η Ο ελληνικός πολιτισμός διώκεται, ναοί γκρεμίζονται, το Μαντείο των Δελφών κλείνει, περιουσίες των Ιερών και ιδιωτικές διαρπάζονται, οι εορτές (Ελευσίνια Μυστήρια κ.ά.) καταργούνται, οι Ολυμπιακοί Αγώνες που διεξάγονταν από το 776 π.Χ. επίσης, βιβλία καίγονται, βιβλιοθήκες εξαφανίζονται, τα θέατρα σφραγίζονται, οι άνθρωποι χάνουν τη δουλειά τους και εξοντώνονται ως "ειδωλολάτρες", ως κατεχόμενοι από την πλάνην των ανοσίων και μυσερών Ελλήνων, όπως αναφέρουν τα διατάγματα των Βυζαντινών αυτοκρατόρων, οι οποίοι από την αρχή έως το τέλος αποκαλούνται βασιλείς των Ρωμαίων. Ο αναγκαστικός και βίαιος εκχριστιανισμός επιβάλλεται με γενοκτονίες, εξορίες, βασανιστήρια και στρατόπεδα συγκεντρώσεως στη Σκυθόπολη. Συνυπεύθυνοι σε αυτό το πογκρόμ είναι οι χριστιανοί, τα χριστιανικά Πατριαρχεία Κωνσταντινουπόλεως, Αλεξανδρείας, Αντιοχείας... Το 415 μ.Χ., με τις προτροπές και το μίσος του Πατριάρχη Αλεξανδρείας Κυρίλλου, ο φανατισμένος όχλος κατακρεουργεί με θραύσματα από πήλινα αγγεία τη φιλόσοφο Υπατία! Τέλος, ο χριστιανός Βυζαντινός αυτοκράτωρ Ιουστινιανός κλείνει το 529 μ.Χ. με διάταγμα τις φιλοσοφικές σχολές· ακόμα και τη σχολή των Αθηνών (εν Αθήναιες κελεύσας μηδένα διδάσκειν φιλοσοφίαν) που είχε ιδρύσει ο Πλάτων τον 4ο π.Χ. αιώνα και επί εννέα αιώνες λειτουργούσε κανονικώς.
    Το φαινόμενο αυτό της διώξεως μέχρι εξαφανίσεως του ελληνικού πνεύματος είναι το πρώτο στην Ιστορία παράδειγμα θεσμισμένης και έμπρακτης μισαλλοδοξίας, το πρώτο παράδειγμα μαζικής εθνοκάρθαρσης και πνευματικής κάθαρσης, που δεν επιθυμεί τον άλλο, τον διαφορετικό.
    Ο ελλαδικός χώρος ερήμωσε. Τότε εμφανίστηκαν
    Αλβανινοί ( Αρβανίτες ), Σλαύοι, Βλάχοι (από την
    Δακία, σημερινή Ρουμανία), Εβραίοι(κυρίως από
    Ισπανία) και λίγοι Αρμένιοι.
    ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Βεβαίως οι αρχαίοι Μακεδόνες ήταν
    Έλληνες.
    Για τους σημερινούς Έλληνες απαντήστε μου εσείς
    φυλετικά, πολιτιστικά, εθνολογικά πού ανήκουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Το κατά Λουκάν ευαγγέλιο λέει: «Πλην τους εχθρούς μου εκείνους, τους μη θελήσαντάς με βασιλεύσαι επ’ αυτούς, αγάγετε ώδε και κατασφάξατε αυτούς έμπροσθέν μου» (Κατά Λουκάν 19: 27).
    Απόδοση: "Όσο για τους εχθρούς μου εκείνους, που δεν με θέλησαν για βασιλιά τους, φέρτε τους εδώ και σφάξτε τους μπροστά μου".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΕΛΛΗΝΑΣ Ή ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ;

    Αν πραγματικά ο χριστιανισμός είχε κάποια
    σχέση με τον Ελληνισμό τότε θα μας δίδασκαν στο σχολείο την κοσμογονία του Ησιόδου και όχι την κοσμογονία των εβραίων.

    Θα είχαμε για προφήτες την Πυθία και του Έλληνες μάντεις, ο ραβίνος Τζεσουά θα αναφέρετο στους Νόμους του Σόλωνος/Λυκούργου και όχι στον νόμο του Μωϋσή. Θα έλεγε «δεν ήρθα να καταργήσω τους νόμους του Λυκούργου αλλά να τους συμπληρώσω»,
    ενώ είπε «δεν ήρθα να καταργήσω τον νόμο του Μωϋσή αλλά να τον συμπληρώσω».
    Δεν θα δηληρίαζαν τα ελληνόπουλα διδάσκοντας
    ότι είναι απόγονοι του...μαστρωπού Αβραάμ
    και όχι του Δευκαλίωνος.
    Δεν θα υμνολογούσαν τον Αβραάμ, τον Ισαάκ,
    την Σάρα και την Μάρα, αλλά τον Δευκαλίωνα.
    Δεν θα μελετούσαν τον...Ζαχαρία ο οποίος
    ποθούσε τα τέκνα της Σιων να στραφούν κατά των
    τέκνων των Ελλήνων!!!!

    Δεν θα απέκρυπταν τις σφαγές των Ελλήνων
    από τους Βυζαντινούς, τις καταστροφές των
    μνημείων του πολιτισμού μας.

    Οι επίσημοι σοφοί μας θα ήταν ο Ορφέας, ο Ηράκλειτος, ο Θαλής, ο Σωκράτης, ο Πλάτων, ο Πυθαγόρας,
    και όχι ο... Σαούλ.

    Αρα οι χριστιανοί προπαγανδιστές είναι δημαγωγοί και ψεύτες. Με τόσα οφθαλμοφανή ιουδαϊκά στοιχεία κάνουν του κόσμου τις αλχημείες για να μας πείσουν ότι η ιουδαϊκή αίρεση των Ναζωραίων έχει...ρίζα Ελληνική.

    Προδίδουν τον Ελληνισμό και γίνονται 5η φάλαγγα του σιωνισμού στην Ελλάδα και από πάνω έχουν το θράσος να λένε ότι εμείς είμαστε πράκτορες του σιωνισμού!!!

    Αν έχουμε λάθος στους χαρακτηρισμούς μας τότε να μας αποδείξουν το αντίθετο.

    Ας δημοσιεύσουν ΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ που να λέει ότι τα Ελληνόπουλα από εδώ και πέρα θα διδάσκονται την Εθνική τους Θρησκεία και την χριστιανική, μια που «ο χριστιανισμός είναι η συνέχεια του Ελληνισμού»;

    Όχι, οι χριστιανοί μεγαλορασοφόροι και οι
    αυλικοί δεν πρόκειται να πάρουν τέτοια απόφαση γιατί μισούν τον Ελληνισμό που είναι άρρηκτα δεμένος με την Εθνική μας Θρησκεία.

    Όχι μόνο διδάσκουν την θρησκεία των εβραίων στα ελληνόπουλα, αλλά ταυτοχρόνως απαγορεύουν την διδασκαλία της Εθνικής Θρησκείας των Ελλήνων.

    Έτσι αποδεικνύουν οι χριστιανοί δημαγωγοί την συνέχεια Ελληνισμού-χριστιανισμού: διδάσκοντας την εβραϊκή θρησκεία στα ελληνόπουλα και απαγορεύοντας την ...Ελληνική!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Η απόκρυψη της αλήθειας από τους επίσημους ταγούς της Ρωμιοσύνης, δηλαδή τους σκοταδιστές της Διανόησης, της επίσημης Ιστορίας, της Ορθοδοξίας, του ίδιου του Νεοελληνικού κράτους, που ως επίσημη ιδεολογία του επιμένει να προτιμά το τραγελαφικό κατασκεύασμα του «Ελληνοχριστιανισμού», έχει εξώφθαλμες βαρύτατες συνέπειες στο παρόν και το μέλλον τού Έλληνα. Εκτρέφει την δεισιδαιμονία, ναρκοθετεί την παιδεία με τον σκοταδισμό της, εκφυλίζει τον πολιτισμό σε ασιατική βαρβαρότητα, πυροδοτεί τα συμπλέγματα εθνικής μειονεξίας και εν τέλει θωρακίζει ένα ενιαίο μεσαιωνικού τύπου πολιτικο-στρατιωτικο-δικαστικο-θρησκευτικό κονφόρμ, που κρατά την Ελλάδα ως χώρα της τελευταίας Θεοκρατίας στην Ευρώπη.

    Αλλά πάνω απ’ όλα η χείριστη, η θανατηφόρα, θα έλεγα, συνέπεια του Σκοταδισμού αυτού είναι, ότι καταντά τον Έλληνα ιδεολογικά σχιζοφρενή, που παραδέρνει ανάμεσα στους δύο πόλους «Ελληνισμός» - «Χριστιανισμός», δύο πόλους που όχι μόνο κοσμοθεωρητικά είναι απολύτως αγεφύρωτοι ως εκ διαμέτρου αντίθετοι μεταξύ τους, αλλά και ιστορικά ουδέποτε συνυπήρξαν: Μόλις επικράτησε ο δεύτερος, ο πρώτος δολοφονήθηκε ως ιστορικό μέγεθος. Αυτός ο τρομερός εθνικός διχασμός παραλύει τον Έλληνα, τον καθιστά ένα φοβισμένο, ανασφαλές, δουλικό και κατά συνέπειαν κυνικό και διεφθαρμένο πλάσμα, έναν μεσαιωνικού τύπου άνθρωπο, που δεν είναι παρά μία αξιοθρήνητη γελοιογραφία του προχριστιανικού Έλληνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ο μύθος της Αγίας Λαύρας

    Το οθωνικό διάταγμα, με το οποίο ορίστηκε αυθαίρετα η έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του Εικοσιένα στις 25 Μαρτίου, αργότερα, μετά από χρόνια, το συμπλήρωσαν τόσο η κληρική παράδοση, όσο και η λόγια παράδοση των προκρίτων και ολοκλήρωσαν έτσι την πλαστογράφηση του Εικοσιένα.

    Αυτό είναι ένα ιστορικό ψέμα, γιατί είναι ιστορικά εξακριβωμένο ότι η Επανάσταση άρχισε πριν τις 25 Μαρτίου και ότι ο Π. Π. Γερμανός δε σήκωσε τη σημαία της Επανάστασης στη μονή της Αγίας Λαύρας στις 25 Μαρτίου, γιατί την ημέρα αυτή δε βρισκόταν στην Αγία Λαύρα, αλλά στα Νεζερά (Αίγιο) της Αχαΐας, όπως ο ΙΔΙΟΣ γράφει στα απομνημονεύματά του.

    Το πλάσιμο του θρύλου αυτού έχει την αφορμή του στο εορτασμό της Εθνικής Γιορτής στις 25 Μαρτίου, που αυθαίρετα ορίστηκε από το οθωνικό διάταγμα στις 15.3.1838. Κατά τους ιστορικούς της εποχής εκείνης έχει την αφετηρία του στη μετάβαση των δύο Επισκόπων Παλιών Πατρών Γερμανού και Κερνίτσης Προκόπιου μαζί με τους προεστούς της Αχαΐας, από τα Καλάβρυτα στη Μονή της Αγίας Λαύρας στις 10.3.1821, που έγινε αποκλειστικά και μόνο για την ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥΣ, να κρυφτούν για να μη συλληφθούν από τους Τούρκους.

    Ο Π. Πατρών Γερμανός μάλιστα, στη σύσκεψη του Aιγίου, ΔΙΑΦΩΝΗΣΕ με την επαναστατική στρατηγική των Φιλικών. Όταν στις 21 Μαρτίου δίνονταν οι μάχες στους δρόμους της Πάτρας με αρχηγό τον τσαγκάρη Παναγιωτάκη Kαρατζά, ο Γερμανός λούφαζε με τους προεστούς στη μονή Ομπλού. Εκεί δολοφόνησαν τον Καρατζά, λίγους μήνες μετά στις 4 Σεπτέμβρη, οι Kουμανιωταίοι, άνθρωποι δικοί του (Βλ. N. Bαρδιάμπαση, Π. Kαρατζάς: ο τσαγκάρης που ξεκίνησε την Eπανάσταση του 1821, «Eλευθεροτυπία», 3-7-1993).

    Όμως, ύστερα από 19 χρόνια, πρόκριτοι και αρχιερείς διαστρέβλωσαν τους πραγματικούς λόγους της μετάβασης αυτής και παραποίησαν την αλήθειά τους. Απέδωσαν την άφιξη του Γερμανού και των άλλων, στις 10.3.1821, στο μοναστήρι της Αγίας Λαύρας, στην κήρυξη της Επανάστασης και έπλασαν το μύθο της ύψωσης της σημαίας της Επανάστασης στη μονή της Αγίας Λαύρας από τον Π.Π. Γερμανό στις 25 Μαρτίου. Κίνητρο του μύθου αυτού ήταν να περιβληθούν αυτές οι κοινωνικές ομάδες, οι προεστοί και το ανώτερο ιερατείο, με την τιμή ότι αυτές είχαν αρχίσει τον Αγώνα και είχαν πρωτοστατήσει σ’ αυτόν, και να μοιραστούν έτσι τη δόξα από τους πραγματικούς αγωνιστές και δημιουργούς του Εικοσιένα και της Εθνικής Παλιγγενεσίας, ενώ αυτές οι ομάδες ήταν απούσες από την Επανάσταση και αντέδρασαν έντονα και επικίνδυνα στην προετοιμασία της Επανάστασης και την κήρυξή της. Έτσι ολοκλήρωσαν την πλαστογράφηση της Επανάστασης του Εικοσιένα, καλύπτοντάς την, για πολιτική και κοινωνική σκοπιμότητα, με θρησκευτικό μανδύα.

    Ο μύθος του ελληνοχριστιανισμού και του «Θεού της Ελλάδος» απαιτούσε για την Επανάσταση, μια ιερή ημερομηνία όπως αυτή του Ευαγγελισμού, ένα μοναστήρι και έναν επίσκοπο και τα στρίμωξε όλα αυτά σε ένα παραμύθι που μπάζει από παντού. Είναι γνωστό, πως σε προγενέστερες ημερομηνίες είχαν ξεσηκωθεί τα Καλάβρυτα, η Βοστίτσα, η Καρύταινα, η Καλαμάτα, το Γύθειο, τα Σάλωνα και ο Πραστός.
    O ίδιος ο Π. Πατρών Γερμανός δεν αναφέρει στα απομνημονεύματά του, που έγραψε στα τελευταία του και πρωτοκυκλοφόρησαν το 1837, λέξη για την υποτιθέμενη συγκλονιστικότερη στιγμή της ζωής του.

    Η προφανούς σκοπιμότητας επινόηση της ημερομηνίας αυτής, που τίποτα δεν δικαιολογεί την συμπερίληψή της στις δέλτους της Ιστορίας, προήλθε το 1835 από τον Κωλέττη και υλοποιήθηκε το 1838 (Β. Σφυρόερα, “Η επέτειος της Εθνεγερσίας“, “Καθημερινή-Επτά Ημέρες”, 1-3-2001).

    Ο Σπ. Τρικούπης είχε το θάρρος να παραδεχθεί: “Ψευδής είναι η εν Ελλάδι επικρατούσα ιδέα, ότι εν τη μονή της Αγ. Λαύρας ανυψώθη κατά το πρώτον η σημαία της Ελληνικής Επαναστάσεως…” ( “Ιστορία της Ελληνικής Επαναστάσεως”, τ. Α΄, σ.312, εκδ. Β΄).

    Ο Ι. Φιλήμων αποκαλεί τον μύθο της Λαύρας “ψεύδος παχυλόν” (”Δοκίμιον Ιστορικόν περί της Φιλικής Εταιρείας”, τ.Γ΄, σ.22-1834).
    Ο καθηγητής Απ. Β. Δασκαλάκης ομολογεί: “…ουδέν επαναστατικόν γεγονός εσημειώθη εν τη Μονή της Αγίας Λαύρας. Κατά την 25ην Μαρτίου ουδείς ευρίσκετο εν Λαύρα…” “Πως εκηρύχθη η Επανάστασις εις την Πελοπόννησον”. ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΠΛΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Ή ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, Ή ΒΟΛΕΥΤΗΚΕ ΜΕ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΘΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ.
      Κ.Σ.

      Διαγραφή
  19. Είναι δυνατόν σήμερα που η γνώση είναι ελεύθερη, και οι διανοητικώς ανάπηροι δεν καίνε δημοσίως τα βιβλία όπως το μεσαίωνα, να εξακολουθούν να υπάρχουν διανοητικώς ανάπηροι που θέλουν να βάλουν τα παραμύθια του Μωυσή πάνω από τη σύγχρονη επιστήμη;

    Με ποια λογική αποδεχόμαστε βιβλία που υμνολογούν υπέρ των Ιεροσολύμων και των Εβραίων και από την άλλη να υβρίζουν τους Έλληνες;

    Είναι δυνατόν σήμερα να ασπαζόμαστε δοξασίες προ 2.000 και 3.000 ετών περί δημιουργίας του κόσμου, για Αδάμ και για Εύα, για κόλαση και παράδεισο. Όλα αυτά είναι πιστευτά μόνο από ανόητους, αγράμματους και φανατικούς.

    Οι άνθρωποι, οι οποίοι έχουν διαβάσει, γνωρίζουν τις αδιάψευστες θέσεις της σύγχρονης επιστήμης και διαθέτουν μυαλό, γελούν μ’ αυτά τα εβραϊκά παραμύθια που συνέταξε ο Μωυσής και οι διάδοχοι του.


    Είναι δυνατόν να προσκυνάμε για Εβραίους και μάλιστα αμφιβόλου ηθικής, όπως μεταξύ των άλλων και τον πρωτοκλασάτο Απόστολο Πέτρο που φέρει ακέραια την ευθύνη για το θάνατο του Ανανία και της Σαπφείρας, άρα είναι ο ηθικός αυτουργός εγκλημάτων, να προσκηνούμε τους μαστρωπούς Αβραάμ και Ισαάκ, τον αιμομίκτη Λωτ
    και να τους θεωρούμε προγόνους μας;

    Είναι δυνατόν να πιστεύουμε ότι 300 χρόνια μετά τη σταύρωση του Χριστού μπόρεσαν και βρήκαν το σταυρό κατόπιν ανασκαφών στη κορυφή του βραχώδους (κρανίου τόπος) λόφου Γολγοθά, μα τόσο κουτούς μας περνάν, γίνονται προσχώσεις στις κορυφές των λόφων;

    Είναι δυνατόν να έχουμε κάνει ιερό μας βιβλίο την "Αγία" Γραφή;. Ένα βιβλίο που διδάσκει μισαλλοδοξία, ρατσισμό, εκδικητικότητα, και πώς γίνονται οι γενοκτονίες.

    Είναι δυνατόν ένας Θεός να δίδει μαθήματα αυνανισμού στον Αυνάν;

    Ένα βιβλίο που γράφει ότι είπε ο Θεός πως μόνο οι Εβραίοι είναι ο περιούσιος λαός του. Τότε οι άλλοι λαοί τι είναι; Η μήπως είναι ρατσιστής ο Θεός ;

    Από το ίδιο βιβλίο μαθαίνουμε για τις γενοκτονίες που διέπραξαν οι Εβραίοι στην Ιεριχώ στην Γαϊ, και σε όλες τις πόλεις της Παλαιστίνης. ( Ιησούς του Ναυή στο Α΄18 στο Κ στ΄21 – 24 και η΄ 22 – τέλος )

    ( Βασιλέων Α΄ ιη, 40 )Την θανάτωση 400 ιερέων της θρησκείας Βαάλ «Δι’ ιδίων χειρών» του Προφήτη Ηλία. (Να ένας ακόμη αιμοσταγής Άγιος…….) Και όλα αυτά τα εγκλήματα έγιναν κατόπιν εντολής του Θεού των Εβραίων;


    Οι ρασοφόροι μας θέλουν άβουλα όντα, μας θέλουν δούλους, αυτό συνεχώς μας ψέλνουν, είμαστε δούλοι του Θεού. Μας θέλουν πιστούς οπαδούς και με παρωπίδες. Μας θέλουν πρόβατα και τους εαυτούς τους ποιμένες. (Βλέπε Αρχι-μανδρί-της δηλαδή ο Άρχων του μαντριού);

    Οι θρησκευτικοί ηγέτες γνωρίζουν τη δύναμη τους ότι εκμεταλλευόμενοι το θρησκευτικό συναίσθημα των λαϊκών μαζών μπορούν να τις ποδηγετούν και αυτό κάνουν και μάλιστα με τόσο θράσος που τους κάνει αδίστακτους.

    Το ιερατείο προκειμένου να ασκεί έλεγχο στις λαϊκές μάζες τάζει στους πιστούς παραδείσους, και στους μη πιστούς την κόλαση.


    Είναι γνωστό ότι η περιουσία και τα έσοδα της Εκκλησίας είναι τεράστια. Πρόκειται για μία ΑΕ

    Παρ’ όλα αυτά νέμονται ένα μέρος του κρατικού προϋπολογισμού, ενώ παράλληλα η προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο είναι μηδαμινή έως αρνητική. Και επειδή οι Έλληνες πολίτες συμβάλουν άπαντες στον κρατικό προϋπολογισμό με έμμεσους η άμεσους φόρους είναι δικαίωμα τους να γνωρίζουν και να ασκούν κριτική στο τι κάνουν οι ρασοφόροι, ανεξάρτητα με το τι πιστεύουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΛΟΓΙΑ ΑΓΑΠΗΣ

    "Καὶ λέγει Κύριος πρὸς τὸν Ἰησοῦ τοῦ Ναυῆ : Πᾶς ἄνθρωπος ὅστις ἐναντιωθῆ εἰς τὰς προσταγᾶς σου καὶ δὲν ὑπακούση εἰς τοὺς λόγους σου κατὰ πάντα ὅσα προστάξης αὐτὸν ἂς θανατώνηται* (Ἰησοῦς τοῦ Ναυῆ ἃ΄18)".

    "Καὶ εἶπεν ὁ Ἰησοῦς , ἐκ΄τούτου θέλετε γνωρίσει ὅτι ὁ θεὸς ὁ ζῶν εἶναι ἐν τῷ μέσω ὑμῶν καὶ ὅτι κατὰ κράτος θέλει ἐξολοθρεύσει...."


    ΛΟΓΙΑ ΑΓΑΠΗΣ (συνέχεια)

    Το κατά Λουκάν ευαγγέλιο λέει: «Πλην τους εχθρούς μου εκείνους, τους μη θελήσαντάς με βασιλεύσαι επ’ αυτούς, αγάγετε ώδε και κατασφάξατε αυτούς έμπροσθέν μου» (Κατά Λουκάν 19: 27).

    Απόδοση: "Όσο για τους εχθρούς μου εκείνους, που δεν με θέλησαν για βασιλέα τους, να τους φέρετε εδώ και να τους κατασφάξετε
    μπροστά μου."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΛΟΓΙΑ ΑΓΑΠΗΣ

    "Και λέγει Κύριος προς τον Ιησου του Ναυή : Πας άνθρωπος όστις εναντιωθή εις τας προσταγάς σου και δεν υπακούση εις τους λόγους σου κατὰ πάντα όσα προστάξης αυτὸν ας θανατώνηται* (ιησους του Ναυή α΄18)".

    "Και είπεν ο Ιησούς, εκ τούτου θέλετε γνωρίσει ότι ο θεὸς ο ζων είναι εν τω μέσω υμών και ότι κατὰ κράτος θέλει εξολοθρεύσει...."


    ΛΟΓΙΑ ΑΓΑΠΗΣ (συνέχεια)

    Το κατά Λουκάν ευαγγέλιο λέει: «Πλην τους εχθρούς μου εκείνους, τους μη θελήσαντάς με βασιλεύσαι επ’ αυτούς, αγάγετε ώδε και κατασφάξατε αυτούς έμπροσθέν μου» (Κατά Λουκάν 19: 27).

    Απόδοση: "Όσο για τους εχθρούς μου εκείνους, που δεν με θέλησαν για βασιλέα τους, να τους εδώ και να τους κατασφάξετε μπροστά μου."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΛΟΓΙΑ ΑΓΑΠΗΣ

    "Καὶ λέγει Κύριος πρὸς τὸν Ἰησοῦ τοῦ Ναυῆ : Πᾶς ἄνθρωπος ὅστις ἐναντιωθῆ εἰς τὰς προσταγᾶς σου καὶ δὲν ὑπακούση εἰς τοὺς λόγους σου κατὰ πάντα ὅσα προστάξης αὐτὸν ἂς θανατώνηται* (Ἰησοῦς τοῦ Ναυῆ ἃ΄18)".

    Απόδοση: "Καὶ εἶπεν ὁ Ἰησοῦς , ἐκ΄τούτου θέλετε γνωρίσει ὅτι ὁ θεὸς ὁ ζῶν εἶναι ἐν τῷ μέσω ὑμῶν καὶ ὅτι κατὰ κράτος θέλει ἐξολοθρεύσει...."


    ΛΟΓΙΑ ΑΓΑΠΗΣ (συνέχεια)

    Το κατά Λουκάν ευαγγέλιο λέει: «Πλην τους εχθρούς μου εκείνους, τους μη θελήσαντάς με βασιλεύσαι επ’ αυτούς, αγάγετε ώδε και κατασφάξατε αυτούς έμπροσθέν μου» (Κατά Λουκάν 19: 27).

    Απόδοση: "Όσο για τους εχθρούς μου εκείνους, που δεν με θέλησαν για

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. "Και λέγει Κύριος προς τον Ιησου του Ναυή : Πας άνθρωπος όστις εναντιωθή εις τας προσταγάς σου και δεν υπακούση εις τους λόγους σου κατὰ πάντα όσα προστάξης αυτὸν ας θανατώνηται* (Ιησους του Ναυή α΄18)".

    "Και είπεν ο Ιησούς, εκ τούτου θέλετε γνωρίσει ότι ο θεὸς ο ζων είναι εν τω μέσω υμών και ότι κατὰ κράτος θέλει εξολοθρεύσει".

    Το κατά Λουκάν ευαγγέλιο λέει: «Πλην τους εχθρούς μου εκείνους, τους μη θελήσαντάς με βασιλεύσαι επ’ αυτούς, αγάγετε ώδε και κατασφάξατε αυτούς έμπροσθέν μου» (Κατά Λουκάν 19: 27).

    Απόδοση: "Όσο για τους εχθρούς μου εκείνους, που δεν με θέλησαν για βασιλέα τους, να τους εδώ και να τους κατασφάξετε μπροστά μου."

    Ο άγιος Πειραιά είναι γνήσιος Χριστιανός, εκφραστής της εβραιοχριστιανικής σκέψης.
    Κάθε τι το διαφορετικό πρέπει να εξαφανισθεί,
    να μην υπάρχει.
    Όπως ακριβώς αναφέρουν
    οι παραπάνω περικοπές της "Αγίας" γραφής.

    Δεν μπόρεσε να καταλάβει ο δυστυχής, ότι ο ελληνισμός
    εμεγαλούργησε γιατί ακριβώς αποδέκτηκε ως αναφαίρετο δικαίωμα την διαφορετικότητα, ότι είναι δικαίωμα του κάθε ανθρώπου να έχει άλλη
    άποψη σε πολιτικά, κοινωνικά, φιλοσοφικά, επιστημονικά θέματα, διαφορετικό τρόπο ζωής,
    έκφρασης, δημιουργίας.

    Κατά καιρούς, για να επιβεβαιωθεί εκδίδει και
    κάποιο "ανακοινωθέν".

    Ο Καθολικισμός, ο Μουσουλμανισμός, η Ιστορία,
    η πολιτική, η εκπαίδευση, η ομοφυλοφιλία, για όλα πρέπει να συμφωνούμε μαζί του.
    Αυτός είναι
    ο γνήσιος εκφραστής της αλήθειας!!

    Δεν έχει κάποιον να τον βοηθήσει;
    Είναι για λύπηση!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΥΠΗΡΞΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΕΣ ΣΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ;

    Σχεδόν κανένας από τους αυτοκράτορες του Βυζαντίου δεν υπήρξε Έλληνας (και η καταγωγή μερικών εξ αυτών που θεωρούνται Έλληνες, είναι εξαιρετικά αμφισβητήσιμη).

    *** Ο Κωνσταντίνος ο επονομαζόμενος Μέγας δεν γνώριζε ούτε ελληνικά!!
    *** Ο Θεοδόσιος ήταν Ισπανός, "ευγενής εξ Ιβήρων" σύμφωνα με τον Λέοντα τον Γραμματικό.
    *** Ο Ιουστινιανός ήταν Ιλλυριός (το πραγματικό του όνομα ήταν Γιουτπράδα).
    ***Ο Ηράκλειος ήταν από την Καππαδοκία (περιοχή με πολυεθνική πληθυσμιακή σύνθεση).
    ***Ο Βασίλειος, ο ιδρυτής της Μακεδονικής Δυναστείας ήταν Αρμένιος.
    ***Ο Ιωάννης Τσιμισκής ήταν Αρμένιος (το πραγματικό του όνομα ήταν Τσεμίσκε).

    ***Όσο για τον τελευταίο αυτοκράτορα του Βυζαντίου τον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο ήταν Σέρβος στην καταγωγή (το πραγματικό του όνομα ήταν Κονσταντίν Ντράγκατς) από την πλευρά της μητέρας του, ενώ απ’ την πλευρά του πατέρα του υπάρχει ένα χάος, καθώς προέρχεται από ένα συνονθύλευμα πρόσμιξης εθνοτήτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΛΟΓΙΑ ΑΓΑΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

    Πώς είναι δυνατόν νά θεωρούνται Έλληνες αυτοί πού αναθεματίζουν τούς Έλληνες ;

    **Δέν θά ήτανε πιό δίκαιο νά εξακολουθήσουν να ονομάζονται Ρωμηοί ή Γραικοί, καί τό όνομα Έλλην νά επιτρέπεται νά φέρουν μόνον όσοι, ασχέτως θρησκεύματος, τιμούν τούς αρχαίους προγόνους τους καί όχι όσοι βυσσοδομούν κατ' αυτών καί τούς αφορίζουν ;
    **Δέν αποτελεί ύβριν κατά τού έθνους τών Ελλήνων, σύμφωνα με τόν Ελληνικό ποινικό κώδικα, ο αφορισμός αυτός τής χριστιανικής εκκλησίας;


    Ιδού αποσπάσματα:

    1. ... και την Ελληνικήν μυθολογίαν, και των κτισμάτων λατρείαν τη καθαρά και αμώμω των Χριστιανών Πίστει προστριβομένοις, ΑΝΑΘΕΜΑ ΤΡΙΣ.

    2. Τοις μετά των άλλων μυθικών πλασμάτων και τας Πλατωνικάς ιδέας ως αληθείς δεχομένοις, ΑΝΑΘΕΜΑ ΤΡΙΣ.

    3. Τοις τα Ελληνικά διεξιούσι μαθήματα ΑΝΑΘΕΜΑ ΤΡΙΣ

    4. Τοις δεχομένοις, και παραδίδουσι τα μάταια και Ελληνικά ρήματα ΑΝΑΘΕΜΑ ΤΡΙΣ.

    5. Τοις ευσεβείν μεν επαγγελομένοις, τα των Ελλήνων δε δυσσεβή δόγματα τη και Καθολική Εκκλησία περί τε ψυχών ανθρωπίνων, και ουρανού και γής, και των άλλων κτισμάτων αναιδώς, ή μάλλον ασεβώς επεισάγουσιν ΑΝΑΘΕΜΑ ΤΡΙΣ.

    6. Τοις την μωράν των έξωθεν (=Ελλήνων) φιλοσόφων λεγομένην σοφίαν προτιμώσι, ΑΝΑΘΕΜΑ ΤΡΙΣ.

    7. Τοις λέγουσιν, ότι οι των Ελλήνων σοφοί κρείττονες εισί κατά πολύ, και ενταύθα, και εν τη μελλούση κρίσει, και των ευσεβών μεν και ορθοδόξων ανδρών, άλλως δε κατά πάθος ανθρώπινον ή αγνόημα πλημμελησάντων ΑΝΑΘΕΜΑ ΤΡΙΣ.

    (ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ "ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ")

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΠΑΝΑΓΙΑ, ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΗΘΙΚΗΣ

    Ακολουθεί ένα απόσπασμα από τόν ιστοχώρο τού Αγίου Ορους, που αναφέρεται στήν Παναγία τήν Γοργοϋπήκοο, καί πώς η Παναγία τύφλωσε τόν κακομοίρη τόν τραπεζάρη, γιατί περνούσε από μπροστά από τήν εικόνα της με αναμένα δαδιά. Πάρτε παράδειγμα ηθικής από τό υψηλότερο θεϊκό πρόσωπο τής χριστιανοσύνης, την Παναγία.!

    Από δώ καί πέρα, όποιος περνάει έξω από τήν πόρτα σας, μέ μηχανάκι, μπρρρρρ, μπρρρρ, αρπάξτε μιά καραμπίνα καί μπάμ καί κάτω. Τό ίδιο άν ο γειτωνάς σας, ή ο όποιοσδήποτε σας ενοχλεί, δέν έχετε παρά νά μιμηθείτε τήν Παναγία, καί, τυφλώστε τον, ξεσκίστε τον, κάνετε ό,τι θέλετε, αρκεί νά βρήτε εσείς τήν ησυχία σας.

    Παναγία η Γοργοϋπήκοος

    “Η γνωστότερη μετά την “Πορταϊτισσα” θαυματουργή εικόνα του Αγίου Όρους είναι αρχαία τοιχογραφία της Παναγίας που βρίσκεται εξωτερικά στον ανατολικό τοίχο της τράπεζας και προς τα δεξιά της εισόδου της. Το 1664 ο τραπεζάρης μοναχός Νείλος, που περνούσε τακτικά μπροστά από την εικόνα κρατώντας στο χέρι αναμμένα δαδιά για την υπηρεσία του στην τράπεζα, άκουσε μια φωνή να του λέει τα εξής: “Να μην ξαναπεράσεις από εδώ με δαδιά καπνίζοντας την εικονα μου”. Ο Νείλος δεν έδωσε ιδιαίτερη σημασία στη φωνή, η οποία όμως σύντομα ξανακούστηκε επιτιμώντας τον μοναχό και αφήνοντάς τον τυφλό. Οι αδελφοί άρχισαν να περνούν με πολύ ευλάβεια μπροστά από την εικόνα, της κρέμασαν ακοίμητο καντήλι και διέταξαν το νέο τραπεζάρη να τη θυμιάζει καθημερινά.”
    (Πηγή. Ιστοχώρος Αγιον Ορος.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Κοσμάς Αιτωλός: ΔΕΝ είστε ΕΛΛΗΝΕΣ, είστε ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ και ΑΠΑΤΡΙΔΕΣ

    Μην ξεχνούμε ότι η Εκκλησία ήταν στο πλευρό των Τούρκων, ενάντια στην Ελληνική επανάσταση του 1821.
    Δεν προτίμησε τις ελληνικές αλλά τις εβραϊκές Γραφές.
    Απαγόρευσε να δίνουμε ελληνικά ονόματα των προγόνων μας (ευτυχώς ξεπεράστηκε) στα παιδιά μας, γι αυτό πολλοί μεγαλορασοφόροι επιλέγουν (για "πνευματικά") εβραικά ονόματα
    όπως Σεραφείμ, Μιχαήλ, Ιωσήφ, Μωυσή, Ιωήλ. Υμνολογούν καθημερινά τον Αβραάμ και τον Ισαάκ τους οποίους εμφανίζουν
    ως... προπάτορές μας!!!

    Μ' αυτά και μ' αυτά, αντιλαμβανόμαστε εύκολα γιατί ο Έλληνας έχει ακόμα σκυμμένο το κεφάλι και πως εξακολουθεί ακόμα και σήμερα να είναι, δούλος. Δούλος, όπως ακριβώς τον θέλει η παραφυάδα του ιουδαισμού: σκλάβος του κάθε Εβραίου και Εβραιόδουλου. Και θα συνεχίσει να είναι -αν συνεχίσει να βολεύεται στον καναπέ του.

    Γι' αυτό ας μην αναρωτιόμαστε γιατί ο Έλληνας σήμερα, ταπεινώνεται χωρίς να ξεσηκώνεται, γιατί εξυβρίζεται χωρίς να ξεσηκώνεται, γιατί αισθάνεται υπεύθυνος και ένοχος χωρίς να σκέφτεται τους λόγους,
    γιατί τον κατακλέβουν και δεν θυμώνει,
    γιατί αφού δεν ακούν τις διαμαρτυρίες του παρόλα αυτά μένει απαθέστατος, γιατί μένει καθοδηγούμενος και όχι καθοδηγητής, γιατί δεν κάνει κάτι να σωθεί αλλά περιμένει κάποιον άλλο να έρθει να τον σώσει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Η Πολη και το Βυζάντιο, όχι μόνο δεν
    υπήρξαν "ελληνικά",
    αλλά βαθύτατα ανθελληνικά.
    Σφαγές (γενοκτονίες) στον ελλαδικό χώρο,
    απαγόρευση της εθνικής μας θρησκείας,
    κλείσιμο φολοσοφικών σχολών,
    απαγόρευση ολυμπιακών αγώνων, εορτών,
    κατάργηση δημοκρατικού πολιτεύματος,
    συστηματική καταστροφή μνημείων πολιτισμού.
    Το ΜΟΝΟ ελληνικό είναι η ελληνική γλώσσα,
    επειδή ήταν η επικρατέστερη (όπως η αγγλική σήμερα).
    Ο Μ. Κωνσταντίνος ,ηταν σλαβικής καταγωγής,
    το όνομά του ήταν λατινικό (Κονστάντιο που σημαίνει σταθερός)
    και ΔΕΝ ομιλούσε ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΑ!!

    Διαβάστε κανένα ιστορικό βιβλίο, εκτός των σχολικών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Η ΑΛΩΣΗ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΡΑΣΟΦΟΡΩΝ
    Είναι γνωστόν, πως κατά την Άλωση της Κωνσταντινούπολης, οι ρασοφόροι λειτούργησαν ως πέμπτη φάλαγγα, καλλιεργώντας είτε κλίμα ηττοπάθειας -αντιτιθέμενοι στην ένωση των Εκκλησιών- λέγοντας πως «είναι θέλημα Θεού η Πόλη να τουρκέψει», είτε ερχόμενοι και σε απευθείας συνομιλίες με τους Οθωμανούς.
    Τις προδοσίες των ρασοφόρων, προσπαθεί μέχρι και σήμερα η Εκκλησία να καλύψει με το παραμυθάκι της ξεχασμένης Κερκόπορτας (λες και επρόκειτο για μια απλή πόρτα που έκλεινε με ένα απλό πόμολο που δεν ασφάλισε καλά).
    Βεβαίως, για να είμαστε ακριβοδίκαιοι, ακόμη κι αν παρακάμψουμε το γεγονός, πως τουλάχιστον 30.000 ρασοφόροι «πέρδονταν κι έθρεφαν πρωκτό» (κατά την έκφραση του Δημήτρη Λιαντίνη) στα πάμπολλα μοναστήρια και τις εκκλησιές της περιοχής της Κωνσταντινούπολης, όταν την ίδια στιγμή, την άμυνα της πόλης προσπαθούσαν να κρατήσουν μετά βίας 10.000 άνδρες, απέναντι στους 150.000 περίπου Οθωμανούς.

    Η Κερκόπορτα -που αξίζει να σημειωθεί ότι χρησιμοποιούνταν κυρίως από μοναχούς-, ό,τι κι αν συνέβη, δεν απέφερε το αποφασιστικό πλήγμα στην ήδη παραπαίουσα Κωνσταντινούπολη. Στην πραγματικότητα η Βυζαντινή Αυτοκρατορία είχε πάψει εκ των πραγμάτων να υφίσταται, αρκετά χρόνια πριν, και είχε περιοριστεί στην περιοχή της Κωνσταντινούπολης. Οι Οθωμανοί είχαν ήδη κατακυριεύσει την άλλοτε κραταιά αυτοκρατορία και το μόνο που έμενε ήταν η χαριστική βολή. Και λέμε τυπική, γιατί ουσιαστικά η Κωνσταντινούπολη είχε υποταχθεί, όταν πλήρωνε φόρο υποτέλειας στον Σουλτάνο.

    Η Κερκόπορτα, είτε «ξεχάστηκε» ανοικτή, είτε -το πιθανότερον- την άνοιξαν κάποιοι από μέσα, δεν συνέβαλε αποφασιστικά στην κατάληψη της πόλης. Άλλωστε οι Τούρκοι είχαν ήδη σκαρφαλώσει στα μισογκρεμισμένα τείχη και εισέβαλαν στην πόλη. Επέφερε όμως ένα άλλο πλήγμα: Συνέβαλε στον εγκλωβισμό και στην παρεμπόδιση διαφυγής των αλλοφρονούντων κατοίκων. Όχι όλων βέβαια, γιατί πολλοί -και κυρίως οι ανθενωτικοί- κλειστήκαν στις εκκλησιές και το άβουλο και φανατισμένο θρησκευτικά πλήθος έψελνε μοιρολατρικά «Κύριε ελέησον» και περίμενε βοήθεια απ’ τον…ουρανό. Το άνοιγμα της Κερκόπορτας όμως, εξυπηρετούσε έναν πολύ πιο ουσιαστικό σκοπό. Το Κοράνι προβλέπει την προστασία των «απίστων» κατοίκων μιας πόλης που παραδίδονται οικειοθελώς. Εκεί λοιπόν θα πρέπει να αναζητηθούν τα βασικά κίνητρα αυτών που άνοιξαν την Κερκόπορτα, είτε ρασοφόρων, είτε κοσμικών, είτε και των δυο μαζί.
    Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως η περιοχή όπου βρίσκονταν η Κερκόπορτα -όπως και αρκετές ακόμη- δεν πειράχτηκε απ’ τους Τούρκους.

    Μυστικές συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν μεταξύ
    ρασοφόρων και κοσμικών επικεφαλής των οποιών
    ήταν ο ρασοφόρος Ιωάσαφ και του Ρεσίτ πασά (εκπροσώπου του Σουλτάνου), με σκοπό
    την παράδοση της Πόλης με αντάλλαγμα την σωτηρία της ζωής και περιουσίας τους.

    Οι συναντήσεις αυτές γνωστοποιήθηκαν στον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο, αλλά αποφάσισε να μην τους συλλάβει, μέχρι να μάθει την απάντηση του Μωάμεθ Β’.

    Με το τέλος της συνάντησης, συνελήφθησαν όλοι οι συνωμότες και οδηγήθηκαν στον αυτοκράτορα. Ο αρχηγός της συνωμοσίας, Ιωάσαφ, όχι μόνο δεν αρνήθηκε την ενοχή του, αλλά καυχήθηκε για την προδοσία του, αιτιολογώντας την πως προτίμησε να σώσει την Εκκλησία «απ’ τους Άζυμους (Καθολικούς) και την βδελυρά ένωση», ακόμη κι αν γι’ αυτό θα έπρεπε να βάλει «τέλος στην ύπαρξη αυτής της αυτοκρατορίας». Θεωρώντας ότι η πτώση και κατάκτηση της Πόλης είναι μοιραία κι αναπόφευκτη.

    Φτάνουμε λοιπόν στις μέρες, όπου η Εκκλησία, υποκριτικά «θρηνεί» τον «μαρμαρωμένο βασιλιά» που κάποτε θ’ αναστηθεί και θα ξαναπάρει την Πόλη που οι ίδιοι οι ρασοφόροι έκαναν τα πάντα για να πέσει στα χέρια των Τούρκων (ας μην ξεχνάμε την αλησμόνητη ρήση του πατριάρχη Γεννάδιου, που έβγαινε στους δρόμους και καταριόταν τον Παλαιολόγο, μόλις έπεσε η Πόλη: «Δεν βλέπετε ότι η Ορθοδοξία εθριάμβευσεν; Από του νυν, ουδέν πλέον φοβείται»), όπως κι έκαναν τα πάντα για να μην φύγει απ’ τα χέρια τους (βλέπε αφορισμούς και προδοσίες). Είναι αληθινά θαυμαστό, τι σχιζοφρενικές καταστάσεις μπορεί πράγματι να δημιουργήσει η περίφημη ελληνορθόδοξη «παράδοση».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙΜΙΟ ΞΥΛΟ

    Οι πρώτοι Χριστιανοί δεν ενδιαφέρθηκαν να βρουν το Σταυρό του Χριστού και να τον μετατρέψουν σε αντικείμενο λατρείας.

    Ο ιστορικός Ευσέβιος που αναφέρει την παραμονή της Αγίας Ελένης στα Ιεροσόλυμα δεν γράφει τίποτα για την ανακάλυψη του Σταυρού. Αν δεχθούμε πως η Αγία είχε και αρχαιολογικά ενδιαφέροντα, θα καταφύγουμε στη μαρτυρία του Άγγ.Βλάχου πρόξενου στα Ιεροσόλυμα που γράφει: “Όταν διαβάζει κανείς το χρονικό της ανακαλύψεως του Τ.Σταυρού από την Αγία Ελένη, φρικιά με τα απάνθρωπα βασανιστήρια που μεταχειρίστηκε η Αγία για να αναγκάσει τρεις Εβραίους να της αποκαλύψουν το μέρος όπου είχαν κρύψει το Τ.Ξύλο. Τρεις μέρες τους βασάνιζε και τους θανάτωσε όταν της είπαν την αλήθεια, όχι βέβαια για να τους απαλλάξει ευσπλαχνικά από την ζωή, αφού τους είχε σπάσει τα κόκαλα και τους είχε παντοιοτρόπως τσουρουφλίσει, αλλά για να τους τιμωρήσει“.

    Το 614, ο υποτιθέμενος Σταυρός του Χριστού, απήχθη μαζί με τον πατριάρχη Ζαχαρία, από τους Πέρσες, αλλά ο μεθεπόμενος πατριάρχης Σωφρόνιος που περιέγραψε την άλωση της Ιερουσαλήμ, δεν αναφέρει τίποτα για την απαγωγή του Σταυρού.
    Το 626 ο Σταυρός υποτίθεται πως επέστρεψε ύστερα από τη νικηφόρα έκβαση του πολέμου του αυτοκράτορα Ηράκλειου κατά των Περσών.

    Ο αυτοκράτορας Ηράκλειος είχε παντρευτεί σε δεύτερο γάμο τη Μαρτίνα, κόρη της αδελφής του.
    Ο ίδιος ο πατριάρχης Σέργιος, ευλόγησε τον γάμο, πράξη που κανονικά θα έπρεπε να επισύρει την καθαίρεσή του. Αντί γι’αυτό η Εκκλησία τον αγιοποίησε. Όπως ήταν φυσικό κάμποσα από τα 9 παιδιά που αράδιασε το ζευγάρι (Ο αιμομίκτης είχε και δυο ακόμη με την επιληπτική πρώτη του γυναίκα), γεννήθηκαν αρρωστιάρικα. Είχε ακόμη έναν τουλάχιστον νόθο γιό τον Ι.Αθαλάριχο, που μαζί με τον ξάδελφό του τον Μάγιστρο Θεόδωρο συνωμότησε κατά του πατέρα του. Ο Υψωτής του Σταυρού έκοψε τη μύτη και τα δυο χέρια του γιού του και τον εξόρισε. Τα ίδια έκανε και στον Θεόδωρο, κόβοντάς του επιπλέον και το ένα πόδι.
    Ο διάδοχος του Ηράκλειου ο Κωνσταντίνος ο 3ος, γιός από τον πρώτο του γάμο, δολοφονήθηκε από τη Μαρτίνα και τον συμβασιλέα ετεροθαλή αδελφό του Ηρακλεωνά 3 μήνες μετά την ενθρόνισή του. Τιμωρήθηκαν από τον γιό του Κωνσταντίνου ο μεν 15χρονος Ηρακλεωνάς με ρινοκοπία η δε Μαρτίνα με γλωσσοτομία.

    Η Αγία Ελένη προφανώς δεν είχε κάνει αρχαιολογικές σπουδές.
    Οι εκκλησιαστικοί ιστορικοί Φιλοστόργιος και Νικηφόρος, αναφέρουν ότι ο Σταυρός που εντοπίσθηκε με θαύμα, τοποθετήθηκε πάνω σε νεκρή κι αυτή αναστήθηκε!
    Ο εκκλησιαστικός συγγραφέας Παυλίνος αναφέρει στην 11η επιστολή του ότι η Εκκλησία των Ιεροσολύμων αποφάσισε να τεμαχίσει το Τ.Ξύλο και να το διανείμει σε όλη την Εκκλησία. Αυτό δεν εξηγεί βέβαια πώς βρίσκονται τόσες χιλιάδες τεμάχια, σε ιδιώτες και στις μονές του Αγ.Όρους. Οι μοναχοί μάλιστα, διακινούν και μια προφητεία πως στο τέλος του κόσμου θα ξανακολήσουν τα θραύσματα
    του Τιμίου ξύλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ΛΟΓΙΑ ΑΓΑΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΘΝΑΡΧΗ ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟ
    Η αγία του Χριστού Εκκλησία έχει κάνει χιλιάδες αναθέματα από τον καιρό της δημιουργίας της μέχρι και τον εικοστό αιώνα.
    Τον Δεκέμβριο του 1916 η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, στο Πεδίο του Άρεως των Αθηνών, αφόρισε τον Ελευθέριο Βενιζέλο.

    Ο επίσκοπος των Αθηνών Θεόκλητος έκανε τον αφορισμό:
    "Αφορίζομε τον Ελευθέριον Βενιζέλον, σαν ένοχον εσχάτης προδοσίας, και παρακαλούμε, όπως οι παρακάτω συμφορές πέσουν επάνω του:
    -Οι Λύπες του Ιώβ, η Μοίρα του Ιωνά.
    -Η Λέπρα του Ιεχωβά, το Σκότος των Νεκρών.
    -Η Αγωνία των Αποθνησκόντων.
    -Οι καταιγίδες της Κολάσεως.
    -Η κατάρα του Θεού και τον Ανθρώπων.

    Μερικές μέρες αργότερα, παραμονές Χριστουγέννων, ακολουθεί δεύτερος προσωπικός αφορισμός από την Αρχιεπίσκοπο της Ελλάδος Νικηφόρο και τον μητροπολίτη Αμβρόσιο, οι οποίοι με ανοιχτή επιστολή αφόριζαν και όσους θα ψήφιζαν τον Βενιζέλο στις εκλογές.
    Τον αποκαλούν σενεγαλέζικο τράγο και συνεχίζουν: "Πάνω στον προδότη Βενιζέλο εμείς ρίχνουμε τον αφορισμό και να πέσουν επάνω του οι συμφορές:
    -Να κληρονομήσει τη λέπρα του Γιεζή [λεπρός διάδοχος του προφήτη Ελισσαίου] και την αγχόνη του Ιούδα.
    -Να μη δει ποτέ του προκοπή και να είναι καταραμένος.
    -Κανένας να μην τον εκκλησιάσει, αγιάσει, θυμιάσει, και να μην καθίσει μαζί του, να μην τον χαιρετήσει, να μην συνφάγει.
    - Να τον καταπιεί η Γή και να τον χτυπήσει ο Θεός με ανεμοβλογιά και ίκτερο.
    -Τα ίδια να ισχύσουν και για τους ψηφοφόρους που θα ψηφήσουν τον προδότη Βενιζέλο στις εκλογές.
    - Να ξεραθούν τα χέρια που θα τον ψηφήσουν και να κουφαθούν τελείως" (Λεξικό "Ήλιος" - "Βενιζέλος").


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ

    Αν πραγματικά ο χριστιανισμός είχε
    σχέση με τον ελληνισμό τότε θα μας δίδασκαν στο σχολείο την κοσμογονία του Ησιόδου και όχι την κοσμογονία των Eβραίων.

    Θα αναγνώριζαν για προφήτες την Πυθία και του Έλληνες μάντεις και όχι τους Εβραίους ψευτοπροφήτες της ερήμου.

    Δεν θα θεωρούσαν τον εβραικό λαό "περιούσιο" (εκλεκτό), αφού δεν κατέλιπε ΚΑΝΕΝΑ πολιτιστικό στοιχείο,
    αλλά τον ελληνικό, που δημιούργησε έναν ανεπανάληπτο
    πολιτισμό.

    Δεν θα αναφέροντο στον κατακλυσμό του Νώε,
    αλλά του Δευκαλίωνος.

    Δεν θα δηληρίαζαν τα ελληνόπουλα διδάσκοντας
    ότι είναι απόγονοι του...μαστρωπού Αβραάμ
    και όχι του Δευκαλίωνος και δεν θα τα βάπτιζαν
    εις "δόξαν λαού Ισραήλ", αλλά εις "δόξαν λαού Ελλάδος".

    Δεν θα υμνολογούσαν τον Αβραάμ, τον Ισαάκ,
    την Σάρα και την Μάρα.

    Δεν θα μελετούσαν τον...Ζαχαρία ο οποίος
    ποθούσε τα τέκνα της Σιων να στραφούν κατά των
    τέκνων των Ελλήνων!!!

    Δεν θα υμνολογούσαν την Σιών (κατά τα άλλα το "παίζουν" και....αντισιωνιστές, έτσι για να θολώσουν
    τα νερά!), αλλά την Αθήνα, που υπήρξε κέντρο του
    παγκόσμιου πολιτισμού.

    Δεν θα κοσμούσαν τους ναούς με παραστάσεις από την
    ζωή των Εβραίων σκηνιτών.

    Δεν θα αποκαλούσαν τους προγόνους μας "ειδωλολάτρες" δηλαδή ηλίθιους.

    Δεν θα απέκρυπταν τις σφαγές των Ελλήνων
    από τους Βυζαντινούς, τις καταστροφές των
    μνημείων του πολιτισμού μας.

    Οι επίσημοι σοφοί μας θα ήταν ο Ορφέας, ο Ηράκλειτος, ο Θαλής, ο Σωκράτης, ο Πλάτων, ο Πυθαγόρας,
    και όχι ο... Σαούλ.

    Δεν θα αναθεμάτιζαν τους Έλληνες και τον ελληνικό
    πολιτισμό όπως π.χ. κατά την Κυριακή της Ορθοδοδοξίας.

    Αρα οι Χριστιανοί προπαγανδιστές είναι ψεύτες. Με τόσα οφθαλμοφανή ιουδαϊκά στοιχεία κάνουν του κόσμου τις αλχημείες για να μας πείσουν ότι η ιουδαϊκή αίρεση των έχει...ρίζα ελληνική.

    Γιατί δεν αποφασίζουν τα ελληνόπουλα να διδάσκονται την εθνική τους θρησκεία παράλληλα με την χριστιανική, μια που «ο χριστιανισμός είναι η συνέχεια του ελληνισμού»;

    Οι χριστιανοί μεγαλορασοφόροι και οι
    αυλικοί τους, δεν πρόκειται να πάρουν τέτοια απόφαση, γιατί μισούν τον ελληνισμό που είναι άρρηκτα δεμένος με την εθνική μας θρησκεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Βιομηχανία "θαυμάτων" στο όνομα του γέροντα Παΐσιου Ή
    ΠΩΣ ΤΟΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΟΥΤΙΣΟΥΝ

    Οι πινακίδες στον δρόμο γράφουν "Μοναστήρι Σουρωτής – Γ. Παΐσιος". Θα μπορούσαν να γράφουν και "Προς την Οδό των Θαυμάτων".

    Μοναστήρι βέβαια με την ονομασία "Γ. Παΐσιος" δεν υπάρχει, παρά μόνο η Μονή Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, όπως είναι το πραγματικό της όνομα, κτισμένη εδώ και μερικές δεκαετίες σε έναν λόφο έξω από τη Θεσσαλονίκη στην περιοχή της Σουρωτής, εκεί όπου αναβλύζει από τη γη το περίφημο "ξινό νερό" της Σουρωτής και είναι θαμμένος από το 1994 ο αγιορείτης μοναχός.

    Τώρα το ότι ένα μοναστήρι που φέρει το όνομα του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου έχει βαφτιστεί σε Γ. Παΐσιου, προφανώς έχει να κάνει με τα… θαύματα και ό,τι αποφέρουν αυτά ως έσοδα από τάματα, δωρεές κ.λπ. ενός κόσμου που έχει ανάγκη να πιστέψει.
    Από κοντά και η βιομηχανία που λειτουργεί γύρω από τον "πιο δημοφιλή αγιορείτη μοναχό όλων των εποχών", όπως τον αποκαλούν ήδη οι "δικοί" του.

    Το ότι η επίσημη εκκλησία και το Οικουμενικό Πατριαρχείο δεν έχουν ανακηρύξει ως "άγιο" τον γέροντα Παΐσιο, μάλλον ελάχιστη σημασία έχει γι’ αυτούς, αφού οι "μαρτυρίες" περί θαυμάτων γύρω από τον αγιορείτη γέροντα αυξάνονται και πληθύνονται.

    Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΑΡΡΩΣΤΗΣΕ ΣΟΒΑΡΑ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ.
    ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
    ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΚΕ.
    ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΠΡΟΣΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΡΚΙΝΟ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΚΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΛΛΑ ΚΑΤΕΛΗΞΕ.

    ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ:
    ΑΦΟΥ,
    ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ,
    Ο ΠΑΙΣΙΟΣ
    "ΘΕΡΑΠΕΥΣΕ" ΑΛΛΟΥΣ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΕΡΑΠΕΥΣΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟΝ ΤΟΥ
    ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΕ, ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΑΡΡΩΣΤΑΙΝΕ, ΝΑ ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ
    ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ;

    ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ "ΠΑΙΣΙΟΣ" ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΕΡΔΟΦΟΡΑ ΑΠΑΤΗ
    ΤΩΝ ΡΑΣΟΦΟΡΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. EΠΙΣΤΟΛΗ ΑΓΙΟΡΕΙΤΩΝ ΠΡΟΣ ΑΔΟΛΦΟΝ ΧΙΤΛΕΡ

    Την ώρα που οι Έλληνες πολεμούσαν τον Γερμανό κατακτητή οι προδότες χριστιανοί καλόγεροι έστελναν επιστολή υποταγής στον Χίτλερ!!
    Μετά τα χρυσόβουλα από τους Οθωμανούς ήθελαν και τα Γερμανικά χρυσόβουλα!!
    Αίσχος ανθέλληνες!!

    Το 1941 περίπου τέτοια εποχη ("επέτειος") έστειλε το Αγ.Ορος την πιο κάτω επιστολη στον Αδόλφο Χίτλερ.

    "Εν Αγίω Όρει τη 13/26 Απριλίου 1941
    Προς την Αυτού Εξοχότητα τον Αρχικαγκελλάριον του ενδόξου Γερμανικού Κράτους Κύριον Αδόλφον Χίτλερ εις Βερολίνον.

    Εξοχότατε, Οι βαθυσεβάστως υποσημειούμενοι Αντιπρόσωποι των Είκοσιν Ιερών Βασιλικών Πατριαρχικών και Σταυροπηγιακών Μονών του Αγίου Όρους Άθω, λαμβάνομεν την εξαιρετικήν τιμήν νΌ απευθυνθώμεν προς την Υμετέραν Εξοχότητα και παρακαλέσωμεν Αυτήν θερμώς, όπως, ευαρεστημένη, αναλάβη υπό...
    την Υψηλήν προσωπικήν Αυτής προστασίαν και κηδεμονίαν τον Ιερόν τούτον Τόπον, του οποίου Ηγούμενοι και αντιπρόσωποι τυγχάνομεν, διαδεχομένη εν τούτω τους ιδρυτάς και Ευεργέτας του Ιερού τούτου Τόπου Βυζαντινούς Αυτοκράτορας και διαδόχους τούτων.
    Το Άγιον Όρος, Εξοχώτατε, συνέστη εις Πανορθόδοξον μοναχικήν πολιτείαν, εις ήν ανέκαθεν διαβιούν εν αγαστή ομονοία μοναχοί ακωλύτως προσερχόμενοι από διάφορα ορθόδοξα Έθνη, κατά τον Θ΄ μ.Χ. αιώνα, πνευματικώς μεν εξαρτωμένων από του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, πολιτικώς δε αυτοδιοικούμενον υπό της Ιεράς Συνάξεως των Αντιπροσώπων των Είκοσιν Ιερών και Κυριάρχων Μονών και πολιτειακώς υπαγομένων υπό την προστασίαν και κηδεμονίαν των Βυζαντινών Αυτοκρατόρων και των διαδόχων Αυτών.
    Το Αυτονομιακόν τούτο πολίτευμα περιεθριγκώθη διΌ αλλεπαλλήλων τυπικών και Χρυσοβούλων των ιδρυτών και ευεργετών των Ιερών μονών Βυζαντινών Αυτοκρατόρων Βασιλείου του Μακεδόνος (882), Ιωάννου Τσιμισκή (972), Κωνσταντίνου Μονομάχου (1046), Στεφάνου Δουσάν (1346) και άλλων Σλαύων, Ουγγροβλάχων Ηγεμόνων και των μετέπειτα Σουλτανικών Φιρμανίων τελευταίως δε υπό του Καταστατικού Χάρτου του 1926, ούτινος δύο αντίτυπα εσωκλείομεν.
    Το ουτωσί καθιερωθέν προνομιακόν και αυτοδιοίκητον καθεστώς του Ιερού τούτου Τόπου, αποτελέσαν αντικείμενον συζητήσεων και επικυρώσεων διαφόρων διεθνών συνθηκών περιεθριγκώθη τέλος, διά του 62ου άρθρου της Βερολινείου συνθήκης του έτους 1878, έχοντος ούτω, οι μοναχοί του Όρους Άθω οθενδήποτε και αν κατάγωνται θα διατηρήσωσι τα κτήματα και τα πρότερα αυτών δικαιώματα και θΌ απολαύωσιν, άνευ ουδεμιάς εξαιρέσεως, πλήρους ισότητος δικαιωμάτων και προνομίων.
    Των εν Αγίω Όρει ενασκουμένων Μοναχών, ανεξαρτήτως τόπου προελεύσεως και Εθνικότητος, σκοπός και αποστολή καθΌ όλον τον υπερχιλιετή βίον του Αγίου Όρους, υπήρξεν η διατήρησις, προαγωγή και εξασφάλισις των Ιερών αυτού σκηνωμάτων, η διά της ακαταπονήτου φιλεργίας των εν αυτώ ενασκουμένων μοναχών καλλιέργεια της τε εκκλησιαστικής και κλασσικής φιλολογίας και καλλιτεχνίας, ο ασκητικός βίος και η διηνεκής προσευχή υπέρ του σύμπαντος κόσμου.
    Την διατήρησιν του καθεστώτος τούτου της αυτονόμου μοναχικής πολιτείας, ικανοποιούντος πλήρως άπαντας τους εν Αγίω Όρει ενασκουμένους ανεξαρτήτως εθνικότητος Ορθοδόξους μοναχούς και εναρμονιζόμενοι προς τον σκοπόν και την αποστολήν αυτών, παρακαλούμεν και ικετεύομεν θερμώς την Υμετέραν Εξοχότητα όπως αναλάβη υπό την υψηλήν προστασίαν και κηδεμονίαν Αυτής.
    Τον Βασιλέα των Βασιλευόντων και Κύριον των Κυριευόντων εξ όλης ψυχής και καρδίας ικετεύοντες, όπως επιδαψιλεύση τη Υμετέρα Εξοχότητι υγείαν και μακροημέρευσιν επΌ αγαθώ του ενδόξου Γερμανικού Έθνους."


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ

    Ω ταλαίπωρος Ελλάς, δεν ανεστήθης εκ του τάφου, απλώς ήλλαξες τάφον, απ’ τον Τουρκικόν εις τον Χριστιανικόν».
    Τα λόγια του μεγάλου Έλληνα Διαφωτιστή Αδαμαντίου Κοραή θα ηχούν για πάντα στ’ αυτιά μας και θα μας δείχνουν το μέγεθος της πολιτιστικής μας καταδίκης και της εθνικής μας τραγωδίας, που εκτυλίσσεται χωρίς διακοπή έως σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. ΠΩΣ ΟΙ ΡΑΣΟΦΟΡΟΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΗΝ
    ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΑΣ

    H αλήθεια είναι ότι η εκκλησία
    ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ συσσίτια σε κανένα!

    Αυτά που διαφημίζει ως συσσίτια
    δικά της, γίνονται με δωρεές τροφίμων,
    χρήματα και εργασία παρασκευής πολιτών.
    Απλά οργανώνονται σε χώρους εκκλησιών. Εννοείται ότι οι παπάδες και ο περίγυρος τους, δεν αγοράζουν τρόφιμα.

    Ακόμα και οι εκκλησίες ανεγείρονται
    με χρήματα πιστών.
    Η εκκλησία όχι μόνο ΔΕΝ δινει τίποτε από τα κέρδη της, αλλά επωφελείται των κρίσεων για να αυξήσει το πλούτο της.
    Ό,τι δαπανά για "φιλανθρωπικό" έργο, προέρχεται από εράνους και δωρεές.

    Το πιό σύντομο ανέκδοτο:
    "Η φιλανθρωπία της εκκλησίας!!!"

    Η ΑΠΛΗΣΤΙΑ ΚΑΙ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΩΝ ΡΑΣΟΦΟΡΩΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΡΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. ΕΛΛΗΝΑΣ Ή ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ;

    Και όμως το ιερατείο επέβαλε να διδάσκεται στα σχολεία μας ο κατακλυσμός του Εβραίου Νώε!

    Εύλογα ερωτήματα:

    1. Είμαστε απόγονοι του Δευκαλίωνος ή των Εβραίων Αβραάμ, Ισαάκ,
    της Σάρας, της Μάρας και....του κακού συναπαντήματος, όπως ισχυρίζεται το ιερατείο,
    τους οποίους και δοξολογούν σε κάθε ευκαιρία;

    2. Γιατί μισθοδοτείται και συνταξιοδοτείται το ιερατείο από τους Έλληνες φορολογούμενους;

    3. Μπορεί να είναι κάποιος Έλληνας και χριστιανός συγχρόνως;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  38. Στην Δήλο διπλα στο ναό του Απόλλωνος, υπήρχαν ο ναός της Ίσιδος και
    ο ναός της Ιστάρ.
    Εθεωρείτο φυσικό ένας θρησκευτής, ανεξαρτήτως θρησκείας, να επισκέπτεται και τους
    τρείς ναούς, για να απευθύνει, όρθιος φυσικά και με το κεφάλι ελαφρά προς τα
    πάνω (και όχι γονυπετής και χαμερπής) τα σεβάσματά του.

    Δες τε σήμερα πως μας κατάντησαν οι παραφυάδες του Ιουδαϊσμού, χριστιανισμός και μωαμεθανισμός!
    Έσπειραν το μίσος και την διχόνοια, διαίρεσαν τον κόσμο.
    Μίσος όχι μόνο μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων, αλλά και μεταξύ ομοδόξων.
    Ορθόδοξοι κατά καθολικών, καθολικοί κατά διαμαρτυρομένων, αλλά και σιΪτες
    κατά σουνιτών (και αντιθέτως φυσικά). Αμέτρητο το αίμα και ο πόνος των θρησκευτικών πολέμων (ιερά εξέταση, Σκυθόπολις, σταυροφορίες κτλ)

    Η Αθήνα είναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ευρωπαΪκή πρωτεύουσα που οι μουλάδες του χριστιανισμού δεν επέτρεψαν την ανέγερση τεμένους, όταν σε πολλές πρωτεύουσες
    και πόλεις μουσουλμανικών χωρών λειτουργούν χριστιανικοί ναοί.( Κωνσταντινούπολη,
    Αλεξάνδρεια, Κάϊρο, Βαγδάτη, Δαμασκός, Τρίπολη Λιβύης, Ριάντ, Αμμάν κτλ)

    Γιατί έχετε αυτόν τον φανατισμό προς συνανθρώπους μας που έχουν μια διαφορετική,
    από εσάς περί του θείου αντίληψη;
    Πως είναι δυνατόν να ζείτε σε μία χώρα που στην αρχαιότητα υπήρχε πλήρης ανεξιθρησκεία και εμεγαλούργησε χάρις την αποδοχή του δικαιώματος των άλλων στην διαφορετικότητα;

    Μήπως ζηλέψατε τον φανατισμό των αφιονοσμένων του Πακιστάν;

    Γιατί φοβάστε το διαφορετικό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Εκφράζεις απόψεις για θέματα που αγνοείς.
    Οι αγωνιστές του 21 τα μόνα που διδάκτηκαν από
    τον παπά του χωριού τους, ήταν ψαλτήρι και αγία γραφή,
    για τον Αβραάμ, τον Ισαάκ, τον Μωυσή, δηλαδή την ιστορία του
    "περιούσιου" (εκλεκτού) λαού του Ισραήλ.

    Δεν άκουσαν τίποτε για την θρησκεία των προγόνων τους,
    την ιστορία τους ( την αγνοούσαν και οι "διδάσκαλοι" τους ), τον τεράστιο πολιτισμό που κληροδότησαν στην ανθρωπότητα.

    Δεν άκουσαν τίποτε για την ελληνική κοσμοθέαση, την φιλοσοφία,
    τις επιστήμες, τις τέχνες, την ποίηση, το θέατρο, την δημοκρατία,
    τον αθλητισμό, όλα όσα διαμόρφωσαν τον σύγχρονο πολιτισμό.

    Εντελώς άγνωστοι Όμηρος, Σωκράτης, Πλάτωνας, Αριστοτέλης, Ηράκλειτος,
    Ζήνων, Πλωτίνος, Ευριπίδης, Αισχύλος, Αριστοφάνης, Περικλής.....
    Γνωστοί όμως Αδάμ, Νώε, Ιακώβ, Αυνάν και όλα τα πρόσωπα του εβραϊκής
    ιστορίας.
    Άλλωστε και ο Κοσμας ο Αιτωλός σε μία διδαχή του λέει ότι "εμείς δεν έχομεν
    εδώ πατρίδα. Η πατρίδα μας είναι στους ουρανούς....."

    Γι αυτό ορκίζοντο έτσι, δεν είχαν πού αλλού να στηριχθούν.

    Σας χαιρετώ όπως οι πρόγονοί μας.
    ΕΡΡΩΣΘΕ! (Να έχεις ρώμη, χαρά, δύναμη, υγεία)
    ΕΡΑΤΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΗΘΙΚΑ ΜHΝYΜΑΤΑ;

    H ηθική και η πνευματικότητα της Ελληνικής Κοσμοθέασης είναι μοναδική, όπως καταδεικνύεται και από τα Δελφικά παραγγέλματα.

    Ο Χριστιανισμός, στα σημεία που δείχνει κάποια πνευματικότητα, δεν είναι παρά μία άκομψη όσο και χυδαία αντιγραφή ηθικών φιλοσοφικών προταγμάτων των φιλοσόφων μας, ενώ στα υπόλοιπα τμήματά του στερείται οποιουδήποτε ηθικού μηνύματος, εκτός κι αν τέτοια θεωρήσουμε τη μισαλλοδοξία, τον φανατισμό, τη θεομανία, την ενοχή, την απαξίωση κάθε πνευματικής καλλιέργειας.

    Το ίδιο στερείται οποιασδήποτε πνευματικής στάσεως ισάξιας της Ελληνικής Θρησκείας, εκτός κι αν τέτοιες θεωρήσουμε την αποστήθιση ψαλμών, την ταπείνωση, το προσκύνημα οστών και νεκροκεφαλών, την καθύβριση της Δημοκρατίας σαν τάχα «Πολιτεία του Διαβόλου», την προτροπή «αγάπα ! » (στην προστακτική) ή τα συνθήματα επιπέδου «Ορθοδοξία ή Θάνατος».

    Αντιθέτως, η Ελληνική Θρησκεία, ως καταφάσκουσα την γήϊνη ζωή, είναι μία υγιέστατη προσπάθεια στροφής των ανθρώπων προς τους κόσμους των Θεών, μη δογματική, φυσιολατρευτική, πολυθεϊστική, τελειωτική, εορταστική, ανθρώπινη.

    Η Ελληνική Θρησκεία βαθαίνει τη σύνδεση των ανθρώπων με το Θείο όχι μέσα από συντριβή, αυτοξευτελισμό, ταπείνωση, αλλά μέσα από πηγαίες λειτουργίες, μυθοπλασία, χορό, μουσική και συλλογικές εορτές και επίσης μας συνδέει με τον θαυμαστό πνευματικό κόσμο των προγόνων μας, αντί να μας αποξενώνει από αυτόν όπως κάνει ο Χριστιανισμός.

    ΥΓ Θαυμάστε ηθικό μήνυμα (λόγια του Χριστού): "Πλην τους εχθρούς μου εκείνους, τους μη θελήσαντάς με βασιλεύσαι επ αυτούς, αγάγετε ώδε και
    κατασφάξετε αυτούς έμπροσθέν μου" (Λουκάς 19:27)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  41. ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ

    Τις ημέρες αυτές ας κάνουμε ένα δώρο στον εαυτόν μας.
    Ας συγχωρήσουμε αυτούς που νομίζουμε ότι μας "έβλαψαν",
    μας έκαναν "κακό".
    Η μνησικακία είναι εμπόδιο στην πνευματική εξέλιξη, βλάπτει την υγεία.

    Η ελληνική Κοσμοθέαση, δια του Θείου Σωκράτη, σε αντίθεση
    προς τον ιουδαϊσμό και τις παραφυάδες του, δεν αναγνωρίζει την
    ύπαρξη "εχθρού", "κακού ανθρώπου", εκείνου δηλαδή που συνειδητά και εκ
    προθέσεως βλάπτει.
    "Ουδείς εκών κακός" δηλαδή κανένας δεν βλάπτει με την πραγματική του
    θέληση (συνειδητά), αλλά από άγνοια της πραγματικής του φύσης, που είναι ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ.
    Η άγνοια προκαλεί φόβο, που βρίσκεται πίσω απ όλα τα αρνητικά συναισθήματα,
    αρνητικές σκέψεις και δράσεις, την βία (φυσική ή λεκτική).

    Ο Χριστιανισμός χώρισε τους ανθρώπους σε "καλούς" και "κακούς".
    Έφτιαξε την "αμαρτία" (από το α-μαρτυρώ δεν μαρτυρώ δηλ. την αλήθεια, λανθάνω, αστοχώ) διαστρεβλώνοντας το νόημα της λέξης,
    σκόπιμα για να δημιουργήσει την "ενοχή", μέσα από την οποία
    (με τον φοβο της κόλασης), ελέγχει και ταπεινώνει τους ανθρώπους,
    τους θέλει πρόβατα, στο μανδρί του Αρχι-μανδρί-τη.

    ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΥΠΕΡΟΧΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΣΜΟΘΕΑΣΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Boηθάω κάποιον σημαίνει προσφέρω σε κάποιον ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ.
    δηλαδή από τον μισθό μου, την σύνταξή μου, τα εισοδήματά μου,
    τα κέρδη της επιχείρησής μου.
    Η εκκλησία δίνει μέρος από τον προϊόν των δωρεών, εράνων, κληροδοτημάτων
    που οι πιστοί της δίνουν,
    Δεν δίνει ΤΙΠΟΤΕ από τα κέρδη των επιχειρήσεων της (μισθώματα, μερίσματα, τόκους), τα οποία επαναεπενδύει.
    Αντίθετα οι κληρικοί εισπράττουν μισθούς, συντάξεις και χορηγίες από το δημόσιο, δηλαδή τους φορολογούμενους.

    Αγαπητέ μου φίλε, μη παίζετε με τις λέξεις, μη εκμεταλλεύεσθε τον ανθρώπινο πόνο.
    Η εκκλησία απλά ΔΙΑΝΕΜΕΙ μέρος των δωρεών, εράνων,"φιλόπτωχου" ταμείου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. ΙΗΣΟΥΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ

    Παρ” ότι την εποχή που υποτίθεται ότι έζησε ο Ιησούς, αλλά και την αμέσως μετά, υπήρχαν τουλάχιστον 40 γνωστοί ιστορικοί και συγγραφείς (μεταξύ των οποίων ο Πλούταρχος, ο Διονύσιος ο Αλικαρνασσεύς, ο Αρριανός, ο Παυσανίας, ο Φίλων ο Αλεξανδρεύς κ.ά.), εν τούτοις ΚΑΝΕΝΑΣ απ” αυτούς δεν τον μνημόνευσε.

    Οι λιγοστές πληροφορίες από εξωβιβλικές πηγές, όπως τα έργα των Σουητώνιου, Ιώσηπου και Τάκιτου ή το Ταλμούδ, δεν είναι σύγχρονες του Ιησού και αναφέρονται έμμεσα σ” αυτόν, χωρίς να δίνουν αξιόλογες πληροφορίες, κυρίως όμως, θεωρούνται πολύ αμφίβολης εγκυρότητας.

    -Ο Φίλων ο Αλεξανδρινός (Philo Alexandrinus, ~20 π.Χ.- 54 μ.Χ.), Εβραίος φιλόσοφος με θαυμασμό προς τον ελληνικό πολιτισμό, έγραψε σημαντικά ιστορικά και φιλοσοφικά έργα, αλλά δεν αναφέρει ΤΙΠΟΤΑ για τον Ιησού και τη διδασκαλία του.

    -Ο διακεκριμένος στωικός φιλόσοφος Σενέκας που έζησε τον 1ο χριστιανικό αιώνα, αν και εκφράζει στα έργα του φιλοσοφικές απόψεις που δεν διαφέρουν σημαντικά από αυτές του χριστιανισμού και γι” αυτό επαινείται από τους πατέρες Τερτυλλιανό και Ιερώνυμο, δεν κάνει στα έργα του καμία αναφορά στον Ιησού και στους χριστιανούς, παρότι σχολιάζει επιπτώσεις στην πολιτική της Ρώμης από διάφορα σημαντικά και ασήμαντα γεγονότα της εποχής.

    -Ο Ιώσηπος Φλάβιος (Josephus Flavius, 37-100 μ.Χ.), στρατιωτικός και ιστορικός με αριστοκρατική καταγωγή. Στα βιβλία του «Πόλεμος των Ιουδαίων» και «Ιουδαϊκές Αρχαιότητες» περιγράφει ο Ιώσηπος με λεπτομέρειες διάφορα περιστατικά από την απώτερη και πρόσφατη ιστορία του λαού του, αναφέρεται σε διάφορες εβραϊκές αιρέσεις κτλ., δεν κάνει όμως ΚΑΜΙΑ αναφορά σε χριστιανούς. Σε κάποιο σημείο των «Ιουδαϊκών Αρχαιοτήτων» αναφέρεται όμως απρόσμενα και μάλλον επαινετικά στη δραστηριότητα κάποιου Ιησού τον οποίο αποκαλεί «μεσσία». Θεωρείται βέβαιο ότι η αναφορά αυτή
    προστέθηκε μεταγενέστερα από κάποιον άγνωστο και σ αυτό συμφωνούν όλοι οι ιστορικοί.

    ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Ο Ιησούς για την επιστήμη είναι πρόσωπο ανύπαρκτο. Δεν ανήκει στην ιστορία, αλλά στην πίστη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. ΘEΪΚΑ ΛΟΓΙΑ ΑΓΑΠΗΣ.

    Θυμωμένος Θεός: «...Εάν δεν υπακούσης εις την φωνήν Κυρίου του Θεού σου, διά να προσέχης να εκτελής πάσας τας εντολάς αυτού και τα διατάγματα αυτού, τα οποία εγώ προστάζω εις σε σήμερον, πάσαι αι κατάραι αύται θέλουσιν ελθεί επί σε και θέλουσι σε ευρεί.

    Κατηραμένος θέλεις είσθαι εν τη πόλει, και κατηραμένος θέλεις είσθαι εν τω αγρώ.
    Κατηραμένον το καλάθιόν σου και η σκάφη σου.
    Κατηραμένος ο καρπός της κοιλίας σου και τα γεννήματα της γης σου, αι αγέλαι των βοών σου και τα ποίμνια των προβάτων σου.
    Κατηραμένος θέλεις είσθαι όταν εισέρχησαι, και κατηραμένος θέλεις είσθαι όταν εξέρχησαι.

    Ο Κύριος θέλει εξαποστείλει επί σε την κατάραν, την θλίψιν και την φθοράν, εις πάντα όσα επιβάλης την χείρα σου διά να πράξης, εωσού εξολοθρευθής και εωσού αφανισθής ταχέως, διά την πονηρίαν των έργων σου, διότι εγκατέλειπες εμέ.
    Ο Κύριος θέλει προσκολλήσει εις σε το θανατικόν, εωσού σε εξολοθρεύση από της γης, όπου υπάγεις να κληρονομήσης αυτήν.
    Ο Κύριος θέλει σε πατάξει με μαρασμόν και με πυρετόν και με ρίγος και με φλόγωσιν και με μάχαιραν και με ανεμοφθορίαν και με ερυσίβην και θέλουσι σε καταδιώκει εωσού αφανισθής. Και ο ουρανός σου ο υπεράνω της κεφαλής σου θέλει είσθαι χαλκός, και η γη η υποκάτω σου σίδηρος.
    Ο Κύριος θέλει δώσει την βροχήν της γης σου κονιορτόν και χώμα, εκ του ουρανού θέλει καταβαίνει επί σε, εωσού εξολοθρευθής.
    Ο Κύριος θέλει σε κάμει να συντριφθής έμπροσθεν των εχθρών σου, από μιας οδού θέλεις εξέλθει επ’ αυτούς, και από επτά οδών θέλεις φύγει από προσώπου αυτών και θέλεις διασκορπισθή εις πάντα τα βασίλεια της γης. Και το πτώμα σου θέλει είσθαι τροφή εις πάντα τα όρνεα του ουρανού και εις τα θηρία της γης, και δεν θέλει είσθαι ο αποδιώκων.
    Ο Κύριος θέλει σε πατάξει με την αιγυπτιακήν πληγήν και με αιμορροΐδας και με ψώραν και με ξυσμόν, ώστε να μη δύνασαι να ιατρευθής.
    Ο Κύριος θέλει σε πατάξει με αφροσύνην και με τύφλωσιν και με έκστασιν καρδίας, και θέλεις ψηλαφά εν τω μέσω της ημέρας, ως ο τυφλός ψηλαφά εν τω σκότει, και δεν θέλεις ευοδούσθαι εις τας οδούς σου και θέλεις είσθαι μόνον καταδυναστευόμενος και διαρπαζόμενος πάσας τας ημέρας, και δεν θέλει είσθαι ο σώζων.

    Θέλεις αρραβωνισθή γυναίκα, και άλλος ανήρ θέλει κοιμηθή μετ’ αυτής, οικίαν θέλεις οικοδομήσει, και δεν θέλεις κατοικήσει εν αυτή, αμπελώνα θέλεις φυτεύσει, και δεν θέλεις τρυγήσει αυτόν.
    Ο βους σου θέλει είσθαι εσφαγμένος ενώπιόν σου, και δεν θέλεις φάγει εξ αυτού, ο όνος σου θέλει αρπαχθή απ’ έμπροσθέν σου και δεν θέλει αποδοθή εις σέ, τα πρόβατά σου θέλουσι παραδοθή εις τους εχθρούς σου, και δεν θέλει είσθαι εις σε ο σώζων.
    Οι υιοί σου και αι θυγατέρες σου θέλουσι παραδοθή εις άλλον λαόν, και οι οφθαλμοί σου θέλουσι βλέπει και μαραίνεσθαι δι’ αυτούς όλην την ημέραν και δεν θέλει είσθαι δύναμις εν τη χειρί σου.
    Τον καρπόν της γης σου και πάντας τους κόπους σου θέλει φάγει έθνος το οποίον δεν γνωρίζεις, και θέλεις είσθαι μόνον καταδυναστευόμενος και καταπατούμενος πάσας τας ημέρας. Και θέλεις γείνει παράφρων διά τα θεάματα των οφθαλμών σου, τα οποία θέλεις ιδεί.

    Ο Κύριος θέλει σε πατάξει εις τα γόνατα και εις τα σκέλη με πληγήν κακήν, ώστε να μη δύνασαι να ιατρευθής από του ίχνους των ποδών σου έως της κορυφής σου...».

    Παλαιά Διαθήκη (Δευτερονόμιο 28:15-35)

    Κατά τ' άλλα......
    «Ο Θεός αγάπη εστί και ο μένων εν τη αγάπη εν τω Θεώ μένει και ο Θεός εν αυτώ».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Η Γενοκτονία 650.000 Ελλήνων

    Βρισκόμαστε στο Βυζάντιο την εποχή του Λέοντος Γ’ του Ισαύρου,ο οποίος κατάφερε να αποκρούσει προσωρινά τους εξ ανατολής εχθρούς, στα υπόδουλα Ελληνικά εδάφη σιγόβραζε η Επανάσταση των «Ελλαδικών» όπως την αποκαλούν οι βυζαντινές πηγές.

    Κατά τον A. Lombard, η καταστολή της Ελληνικής Επαναστάσεως ήταν μία προσπάθεια «αποκαθάρσεως» της βυζαντινής αυτοκρατορίας εκ μέρους του Λέοντος από το «μίασμα της ειδωλολατρίας». Άλλοι ιστορικοί όπως ο Νικηφόρος Βρυέννιος θεώρησαν ότι μαζί με την Επανάσταση των Ελλήνων στο επαναστατικό ρεύμα ενώθηκαν και κοινωνικοπολιτικές αξιώσεις, όπως η μείωση της φορολογίας.

    Το σίγουρο πάντως είναι ότι η γενοκτονία 650.000 Ελλήνων από τους βυζαντινούς στρατιώτες έγινε υπό τις εντολές των χριστιανών επισκόπων, όπως γράφει στην βιογραφία του ο Ιερεύς του Διονύσου Κόρεσος, αντίτυπο της οποίας έχουν διασώσει οι Άραβες αντιγραφείς και λόγιοι. Ο Ιερεύς Κόρεσος ήτο μαζί με τον Συνέστιο πρωτεργάτες και Εθνομάρτυρες της Επανάστασης.

    Ο V. N. Zlatarski γράφει ότι ο Κόρεσος ξεκίνησε από την Αρκαδία και ο Συνέστιος από την Αθήνα. Και οι δύο ξεσήκωσαν τους Έλληνες να πολεμήσουν τους βυζαντινούς κατακτητές. Εκείνο τον καιρό το κράτος των βυζαντινών είχε αποδυναμωθεί εξαιτίας των πολέμων κατά των Αράβων και οι Έλληνες θεώρησαν ότι ήταν η κατάλληλη ευκαιρία να εκδιώξουν τους βυζαντινούς από τα Ελληνικά εδάφη. Έτσι ζήτησαν στρατιωτική βοήθεια από τους Έλληνες της Δύσεως, κυρίως της Κάτω Ιταλίας. Είκοσι πέντε χιλιάδες Έλληνες από την Κάτω Ιταλία έσπευσαν να καταταγούν στον Επαναστατικό στρατό του Κορέσου και του Συνεστίου όπως αναφέρει σε επιστολή του ο πάπας Γρηγόριος Β’.

    Την ίδια στιγμή στο κέντρο του βυζαντινού κράτους, στην Νέα Ρώμη, ξεσπούν ταραχές κατά του Λέοντος Γ’ που φτάνουν σε ανοικτή στάση όπως αναφέρει ο Θεοφάνης. Οι στασιαστές, γράφει ο Θεοφάνης, υπεκινούντο από τον πρώην αυτοκράτορα Αναστάσιο ο οποίος φαίνεται να συνωμότησε με ανωτάτους αξιωματούχους.

    Ήταν μοναδική η ευκαιρία για να εκραγεί η Ελληνική Επανάσταση.

    Το 726 τα νησιά της Σάμου, Ρόδου και Κρήτης επαναστατούν. Στέλνουν πλοία εφωδιασμένα από τους Άραβες και επανδρωμένα με ναύτες από την Σικελία για να κτυπήσουν τον βυζαντινό στόλο που βγήκε από το λιμάνι της Νέας Ρώμης. Εναντίον των Ελλήνων στάλθηκε ο βυζαντινός ναύαρχος Αγαλλιανός, γοτθικής καταγωγής, ο οποίος συνάντησε τον Ελληνικό Στόλο λίγο έξω από την Εύβοια. Οι Έλληνες είχαν 82 πλοία και οι βυζαντινοί 350 σύμφωνα με τον Zlatarski. Ενώ σύμφωνα με τον Κόρεσο οι Έλληνες είχαν 70 πλοία και οι βυζαντινοί 500. Ναύαρχος των Ελλήνων ήταν ο Συνέστιος. Στο δεξί κέρας των Ελληνικών πλοίων επικεφαλής ήτο ο Κόρεσος.

    Ο Κόρεσος έδωσε πρώτος το παράδειγμα ορμώντας ακάθεκτος κατά των βυζαντινών πλοίων. Αμέσως εμβόλισε το πρώτο βυζαντινό πλοίο βυθίζοντάς το. Επακολούθησε σκληρή μάχη σώμα με σώμα καθώς τα Ελληνικά πλοία ναι μεν ήταν πιό ευκίνητα των βυζαντινών, αλλά υστερούσαν σε ισχύ πυρός. Οπότε οι γενναίοι Έλληνες μαχητές έπρεπε να πλευρίζουν τα βυζαντινά πλοία και να ανεβαίνουν οι ναύτες πάνω τους για να σκοτώσουν τους βυζαντινούς.

    Η νίκη ήταν συντριπτική υπέρ των Ελλήνων. Οι βυζαντινοί ηττήθηκαν με τρομακτικές απώλειες. Ο Βρυέννιος αναφέρει 190 βυζαντινά κατεστραμμένα πλοία, ενώ ο Zlatarski μιλάει για 300 βυζαντινά πλοία κατεστραμμένα και 60 αιχμαλωτισμένα. Επίσης οι πηγές μιλάνε για 8 Ελληνικά πλοία κατεστραμμένα. Οι νεκροί από πλευράς βυζαντινών ανέρχονται στους 70.000 και από πλευράς Ελλήνων στους 1200.

    Σε στρατιωτικό συμβούλιο που έγινε στην Αθήνα το 727 ο Συνέστιος προτείνει να μεταφερθεί ο πόλεμος και στην ξηρά. Ο Κόρεσος συμφωνεί και δίνει εντολή στους Ιεροκήρυκες να ξεσηκώσουν όλες τις Ελληνικές Πόλεις κατά των βυζαντινών κατακτητών και να εξοπλιστούν όλοι με ότι όπλα μπορεί να βρει ο καθένας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. ΣΥΝΕΧΕΙΑ

    Ο Λέων Γ’ καταφέρνει να απαλλαγεί από τις ενδοβυζαντινές διαμάχες και αρχίζει να στρέφει το βλέμμα του κατά των Ελλήνων. Στέλνει νέα στρατεύματα με στρατηγό έναν αιμοσταγή βάρβαρο ονόματι Ζαουτζά. Αυτός ο αιμοβόρος βυζαντινός απ’ όπου περνούσε σκορπούσε τον θάνατο στους Έλληνες. Τον Μάρτιο του 728 μπήκε στην Θεσσαλία και άρχισε να σφάζει όλους ηλικιωμένους και τα γυναικόπαιδα. Περίπου 50.000 Ελληνίδες μαζί με τα παιδιά τους αποκεφαλίστηκαν όταν αυτές αρνήθηκαν να αποκηρύξουν την θρησκεία τους και να υποταχθούν στους βυζαντινούς κατακτητές.

    Το Ελληνικό στράτευμα μαθαίνοντας την κάθοδο του Ζαουτζά συγκεντρώθηκε για την αποφασιστική μάχη εναντίον του. Μαζεύτηκαν 60.000 Έλληνες στρατιώτες από όλα τα Ελληνικά Έθνη για να αντιμετωπίσουν τα βυζαντινά στρατεύματα, τα οποία αριθμούσαν 250.000 βαρβάρους.

    Ο Ιερεύς Κόρεσος εξετάζοντας τους οιωνούς συμβούλευσε τον Συνέστιο να ξεκινήσουν πόλεμο φθοράς, δηλαδή ανταρτοπόλεμο και να μην επιτεθούν μονομιάς στους βαρβάρους βυζαντινούς. Ακόμη οι Έλληνες δεν είχαν αποκτήσει την απαραίτητη πολεμική πείρα για μάχη εκ παρατάξεως. Όμως ο Συνέστιος δεν άκουσε τον Έλληνα Ιερέα.

    Στην φονική μάχη που επακολούθησε λίγο έξω από την σημερινή Λάρισα έπεσαν ηρωικώς σχεδόν όλοι οι Έλληνες. Ήταν 10 Απριλίου του 728 σύμφωνα με το χριστιανικό ημερολόγιο. Ο Συνέστιος σκοτώθηκε πολεμώντας ηρωικά στην μάχη. Τον Ιερέα Κόρεσο οι βυζαντινοί βάρβαροι είχαν εντολές να τον συλλάβουν ζωντανό. Τον μετέφεραν αλυσοδεμένο στην Νέα Ρώμη.

    Ο βυζαντινός στρατηγός Ζαουτζάς είχε πάρει εντολές από τον βυζαντινό αυτοκράτορα Λέοντα Γ’ να αφανίσει όλους τους Έλληνες στην πυρά. Οι χριστιανοί επίσκοποι προέτρεπαν τους βυζαντινούς στρατιώτες να βιάζουν τις Έλληνίδες και μετά να αποκεφαλίζουν τα παιδιά τους, «ίνα το ελληνικόν γένος αποκτείναι», όπως αναφέρει ο Νικηφόρος διότι τελούν «μιαράς και δαιμονιώδεις θυσίας». Οι βάρβαροι βυζαντινοί με επικεφαλής τους χριστιανούς μοναχούς συγκέντρωσαν 600.000 Έλληνες, γυναικόπαιδα κυρίως, στην περιοχή γύρω από την σημερινή Λάρισα και διέταξαν να τους κάψουν ζωντανούς.

    Αυτά τα στοιχεία αναφέρουν βουλγαρικές και αραβικές πηγές καθώς και ο Ιερεύς Κόρεσος στην βιογραφία του που συνέγραψε όσο καιρό ήταν αιχμάλωτος των βυζαντινών. Μετά από λίγο θα θανατωθεί και αυτός με φρικιαστικά βασανιστήρια στην πυρά.

    Το φρικιαστικό έγκλημα που συνετάραξε τότε την Οικουμένη οι νεο-βυζαντινοί μισέλληνες φροντίζουν να κρατούν θαμμένο ώστε να μην μαθαίνουν οι Έλληνες την Ιστορία τους. Η Γενοκτονία των 650.000 Ελλήνων, κυρίως γυναικoπαίδων, θα μείνει στην Ιστορία ως «σήμα κατατεθέν» της βυζαντινής κτηνωδίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. "ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ"
    Για ποιόν άνθρωπο κύριοι της ΧΕΚ;
    Για τον Έλληνα, τον υπερήφανο, ελεύθερο άνθρωπο, αυτόν που θρησκεύεται όρθιος με το κεφάλι
    ψηλά ή αυτόν που ο εβραιοχριστιανιμός τον θέλει με το κεφάλι σκυφτό, χαμερπή, γονατιστό,
    να σέρνεται (ιδέ Τήνος), να είναι πρόβατο στη στάνη του Αρχι-μανδρί-τη,
    να προσκυνά κόκκαλα και νεκροκεφαλές;
    Μόνο ο ελληνισμός καταξίωσε τον άνθρωπο, γι αυτό και
    ανέπτυξε έναν ανεπανάληπτο πολιτισμό, διετύπωσε την υψηλότερη θεώρηση, τον ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟ, όταν ο "περιούσιος" λαός
    του Ισραήλ περιεφέρετο στην έρημο σκηνίτης, λαός τσοπάνηδων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. ΙΕΡΗ ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ της ΓΗΣ και της ΕΛΛΑΔΑΣ


    Όλα τα ιερά μνημεία του ελληνικού χώρου με τα μνημεία του, υπακούουν σε μια επιστημονική νομοτέλεια μαθηματικού, γεωγραφικού, γεωδαιτικού, αστρονομικού χαρακτήρα. Γενικά στην αρχαιότητα, σε όλη τη γη ιερά «με σαφή γεωδαιτική διάταξη». Σε αυτή τη διάταξη εντάσσονται ο Παρθενώνας, η Πυραμίδα του Χέοπος, η Πυραμίδα του Ήλιου στο Τεοτιονακάν της Κεντρικής Αμερικής, το Στόουνχεντζ στη Βρετανία και άλλα μεγαλιθικά μνημεία τύπου ντολμέν και μενχίρ, που συνδέονται με αόρατα ηλεκτρομαγνητικά κανάλια και ενδεχομένως και με υπόγειες διόδους.

    Μετεωρολογικοί και γεωλογικοί χάρτες του παρελθόντος αποδεικνύουν ότι οι αρχαίοι γνώριζαν την ύπαρξη τρισδιάστατου δικτύου μαγνητικών γραμμών πάνω στη γη. Οι χριστιανικές εκκλησίες που χτίστηκαν πάνω στα ερείπια των αρχαίων ιερών επωφελήθηκαν ακουσίως από τις προϋπάρχουσες γνώσεις και εκμεταλλεύονται τις ευεργετικές επιδράσεις της γεωακτινοβολίας, όπως και τα ιερά που βρίσκονταν πριν εκεί. Συνεπώς έχουν ενδιαφέρον η χαρτογράφηση της ιερής γεωγραφίας της Ελλάδας και ο εντοπισμός των συγκεκριμένων κέντρων δύναμης.

    Ο Αριστοτέλης στα Πολιτικά του έγραφε: «Οι καθιερωμένοι οίκοι για τη λατρεία των θεών πρέπει να βρίσκονται όχι μόνο στην κατάλληλη θέση αλλά και στην ίδια, εκτός από εκείνους τη θέση των οποίων ορίζει ξεχωριστά ο Νόμος ή κάποιο μαντείο υπό την αιγίδα του μαντείου των Δελφών». (VII 1331α).
    Ο Στράβων, αναφέρει: «Όσοι ασχολούνται με τις θέσεις των διάφορων τόπων λαμβάνουν υπόψη τα δεδομένα των αστρονόμων και των γεωμετρών σχετικά με τα σχήματα, τα μεγέθη και τις αποστάσεις», ενώ σύμφωνα με τον Παυσανία: «Ο δήμος του Μαραθώνα απέχει ίση απόσταση από την Αθήνα με την απόσταση της Καρύστου, που βρίσκεται στην Εύβοια, από την Αθήνα» (Αττικά, 32, 3).

    Αναφορές που δεν αφήνουν την παραμικρή αμφιβολία για το ότι όλοι αυτοί οι γεωμετρικοί συσχετισμοί ήταν επιμελώς προσχεδιασμένοι.


    Στις αποστάσεις ανάμεσα στα ιερά μέρη χρησιμοποιούνται το στάδιο ως μονάδα μέτρησης, ο κωδικός αριθμός π, ο αριθμός φ της χρυσής τομής και διάφοροι λόγοι (στάδιο = 184,454 μέτρα, π = 3,14, φ = 1,618).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Ό,τι όμορφο και υψηλό υπάρχει σήμερα στον κόσμο,
    από το θέατρο, ποίηση, γλυπτική, αρχιτεκτονική, αθλητισμός,
    έως φιλοσοφία, επιστήμες, και η απόλυτη καταξίωση του ανθρώπου, αυτό
    λέγεται ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΣ γεννήθηκαν στην χώρα μας π.Χ.
    Με την υποδούλωση της χώρας μας στη βυζαντινή βαρβαρότητα ο ελληνισμός
    εγνώρισε πρωτοφανή στη παγκόσμια ιστορία διωγμούς.
    Σφαγές (η μεγαλύτερη έως τότε γενοκτονία), απαγόρευση ελληνικής θρησκείας, κλείσιμο φιλοσοφικών σχολών, γυμναστηρίων, απαγόρευση Ολυμπιακών Αγώνων και εορτών,
    συστηματική καταστροφή μνημείων πολιτισμού και ελληνικών ναών.
    Ο τόπος μας επεσε σε βαθιά παρακμή, ερήμωσε.
    Αλλοεθνείς πληθυσμοί του Βυζαντίου ( Αλβανοί, Σλαύοι, Βλάχοι, Εβραίοι ) κατέκλυσαν τον ελλαδικό χώρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Πριν λίγα είχαμε τον γέροντα Βησσαρίωνα που "δεν έλιωνε"
    στην λάρνακα του.

    Η ιερά σύνοδος μάλιστα γνωμάτευσε ότι επρόκειτο για "θαύμα"
    που πιστοποιούσε ότι ο συμπαθής μοναχός ήταν "άγιος".

    Χιλιάδες συνέρρεαν για προσκυνηματικό τουρισμό κυρίως από ΚΑΠΗ
    και υπερηλίκων από ενορίες υπό την αρχηγίαν κληρικών, οι οποίοι με την συνδρομή
    "πουλματζήδων" οργάνωναν τις επισκέψεις.

    Η επιχείρηση πήγαινε πολύ καλά και ο τζίρος μεγάλος.
    Συνεστήθη μάλιστα και ίδρυμα από την μητρόπολη Λαμίας για την
    διαχείρηση της επιχείρησης.

    Όλα αυτά μέχρις ότου ο νεκρός ενεταφιάσθη, για κάποιο λόγο, κανονικά στο χώμα και όπως είχαν
    αποφανθεί όλοι οι ιατροδικαστές, η σήψη ήταν ταχυτάτη!

    Η απάτη αποκαλύφθηκε αλλά η ιερά σύνοδος ξέχασε να ζητήσει συγνώμη
    και η αγία μητρόπολη Λαμίας ΔΕΝ επέστρεψε τα χρήματα που με δόλο
    απέσπασε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. ΠΕΡΙ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

    Οι σύγχρονοι προπαγανδιστές στηρίζουν την εκδοχή τους για το 1821 πάνω σε μυθοπλασίες περί δήθεν ελληνικότητας της βυζαντινής αυτοκρατορίας και της ιστορικής ενότητας της ελληνικής φυλής από τα ομηρικά χρόνια μέχρι σήμερα, παραβλέποντας πως ο ιστορικός βίος της αρχαίας Ελλάδας τερματίζεται οριστικά με την ανακήρυξη του χριστιανισμού ως επίσημης θρησκείας του Βυζαντίου.

    Μετά την επέκταση και εδραίωση του χριστιανισμού, ο ελληνικός πολιτισμός ταυτίζεται με την ειδωλολατρία. Η φανατική αντιπαλότητα ανάμεσα στην Εκκλησία και στις διάφορες φιλοσοφικές σχολές στην Αθήνα και τις άλλες πόλεις, το μίσος κατά του ελληνικού πολιτισμού, θα εγείρει τέτοια ανθελληνική λαίλαπα που τελικά το μόνο που θα μείνει να θυμίζει κάτι απ΄την κλασική Ελλάδα είναι η γλώσσα.

    Ακόμα και η λέξη Έλληνας ήταν υβριστική και σήμαινε τον ειδωλολάτρη, τον άπιστο.

    Η πιο διαδεδομένη γλώσσα τον καιρό εκείνο στη λεκάνη της ανατολικής μεσογείου ήταν η απλή ελληνική (δημοτική) κι αυτή φυσικά διάλεξε η νέα θρησκεία για την εξάπλωσή της.

    Παρόλα αυτά το μωσαϊκό των λαών που κατοικούσε στη βυζαντινή αυτοκρατορία δεν είχε καμία συνείδηση ότι καταγόταν από τους αρχαίους έλληνες. Μέχρι και το 10ο μ.χ. αιώνα αποκαλούσαν τους εαυτούς τους ρωμαίους και το κράτος ρωμαϊκή βασιλεία που δεν ήταν παρά η συνέχεια της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας στην ανατολή.
    Ακόμη και η ονομασία βυζαντινή αυτοκρατορία είναι πολύ μεταγενέστερη.

    Όταν αναφερόμαστε στα βυζαντινά χρόνια μπορούμε να μιλάμε για χριστιανική αυτοκρατορία αλλά σε καμία περίπτωση για ελληνική. Οι μύθοι που θέλουν τους υπηκόους της βυζαντινής αυτοκρατορίας να έχουν ασπαστεί τον ελληνικό πολιτισμό και να έχουν ομογενοποιηθεί γύρω απ’ αυτόν και γύρω από τη γλώσσα, μόνο στη σφαίρα της νοσηρότερης φαντασίας μπορούν να ανήκουν.

    Μέχρι και τουλάχιστον το 14ομχ αιώνα φαίνεται πως ακόμα κι οι κάτοικοι του ελλαδικού χώρου είχαν πλήρη άγνοια για τη παλαιά ελληνική ιστορία. Εξάλλου και η σύνθεση του πληθυσμού μετά τις αλλεπάλληλες σφαγές των βυζαντινών, τις σταυροφορίες, τους αποικισμούς και τις μετακινήσεις πληθυσμών μόνο ελληνική δε μπορεί να χαρακτηρισθεί.
    Πρόκειται για ένα συνονθύλευμα λαών που περιλαμβάνει ολίγους παλαιοελλαδίτες (ρωμιούς), σλάβους, βούλγαρους, αρβανίτες, βλάχους, άραβες(στη Ρόδο και στη Κρήτη), εβραίους κ.α

    Κατά την οθωμανοκρατία η είσπραξη των φόρων υπήρξε η βασική και πλέον προσοδοφόρα αρμοδιότητα των προυχόντων, ενώ με το καιρό τους παραχωρήθηκαν και διοικητικές, δικαστικές και αστυνομικές αρμοδιότητες από τους Οθωμανούς, στους οποίους δεν ήταν αναγκασμένοι να λογοδοτούν για τον τρόπο άσκησης τους παρά μόνο για τα αποτελέσματά τους.

    Στην αβάσταχτη φορολογία του τουρκικού κράτους με τον κεφαλικό, τη δεκάτη και τους διάφορους άλλους έκτακτους φόρους ερχόταν να προστεθεί κι ο φόρος που κάθε χριστιανός ραγιάς έπρεπε να καταβάλει στην Εκκλησία, ο επονομαζόμενος ρόγα ή ζητεία που άγγιζε το 1/3 του ετήσιου εισοδήματος κάθε χριστιανικής οικογένειας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

    Ο συγγραφέας Τζόζεφ Μακ Κέιμπ παραδέχθηκε: «Το Βυζάντιο ολόκληρους αιώνες δεν κατόρθωσε να παράγει ούτε ένα βιβλίο που να διαβάζεται σήμερα από έναν καλλιεργημένο άνθρωπο».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΣΩΣΤΕΣ,
    ΤΟ ΠΙΟ ΛΟΓΙΚΟ
    ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΕΣ ΛΑΘΟΣ.

    CHRISTOFER HITCHENS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Πολλά εβραϊκά ονόματα χρησιμοποιούν οι εβραιογενείς
    θρησκείες (Χριστιανισμός και Μουσουλμανισμός)
    Το Αβραάμ έγινε από τους Μουσουλμάνους Ιμπραήμ,
    το Ιωσήφ Γιουσούφ, ενώ το Μωυσή έγινε Μούσα..

    Αν κάποιος Έλληνας έχει εβραϊκό όνομα δεν
    πρέπει να νιώθει ενοχές, γιατί άλλοι
    πιθανότατα από άγνοια, το επέλεξαν γι αυτόν.

    Η επιλογή όμως από ενήλικα ρασοφόρο
    εβραϊκού ονόματος ως "πνευματικού", όταν μάλιστα ο ρασοφόρος μισθοδοτείται και από το ελληνικό Δημόσιο, όπως π.χ. ο Πειραιώς Σεραφείμ,
    είναι ηθικά και εθνικά απαράδεκτο.

    Ή Έλληνας ή Εβραίος. Δεν μπορεί να έχει δύο συνειδήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. «Οι Αρχαίοι Έλληνες βρήκαν τα πάντα, εκτός από την...θρησκεία».

    Την οποία θρησκεία πήραμε από το Ισραήλ, αυτό το τελευταίο ΔΕΝ το λένε. Δηλαδή εμείς ανακαλύψαμε δημοκρατία (διάλογο), θέατρο, ζωγραφική, γλυπτική, μουσική, αλφάβητο, μαθηματικά, ιατρική, αστρονομία, φιλοσοφία, αθλητισμό και τόσα άλλα αγαθά του πολιτισμού. Αλλά κάναμε λάθος στο θέμα της θρησκείας. Και ο εβραϊκός λαός που δεν πρόσφερε ΤΙΠΟΤΕ στον πολιτισμό, καθότι νομάδες τσοπάνηδες, ανακάλυψε την αληθινή θρησκεία!!!
    ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ;;;
    ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΕΛΛΗΝΑΣ;;;
    Τώρα ανακάλυψαν τους Έλληνες φιλοσόφους και τις σχολές τους; Αφού τις έκλεισαν και αφού έκαψαν ζωντανούς τους φιλοσόφους μας;

    Ο AΓΝΩΣΤΟΣ ΘΕΟΣ.
    Ολόκληρη η επιγραφή περί αγνώστου θεού που τάχα ανακάλυψε ο Σαούλ-Παύλος στην Αθήνα λέει:
    «ΤΟΙΣ ΘΕΟΙΣ, Ασίας, Ευρώπης και Αφρικής, ΘΕΟΙΣ αγνώστοις και ξένοις».
    Αρα ούτε μιλά για έναν θεό ούτε έχει το νόημα που δίνει ο Σαούλ.
    Και δεν τους νοιάζει αν το νόημα που ακολουθεί ή προηγείται δεν έχει σχέση με αυτό που ισχυρίζονται ή σημαίνει το εντελώς αντίθετο. Και το κάνουν με τόση ψυχρότητα, ανερυθρίαστα, που θα τους ζήλευαν και οι μεγαλύτεροι δημαγωγοί.

    Χριστιανική ειδωλολατρία.
    Ο χριστιανισμός με τους φασιστικούς του νόμους κατάφερε να μην υπάρχει αντίλογος ώστε να μην έρχεται σε δύσκολη θέση όταν κάποιος προσπαθεί να καταγγείλει τα ψέματα του. Με τον μονόλογο του, έπεισε τους Έλληνες ότι τάχα οι αρχαίοι Έλληνες ήταν ειδωλολάτρες γιατί λέει προσκυνούσαν τα είδωλα (εικόνες) των θεών.

    Οι αρχαίοι Έλληνες ΠΟΤΕ ΔΕΝ προσκυνούσαν ("ΟΥΚ ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΤΟ ΠΡΟΣΚΥΝΕΙΝ") , ούτε φίλαγαν τα αγάλματα όπως κάνουν σήμερα οι χριστιανοί ειδωλολάτρες . Αυτό το οποίο αποκρύπτει η ορθοδοξία είναι ότι οι άλλες δύο μονοθεϊστικές θρησκείες, Ισλάμ και Εβραϊσμός, απαγορεύουν εικόνες και προσωπογραφίες του θεού και έτσι ακριβώς ήταν στις αρχές στο βυζάντιο. Απηγορεύετο η απεικόνιση του Τζεσουά από τους σκληροπυρηνικούς χριστιανούς.
    Γι' αυτό έχουμε και την εικονομαχία στο βυζάντιο που κράτησε 100 περίπου χρόνια. Μια μερίδα χριστιανών δεν ήθελε εικόνες (είδωλα) , ενώ η άλλη ήθελε είδωλα.
    Ερώτηση για τους ανθέλληνες που κατηγορούν την Εθνική μας Θρησκεία για ειδωλολατρία:
    Πώς φαίνονται στα μάτια ενός μουσουλμάνου ή ενός Εβραίου οι εικόνες του Τζεσουά, της Μύριαμ και των αγίων; Ως ειδωλολατρία φυσικά, γιατί οι μονοθεϊστικές θρησκείες ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ τις προσωπογραφίες. Και πραγματικά οι μουσουλμάνοι και οι Εβραίοι κατηγορούν τους χριστιανούς για ειδωλολατρία, αλλά η ορθοδοξία το αποκρύπτει.
    .Βασικά το πρόβλημα του χριστιανισμού σε σχέση με την Ελληνική Θρησκεία, φαίνεται να είναι στις διαστάσεις του ειδώλου. Εμείς απεικονίζουμε τούς Θεούς μας σε 3 διαστάσεις στα αγάλματα(ύψος, βάθος, πλάτος), ενώ οι χριστιανοί σε 2 διαστάσεις στις εικόνες τους (πλάτος, ύψος). Δεν πιστεύουν ότι η εικόνα είναι ο θεός και φυσικά ούτε οι πρόγονοί μας επίστευαν ότι τα αγάλματα είναι θεοί. Οι χριστιανοί μας έσφαξαν λοιπόν για κάτι που κάνουν και οι ίδιοι σε 2 αντί 3 διαστάσεις. Και μιλάμε για τους ορθοδόξους, γιατί αν μιλήσουμε για τους καθολικούς είναι γνωστό ότι στην δύση επετράπη η απεικόνιση και σε 3 διαστάσεις.
    Υπάρχουν πολλά αγάλματα του θεού των χριστιανών στην δύση με πιο γνωστό αυτό στο Ρίο ντε Τζανέϊρο. Αρα οι χριστιανοί έσπασαν τα αγάλματα των Εθνικών Θρησκειών.. Τα περί ειδωλολατρίας, να τα βρουν με τους μουσουλμάνους και τους Εβραίους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Η ΗΘΙΚΗ ΤΗΣ "ΑΓΙΑΣ" ΓΡΑΦΗΣ

    Πιστεύετε ότι η Αγία Γραφή έχει "πνευματικότητα";
    ¨Οτι μπορεί να διδάξει ηθική; Εάν ναι, ανοίξτε τότε την Αγία Γραφή (σας) για να περιηγηθείτε σε μερικά εδάφια, όπως αυτό για παράδειγμα το Δευτερονόμιο (28: 15-68).

    "Καὶ λέγει Κύριος πρὸς τὸν Ἰησοῦ τοῦ Ναυῆ : Πᾶς ἄνθρωπος ὅστις ἐναντιωθῆ εἰς τὰς προσταγᾶς σου καὶ δὲν ὑπακούση εἰς τοὺς λόγους σου κατὰ πάντα ὅσα προστάξης αὐτὸν ἂς θανατώνηται* (Ἰησοῦς τοῦ Ναυῆ ἃ΄18)".
    Το κατά Λουκάν ευαγγέλιο λέει: «Πλην τους εχθρούς μου εκείνους, τους μη θελήσαντάς με βασιλεύσαι επ’ αυτούς, αγάγετε ώδε και κατασφάξατε αυτούς έμπροσθέν μου» (Κατά Λουκάν 19: 27).
    Απόδοση: "Όσο για τους εχθρούς μου εκείνους, που δεν με θέλησαν για βασιλέα τους, να τους φέρετε εδώ και να τους κατασφάξετε
    μπροστά μου."

    15. Αλλά, αν δεν υπακούσεις στη φωνή τού Κυρίου τού Θεού σου, για να προσέχεις να εκτελείς όλες τις εντλές του, και τα διατάγματά του, που εγώ σήμερα σε προστάζω, όλες οι κατάρες αυτές θάρθουν επάνω σου, και θα σε βρουν. [Λευ. 26:14; Θρ. 2:17; Δαν. 9:11; Δαν. 9:13; Μαλ. 2:2; [Παρ. 3:33];
    16. Καταραμένος θα είσαι στην πόλη, και καταραμένος θα είσαι στο χωράφι.
    17. Καταραμένο το καλάθι σου, και η σκάφη σου.
    18. Καταραμένος ο καρπός τής κοιλιάς σου, και τα γεννήματα της γης σου, οι αγέλες των βοδιών σου, και τα κοπάδια των προβάτων σου.
    19. Καταραμένος θα είσαι όταν μπαίνεις μέσα, και καταραμένος θα είσαι όταν βγαίνεις έξω.
    20. Ο Κύριος θα στείλει επάνω σου την κατάρα, τη θλίψη, και τη φθορά, σε όλα όσα βάλεις επάνω το χέρι σου για να κάνεις, μέχρις ότου εξολοθρευτείς, και μέχρις ότου γρήγορα αφανιστείς, εξαιτίας της πονηρίας των έργων σου, επειδή με εγκατέλειψες.
    21. Ο Κύριος θα προσκολλήσει σε σένα το θανατικό, μέχρις ότου σε εξολοθρεύσει από τη γη, όπου πηγαίνεις να την κληρονομήσεις.
    22. Ο Κύριος θα σε πατάξει με μαρασμό, και με πυρετό, και με ρίγος, και με φλόγωση, και με μάχαιρα, και με ανεμοφθορία, και με ερυσίβη· και θα σε καταδιώκουν μέχρις ότου αφανιστείς. [Λευ. 26:16; [Άμ. 4:9];
    23. Και ο ουρανός σου, που [είναι] επάνω από το κεφάλι σου, θα είναι χαλκός, και, η γη που είναι από κάτω σου, σίδερος. [Λευ. 26:19; [Αγγ. 1:10];
    24. Ο Κύριος θα δώσει τη βροχή τής γης σου σκόνη και χώμα· από τον ουρανό θα κατεβαίνει επάνω σου, μέχρις ότου εξολοθρευτείς.
    25. Ο Κύριος θα σε κάνει να συντριφτείς μπροστά στους εχθρούς σου· από έναν δρόμο θα βγεις εναντίον τους, και από επτά δρόμους θα φύγεις από μπροστά τους· και θα διασκορπιστείς σε όλα τα βασίλεια της γης. [Ιερ. 15:4]; [Ιερ. 24:9]; [Ιερ. 29:18]; [Ιερ. 34:17];
    26. Και το πτώμα σου θα είναι τροφή σε όλα τα όρνεα του ουρανού, και στα θηρία τής γης, και δεν θα υπάρχει εκείνος που θα [τα] αποδιώχνει. [Ιερ. 7:33];
    27. Ο Κύριος θα σε χτυπήσει με την Αιγυπτιακή πληγή, και με αιμορροϊδες, και με ψώρα, και με φαγούρα, ώστε να μη μπορείς να γιατρευτείς. [Έξ. 9:9;]
    28. Ο Κύριος θα σε χτυπήσει με αφροσύνη και με τύφλωση, και με έκσταση καρδιάς· [Παρ. 28:1]; [Ρωμ. 1:21];
    30. Θα αρραβωνιαστείς γυναίκα, και άλλος άνδρας θα κοιμηθεί μαζί της· θα οικοδομήσεις σπίτι, και δεν θα κατοικήσεις σ” αυτό· θα φυτέψεις αμπελώνα, και δεν θα τον τρυγήσεις. [2Σαμ. 12:11]; [Ιερ. 6:12];
    31. Το βόδι σου θα είναι μπροστά σου σφαγμένο, και δεν θα φας απ” αυτό· το γαϊδούρι σου θα αρπαχτεί από μπροστά σου, και δεν θα σου αποδοθεί· τα πρόβατά σου θα παραδοθούν στους εχθρούς σου, και δεν θα υπάρχει για σένα εκείνος που σώζει. [Ιερ. 5:17];
    32. Οι γιοι σου και οι θυγατέρες σου θα παραδοθούν σε έναν λαόν, και τα μάτια σου θα βλέπουν και θα μαραίνονται γι” αυτούς όλη την ημέρα· και δεν θα υπάρχει δύναμη στο χέρι σου.
    33. Τον καρπό τής γης σου, και όλους τούς κόπους σου, θα φάει ένα έθνος που δεν [το] γνωρίζεις· και θα είσαι μονάχα κάτω από καταδυνάστευση, και από καταπάτηση όλες τις ημέρες τής ζωής σου. [Ιερ. 5:17];
    35. Ο Κύριος θα σε χτυπήσει στα γόνατα και στα σκέλη με κακή πληγή, ώστε να μη μπορείς να γιατρευτείς, από το πέλμα των ποδιών σου, μέχρι την κορυφή του κεφαλιού σoυ

    ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟ ΜΟΝΟ ΔΕΙΓΜΑ ΤΗΣ "ΗΘΙΚΗΣ" ΚΑΙ ΤΗΣ "ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ" ΤΗΣ
    "ΘΕΟΠΝΕΥΣΤΟΥ" ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΙΑ

    Ο Ν. Τωμαδάκης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών
    γράφει : «Ο χριστιανισμός υπήρξε πολέμιος κατά κύριο λόγο του Ελληνισμού, ως ζωής και ως σκέψεως… Η μεγαλυτέρα διαβολή την οποία ενήργησε κατά του κλασσικού κόσμου είναι η εμφάνισις αυτού ως ειδωλολατρικού.…».

    Οι Έλληνες κατασκεύαζαν αγάλματα ΟΧΙ για να τα προσκυνούν αλλά για να καλλιεργούν την αίσθηση του ωραίου διά μέσου τη τιμής την οποία απέδιδαν στους θεούς τους αλλά και σε εξέχουσες προσωπικότητες. Τι πάει να πει άγαλμα στην ελληνική γλώσσα;
    Να τι μας λένε τα λεξικά: Άγαλμα: Πάν εφ’ ω τις αγάλλεται, τιμή, ευφροσύνη, δόξα. Αγάλλω θα πει χαίρομαι, τέρπομαι, ευφραίνομαι, κοσμώ. Που βρίσκεται η ειδωλολατρία στ’ αγάλματα;;;
    Τα αγάλματα αυτά ΔΕΝ χρησιμοποιήθηκαν για κερδοσκοπία. ΔΕΝ υπήρχαν παγκάρια στους ναούς των προγόνων μας.
    Όταν ο Έλληνας ποιητής Όμηρος αρχίζει το ποίημά του με την προσφώνηση: "Φίλε Δία, τον πατέρα των θεών και των ανθρώπων.....", πώς να προσκυνήσει αυτόν τον φίλο του και πόσο μάλλον τα παιδιά του φίλου του;

    Ωστόσο άπαντες οι Νεοέλληνες γνωρίζουν «άριστα» ότι οι πρόγονοί τους ήσαν ειδωλολάτρες! Κι αυτό χάριν της λωτοφαγίας.
    Οι "πατέρες" της εκκλησίας επιτελούν το «θεάρεστο» αυτό έργο της κατασυκοφάντησης του Αρχαίου Κόσμου, αφού γνωρίζουν ότι απευθύνονται σ’ ανθρώπους που αγνοούν συστηματικά την ιστορία των προγόνων τους.

    Ας δούμε όμως την συμπεριφορά των πατέρων αυτών και του ποιμνίου τους σχετικά με την ειδωλολατρεία.
    Η προσκύνηση των εικόνων και των ιερωμένων είναι βασική υποχρέωση του κάθε χριστιανού.
    Εικονίσματα, οστά, ρούχα και μουμιοποιημένα μέλη αγίων (πτωματολατρεία) ΤΑ ΠΕΡΙΦΕΡΟΥΝ (λιτανείες)
    Λάδια, νερά, "άγια φώτα", φυλαχτά κι ένα σωρό άλλα αντικείμενα. Δεκάδες περιτομές του Χριστού
    σπαρμένες σε αντίστοιχα μοναστήρια.

    Μέχρι και την ανάσα του Χριστού έφερε κάποιος αθεόφοβος Πάπας στη Ρώμη από τα Ιεροσόλυμα, χίλια χρόνια μετά τον θάνατό του!!!
    Τι να πει δε κανείς για τα ατέλειωτα τίμια ξύλα από τον σταυρό του Χριστού, τα συγχωροχάρτια, τα τάματα και τα προσκυνήματα.

    Οι χριστιανοί ειδωλοπροσκυνητές αποκαλούν τους απροσκύνητους Έλληνες ειδωλολάτρες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Η διαστροφή της ορθοδοξίας πάνω στα αθώα νήπια.

    Πώς πραγματικά θα μπορούσε να αισθανθεί ένας σύγχρονος μορφωμένος άνθρωπος, αν παρευρισκόταν σε μια ορθόδοξη εκκλησία την ώρα της βάπτισης;

    Θα νοιώσει άραγε απορία όταν βλέπει τον παπά της ενορίας, να διατάζει στο όνομα του Κυρίου, να αποβληθεί ο σατανάς από την ψυχή ενός άβουλου νηπίου, την στιγμή που ίδιος αυτός Θεός – που δήθεν διατάζει μέσω του παπά, φέρεται ως ο δημιουργός του;

    Αν είναι φυσιολογικός άνθρωπος, δικαιολογημένα, δεν θα πρέπει ακόμη να θυμώσει – αγανακτήσει για αυτή την διαστροφή;

    Μια ακόμη διαστροφική ανωμαλία της ορθοδοξίας που εμφανίζεται στις εκκλησίες κατά την βάπτιση νηπίων από το παπαδαριό, την στιγμή που ο παπάς αφορίζει τον σατανά που είναι μέσα στην αδιαμόρφωτη ψυχούλα του νηπίου!

    Και αναρωτιέται κανείς, μα καλά…που βρέθηκε ο σατανάς μέσα στο νήπιο;

    Δυο πρέπει να είναι οι λόγοι; ή μπήκε μόνος του – οπότε ο Θεός δεν είναι παντοδύναμος και δεν έστειλε τον σατανά στην κόλαση όπως λέει στους αφορισμούς που ακολουθούν ή τον έβαλε εκεί εκ του πονηρού ο Θεός, για να τα οικονομάνε οι παπάδες!

    Το παράδοξο είναι ότι στα μάτια και στα αυτιά του νεοέλληνα πιστού, αυτό το πράγμα, δυστυχώς περνά εντελώς απαρατήρητο, όπως απαρατήρητο περνά
    και ότι η βάπτιση του ελληνόπουλου γίνεται, όπως λέει ο παπάς, που πληρώνεται από το ελληνικό δημόσιο, "...εις δόξαν λαού Ισραήλ..." !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Οι εκδηλώσεις με ορατόρια, χορωδίες και συμφωνική μουσική (με θρησκευτικά θέματα), είναι πολύ συνηθισμένες σε εκκλησίες στην Δύση.
    Εκείνο στο οποίο κατέχουμε παγκόσμια πρωτοτυπία, είναι η χρήση του λατρευτικού χώρου για πολιτικούς λόγους. Ξεκίνησε από τον μακαριστό
    και συνεχίζεται από τον Θεσσαλονίκης αλλά και άλλους αγίους.Διατυπώνονται θέσεις ακόμα και επί θεμάτων εξωτερικής πολιτικής.
    Αυτό είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο για την χώρα μας. Την πολιτική χαράσσει η εκλεγμένη από τον λαό κυβέρνηση, η οποία ελέγχεται από τα άλλα κόμματα στην βουλή και λογοδοτεί στον λαό, ο οποίος την κρίνει στις εκλογές.
    Πώς θα αντιδρούσαν οι κληρικοί εάν οι πολιτικοί ησχολούντο και νομοθετούσαν επί θεμάτων πίστεως;
    Είναι θέμα σεβασμού ο ιερός χώρος λατρείας να μείνει μακριά από την πολιτική. Είναι ύβρις προς τον Θεό η πολιτικολογία εντός των ναών. Στις εκκλησίες προσέρχονται πιστοί απ όλα τα κόμματα.
    Άλλωστε η χρήση του ναού για πολιτικούς λόγους είναι και ποινικά κολάσιμη κατά την διασταλτική ερμηνεία του νόμου και οι πολιτικολογούντες Μητροπολίτες διαπράττουν ποινικό αδίκημα.
    Οι πιστοί μπορούν να ζητήσουν την επέμβαση του Εισαγγελέως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. "Καὶ λέγει Κύριος πρὸς τὸν Ἰησοῦ τοῦ Ναυῆ : Πᾶς ἄνθρωπος ὅστις ἐναντιωθῆ εἰς τὰς προσταγᾶς σου καὶ δὲν ὑπακούση εἰς τοὺς λόγους σου κατὰ πάντα ὅσα προστάξης αὐτὸν ἂς θανατώνηται* (Ἰησοῦς τοῦ Ναυῆ ἃ΄18)"

    Το κατά Λουκάν ευαγγέλιο λέει: «Πλην τους εχθρούς μου εκείνους, τους μη θελήσαντάς με βασιλεύσαι επ’ αυτούς, αγάγετε ώδε και κατασφάξατε αυτούς έμπροσθέν μου» (Κατά Λουκάν 19: 27)

    Οι μισούντες Σιών….Συγκόψει γαρ Χριστός αυχένας αυτών……..
    (Αναβαθμοί πλ.Δ! Ήχου).
    Δηλαδή ο Χριστός θα μας κόψει τα κεφάλια, εάν μισούμε την Σιών!!!
    (Κανών Όρθρου πλ.Δ! Ήχου)

    Ο "προφήτης" Ζαχαρίας είπεν, «Εξεγερώ τα τέκνα σου
    Σιών, επί τα τέκνα των Ελλήνων».(Ζαχαρίας θ΄13)

    Έναντι μιας αναφοράς στην αγάπη, κι αυτή στην προστακτική ("Αγαπάτε αλλήλους") δεκάδες σελίδες με φόνους, μίσος, απειλές, τιμωρίες και οργή του "Πανάγαθου" και ανθελληνισμό.
    Αυτός είναι ο πραγματικός χριστιανισμός, όπως αποδεικνύουν τα "ιερά" του κείμενα.
    Παραφυάδα του εβραϊσμού και του σιωνισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Υπάρχει ένα αγεφύρωτο χάσμα μεταξύ του ελληνικού κόσμου και του χριστιανισμού, πρόκειται για ασύμβατες και ασυμβίβαστες αντιλήψεις, νοοτροπίες και πρακτικές. Δεν είναι απλώς μόνο δύο διαφορετικοί κόσμοι, αλλά συνιστούν εντελώς άλλη νοηματοδότηση του βίου, άλλη σύλληψη του κόσμου, στηριζόμενοι σε άλλο ανθρωπολογικό τύπο.

    Ο ελληνικός κόσμος είναι ο πολιτισμός της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της ισότητας, της πολιτικής συμμετοχής, του εκκλησίας του δήμου. Ενώ ο χριστιανισμός εκπροσωπεί την ανελευθερία, την αυταρχική μοναρχία, την ανισότητα, την τυφλή υπακοή και πίστη στο εξ αποκαλύψεως μοναδικό δόγμα, την Εκκλησία των παθητικών πιστών. Θα πρέπει συνεπώς να διαλέξουμε: αρχαίο ελληνικό πολιτισμό ή χριστιανισμό, αυτονομία ή ετερονομία, όπως σωστά προτείνει ο Κ. Καστοριάδης. Και τα δύο μαζί δεν γίνεται, είναι σχήμα οξύμωρο.

    Οσον αφορά τον άλλο μύθο του νεοελληνικού χριστιανισμού για τον ρόλο της Εκκλησίας στην Επανάσταση του 1821, παραπέμπουμε στις εύστοχες επισημάνσεις του Σ. Πολυμίλη για τον αρνητικό ρόλο της Εκκλησίας.
    Υπάρχουν δύο κείμενα των Πατριαρχείων του έτους 1798.

    Το πρώτο είναι ένας λίβελος κατά των Γάλλων διαφωτιστών και της ελευθερίας, ενώ ταυτοχρόνως είναι κήρυγμα δουλικής υποταγής «εις την υψηλήν βασιλείαν των Οθωμανών».
    Το δεύτερο κείμενο είναι κήρυγμα κατά του πρωτοπόρου μάρτυρα της ελευθερίας Ρήγα Φεραίου και του συντάγματός του, διότι κατά τον Πατριάρχη «είναι πλήρες σαθρότητος».4 Τα ιδεολογήματα, οι ιδεολογίες και οι μύθοι για τα ιστορικά γεγονότα είναι σαν τα ναρκωτικά: μας ταξιδεύουν μακριά από την πραγματικότητα, την καταργούν, επειδή δεν θέλουμε ή δεν έχουμε τη δύναμη να την αντιμετωπίσουμε. Η κατάργηση όμως της αλήθειας δημιουργεί διαστρεβλωμένο και διεστραμμένο κόσμο, και κατά συνέπεια στρεβλή ταυτότητα, πράγμα που είχε διαπιστώσει και ο Κ. Θ. Δημαράς, που έλεγε ότι στην Ελλάδα ορισμένοι «καλλιεργούν με ηδονή την ιστορική ανακρίβεια»
    .
    . Η συμβουλή του εθνικού μας ποιητή Δ. Σολωμού παραμένει επίκαιρη:
    «το έθνος πρέπει να μάθει να θεωρεί εθνικό ό,τι είναι αληθινό».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. TA "ΘΑΥΜΑΤΑ"

    Πέραν του ιλαρού του πράγματος, το θέμα «μυρίζει» από χιλιόμετρα απάτη.
    Απάτη, γιατί είναι φανερό ότι το ιερατείο, βασιζόμενο στην πνευματική ένδεια του λαού, τις προκαταλήψεις και τις δεισιδαιμονίες, τις οποίες δημιούργησε το ίδιο εντέχνως,
    ανέβασε σε τέτοιο βαθμό το επίπεδο ευπιστίας και αυθυποβολής του «ποιμνίου» του, ώστε να μπορεί να χωνεύει «αμάσητα» παραμυθάκια και τερατολογίες όπως αυτές που ακολουθούν -και που αποτελούν ένα ελάχιστο δείγμα του «θαυματολογίου» της Εκκλησίας.
    Απάτη, για χάρη σ' αυτές τις ηλιθιότητες δημιουργήθηκαν στρατιές αγίων, που σήμερα «τρέφονται» με τάματα και δωρεές -και κοντά σ' αυτούς, τρέφονται (κυριολεκτικά όμως) και τα παράσιτα που διαιωνίζουν αυτές τις μπούρδες που τους περιβάλλουν- από το υστέρημα απελπισμένων, ανιδιοτελών ή και θρησκόληπτων πιστών (που μάλλον επάνω τους βρίσκει εφαρμογή το «πίστευε και μη ερεύνα»).
    Μπορείς να φανταστείς για παράδειγμα την ψυχολογία ενός καρκινοπαθή, όταν γνωρίζει ότι υπάρχει και για την περίπτωσή του άγιος που θεραπεύει «πάσαν νόσον και πάσαν μ.......», με ειδικότητα μάλιστα στην «θεραπεία» του καρκίνου;

    Διανοείσαι τι μπορεί να κάνει πάνω στην απελπισία του; Αν βγει ένας κομπογιαννίτης και πει «θεραπεύω τον καρκίνο», το πιθανότερο είναι ότι θα παρέμβει εισαγγελέας (λέμε τώρα). Όταν όμως η Εκκλησία, λέει ότι «ο άγιος Παρθένιος θεραπεύει τον καρκίνο ως προστάτης των καρκινοπαθών» (για τις «προστασίες» των αγίων, θα γίνει αναφορά σε μελλοντικό θέμα κι εκεί θα γελάσει ο κάθε πικραμένος), δεν τρέχει κάστανο, θεωρείται κάτι το απολύτως λογικό και φυσιολογικό.

    Στις περισσότερες περιπτώσεις στις οποίες σημειώθηκαν «θαύματα» κατά τα μαρτύρια αγίων, ακολουθείται μια συγκεκριμένη πλοκή: Οι άγιοι υπομένουν καρτερικά -με την βοήθεια του Θεού βεβαίως- τα βασανιστήριά τους όπου συμβαίνουν πράματα και θάματα. Όλως περιέργως όμως, τα «θαύματα» παίρνουν τέλος, όταν εμφανίζεται το σπαθί του δήμιου (φαίνεται ότι ο «Παντοδύναμος» έχει κάποιο...πρόβλημα εδώ).
    Κάποια άλλα «θαύματα», ίσως αυθόρμητα να φέρουν τα χαμόγελο στα χείλη σας και ταυτόχρονα να σαν κάνουν να κουνήσετε το κεφάλι σας, αναλογιζόμενοι τι είναι ικανός να πιστέψει ο άνθρωπος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Ποιός ήταν ο Άγιος Βασίλειος;
    Ας διαβάσουμε τι γράφει ίδιος.

    ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ:
    «Εχθροί είναι οι Έλληνες, (βλ. (O΄) Ησαΐας Θ΄ 12) διότι διασκεδάζουν καταβροχθίζoντας με ορθάνοιχτο στόμα τον Ισραήλ. "Στόμα" δε λέγει εδώ ο προφήτης, την σοφιστική του λόγου δύναμη, η οποία τα πάντα χρησιμοποίησε για να παραπλανήσει τους εν απλότητι πιστευσάντων» Βασίλειος Καισαρείας ΕΙΣ ΠΡΟΦΗΤΗΝ ΗΣΑΪΑ 9.230.8.

    Προσέκτε την φράση: "«Εχθροί είναι οι Έλληνες, (βλ. (O΄) Ησαΐας Θ΄ 12) διότι διασκεδάζουν καταβροχθίζoντας με ορθάνοιχτο στόμα τον Ισραήλ....."
    Τόσο μίσος κατά των Έλλήνων και τόσο φιλοεβραϊσμός!!!

    ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ:
    «Προσταγή, (!!!) μη δειλιάζετε από των Ελληνικών πιθανολογημάτων... τα οποία είναι σκέτα ξύλα, μάλλον δε δάδες που απώλεσαν και του δαυλού την ζωντάνια και του ξύλου την ισχύ, μη έχοντας δε ούτε και του πυρός την φωτεινότητα, αλλά σαν δάδες καπνίζουσες καταμελανώνουν και σπιλώνουν όσους τα πιάνουν και φέρνουν δάκρυα στα μάτια όσων τα πλησιάζουν. Έτσι και (των Ελλήνων) η ψευδώνυμος γνώση σε όσους την χρησιμοποιούν» Βασίλειος ο Μέγας, 330-379 μ.Χ. (ο γνωστός μας και ως Αϊ-Βασίλης) ΕΙΣ ΤΟΝ ΠΡΟΦΗΤΗΝ ΗΣΑΪΑΝ ΠΡΟΟΙΜΙΟΝ 7.196.3

    Στο απόσπασμα αυτό δίνει το σύνθημα της "επίθεσης" κατά του ελληνισμού.

    Χρειάζονται άλλες αποδείξεις;;;
    ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, ΜΕΓΑΣ ΜΙΣΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΣ ΦΙΛΟΕΒΡΑΙΟΣ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Παρά τις βρισιές που εκστομίζεις και την αγένεια σου, απαντώ.
    Τα στοιχεία που συνθέτουν το πολιτισμό ενός λαού είναι οι επιστήμες, η φιλοσοφία, οι τέχνες, τα γράμματα, η οικονομία, ο αθλητισμός, η πολιτική.
    Το σημαντικότερο όμως είναι οι περί του θείου αντιλήψεις. Ο ελληνισμός ανέπτυξε
    έναν ανεπανάληπτο πολιτισμό, ο οποίος διαμόρφωσε τον σημερινό κόσμο.
    Κορωνίδα όλων είναι ο Ανθρωπισμός (ο ουμανισμός όπως τον ονόμασαν οι Δυτικοί). Το σύνολο των περί του θείου και του κόσμου αντιλήψεων, θεωρήσεων και ο Ανθρωπισμός, περιλαμβάνονται σ αυτό που λέμε Ελληνική Κοσμοθέαση.

    Το Δωδεκάθεο δεν είναι ακριβώς θρησκεία, όπως την εννοεί ο ιουδαϊσμός, αλλά μία θα λέγαμε θεώρηση, Κοσμοαντίληψη. Το Δωδεκάθεο είναι "φυσική" και όχι όπως ο ιουδαϊσμός "εξ αποκαλύψεως", είναι συνέχεια του
    Ορφισμού και των πανάρχαιων Μυστηρίων που αναπτύχθηκαν στην περιοχή του Αιγαίου και χάνεται στην εποχή των πρώτων χρόνων του ανθρώπου.
    Το Αιγαίο θεωρείται τόπος ανθρωπογέννεσης και πολιτισμογέννεσης. Οι πρώτοι κάτοικοι της περιοχής έδωσαν τα φύλα, εκείνα από τα οποία προήλθαν οι Προέλληνες και απ αυτά οι Έλληνες.
    Όντα Πνευματικά Τελειωμένα, που συνδέθηκαν με την περιοχή μας, αποτέλεσαν το Πάνθεον των Ελλήνων. Ο ελληνισμός ανέπτυξε μία εντελώς διαφορετική αντίληψη. Δεν δέχεται τον εξωκόσμιο Θεό των Εβραίων. Το Σύν-παν που απεκάλεσε Κόσμο (κόσμημα) για να δείξει την Ομορφιά του, περιλαμβάνει και τα Όντα που ονομάζουμε θεούς.
    Η ελληνική Κοσμοθέαση ανυψώνει τον Άνθρωπο (Ανθρωπισμός), ενώνει το θρησκευτή με την Ομορφιά, τον θέλει όρθιο με το βλέμμα ψηλά, ενεργό συμμέτοχο μέσα από μουσική, τραγούδι, χορό, διάφορα δρώμενα.
    Γι αυτό και η κυοφορούσα γυναίκα είναι σε κατάσταση "εν(α)-ΔΙΑ-φέρουσα!! Εν δυνάμει το κυοφορούμενο μπορεί να εξελιχθεί σε ΘΕΟ!!!
    Πώς θα εξελιχθεί ο άνθρωπος; Μέσα από την απεριόριστη ανάπτυξη της φιλοσοφίας, των επιστημών, των τεχνών και γραμμάτων, της πολιτικής (δημοκρατία!), του αθλητισμού, την ανάπτυξη του Ανθρωπισμού. Να γιατί η Ελλάδα, χώρα της ελευθερίας, επρώτευσε!!!

    Βιβλιογραφία: Ιερός Λόγος Ορφέως (το αρχαιότερο σωζώμενο θεολογικό έργο, 5.500 χρόνια πίσω), Ορφικοί Ύμνοι, Σχόλια εις τα Χρυσά Έπη Ιεροκλέους, Ηθικά Νικομάχεια Αριστοτέλους (αναπτύσσει την ηθική σε 22 τόμους!!), To Eγχειρίδιον Επικτήτου, Τα εις Εαυτόν Μ. Αυρηλίου, Οι ρίζες μας Γ. Γεωργαλά κ.ά. (ΕΧΕΙΣ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΤΙ ΓΙ ΑΥΤΑ;;; ΑΜΦΙΒΑΛΛΩ!!!)
    Αντίθετα ο εβραϊσμός θέλει τον άνθρωπο δούλο, πρόβατο στην στάνη του
    Αρχι-μανδρί-τη. Τον ελέγχει, υποτάσσει, μέσα από τον φόβο της α-μαρτίας, την ενοχή, την απειλή της
    Κόλασης. "Η ζωή είναι εφήμερη", γι αυτό και οι Εβραίοι ΔΕΝ ΑΝΈΠΤΥΞΑΝ ΚΑΝΕΝΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΚΑΙ Η ΑΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΡΑΦΗ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΗ ΜΙΣΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟ, ΑΙΜΑΤΑ, ΣΦΑΓΕΣ ΚΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟ.
    Οι ιουδαϊκές θρησκείες συνδέθηκαν με τεράστια ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΑ συμφέροντα, ακόμα και σήμερα δημιουργούν πολέμους, χωρίζουν.
    ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΘΗΚΕ, ΟΣΟ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

    ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΙΟΥΔΑΪΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΟ ΔΙΑΜΕΤΡΙΚΑ ΑΝΤΙΘΕΤΕΣ ΘΕΩΡΗΣΕΙΣ.
    ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΙΠΟΤΕ, ΜΑ ΤΙΠΟΤΕ ΚΟΙΝΟ.
    ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΞΙΩΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ.
    ΤΟ ΦΩΣ ΜΕ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Έλληνας και τίποτε άλλο!

    Το όνομα Ρωμιός που πολλοί το χρησιμοποιούν με μεγάλη ευκολία δεν διαφέρει καθόλου από το ραγιάς!
    Όπως οι Ρωμαίοι μας απαγόρευσαν να έχουμε έθνος έτσι αργότερα το παρέλαβαν και το συνέχισαν οι Οθωμανοί.

    Στην ανατολική Ρωμαϊκή αυτοκρατορία, οι Ιουδαίοι, οι Βούλγαροι, οι Σλάβοι, οι Γότθοι, οι Αρμένιοι, όλοι οι υπήκοοι αυτής της αχανούς πολυπολιτισμικής αυτοκρατορίας είχαν το δικαίωμα του εθνικού προσδιορισμού. Όλοι πλην ενός! Των Ελλήνων και ο λόγος απλός. Η λέξη και μόνο Έλλην ήταν το αντίθετο της δεσποτικής αυτοκρατορίας ενός ανθρώπου και ενός θεού. Αυτό που επέβαλε η μεσαιωνική τάξη πραγμάτων. Επειδή δε, αυτός ο λαός δεν έπρεπε πλέον να φέρει το πανάρχαιο όνομά του ονομάστηκε Ρωμιός! Δηλαδή υπήκοος της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας και μόνο. Χωρίς όνομα, χωρίς έθνος, χωρίς ιστορία!
    Ένας Ρομά, ένας γύφτος, όπως θα μας το θυμίσει εύστοχα ο Κωστής Παλαμάς αργότερα.

    Αυτό τον όρο θα χρησιμοποιήσουν οι Οθωμανοί συνοδευόμενο από το όνομα ραγιάς! Δηλαδή έναν απλά υποταγμένο λαό. Πριν στους Ρωμαίους, τώρα στους Οθωμανούς! Αργότερα που η διαφώτιση του 18ου αιώνα θα θυμίσει στον λαό αυτό, την ιστορία του και την καταγωγή του, τότε αυτός ο λαός θα αποκτήσει και την δύναμη να επαναστατήσει. Να αποκτήσει ξανά ταυτότητα. Το όνομα των εξανθρωπιστών του κόσμου. Των Ελλήνων!

    Ο Κολοκοτρώνης θα μας το πει καθαρά και ξάστερα στην ομιλία του στην Πνύκα:
    "Εις αυτήν την δυστυχισμένη κατάσταση μερικοί από τους φυγάδες γραμματισμένους εμετέφραζαν και έστελναν εις την Ελλάδα βιβλία και εις αυτούς πρέπει να χρωστούμε ευγνωμοσύνη, διότι ευθύς όπού κανένας άνθρωπος από το λαό εμάνθανε τα κοινά γράμματα, εδιάβαζεν αυτά τα βιβλία και έβλεπε ποιους είχαμε προγόνους, τι έκαμεν ο Θεμιστοκλής, ο Αριστείδης και άλλοι πολλοί παλαιοί μας, και εβλέπαμε και εις ποιαν κατάσταση ευρισκόμεθα τότε.
    Όθεν μας ήλθεν εις το νου να τους μιμηθούμε και να γίνουμε ευτυχέστεροι. Και έτσι έγινε και επροόδευσεν η Εταιρεία."

    Ποιο είναι όμως το σημαντικότερο όλων θα το καταλάβει κάποιος αν έκανε την υπομονή να διαβάσει την ανάρτηση έως εδώ, διότι έτσι πρέπει.
    ***Κάποιοι (οι γνωστοί δούρειοι ίπποι του Ιουδαϊσμού με τα μακριά γένια) θέλουν να δημιουργήσουν σύγχυση. Πως τάχα το όνομα Έλληνας δεν είναι και τόσο σημαντικό και πως έχουμε και άλλα ονόματα. Ρωμιός, Γραικός κλπ... Όλα αυτά λέγονται και γράφονται εκ του πονηρού. Στην επανάσταση Έλληνες (δηλ. Ήρωες) αποκαλούνταν μόνο όσοι σήκωσαν τα όπλα κατά των Οθωμανών:
    Στις 4 Αυγούστου 1821 οι ομογενείς της Οδησσού στέλνουν επιστολή στον Τσάρο για να βοηθήσει τους επαναστατημένους Ορθόδοξους Έλληνες. Οι ίδιοι όμως υπογράφουν «εν Οδησσώ σεσωσμένοι Γραικοί» Αυτοί που είναι έξω από τον Αγώνα δεν τολμούν να ειπωθούν Έλληνες!

    Αυτοί που μας ήθελαν Ρωμιούς των Ρωμαίων και ραγιάδες των Οθωμανών, σήμερα ξανά θέλουν να μειώσουν την εθνική μας υπόσταση.

    Ο λόγος είναι ένας. Αν μάθουμε το βαρύ όνομα που κουβαλάμε και το πόσο "λίγοι", είναι αυτοί που φορτώθηκαν από την Ανατολή και επιβλήθηκαν από την Δύση, τότε θα τους αποτινάξουμε και θα ξαναγίνουμε πραγματικοί Έλληνες. Και τούτο δεν το θέλουν ούτε οι πρώτοι, ούτε οι δεύτεροι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Μονοθεϊσμός, Αθεϊσμός, Πανθεϊσμός, Πολυθεϊσμός

    Πριν την ανάγνωση των παρακάτω επεξηγήσεων, πρέπει να καταστεί όσο πιο σαφές γίνεται, ότι η χρήση των όρων γίνεται κατά παραχώρηση, αφού αυτοί αποτελούν δημιουργήματα του μεταχριστιανιού κόσμου.

    Α) ΜΟΝΟΘΕΪΣΜΟΣ.
    Ο όρος "Μονοθείσμός" πρωτοεμφανίστηκε το 1660, από τον Άγγλο θεολόγο Χένρυ Μορ (Henry More, 1614 - 1687). Ο "Μονοθεϊσμός", ως αυτό που γνωρίζουμε σήμερα, διαμορφώθηκε και επιβλήθηκε πολύ αργότερα, τον 19ο αιώνα από Γερμανοεβραίους συγγραφείς και χρησιμοποιήθηκε επίσης από την χριστιανική ιδεολογία του ευρωπαϊκού επεκτατισμού.

    Η θέση του "Μονοθεϊσμού" δεν έχει να κάνει με τον αριθμό των Θεών (δεν έχει σχέση δηλαδή, όπως οι περισσότεροι εξαπατώνται, με τον Ενισμό, βλ. κατωτέρω), αλλά με το ότι τοποθετεί το Δημιουργικό Αίτιο έξω από τον Κόσμο, άρα έχουμε δημιουργία εκ του μηδενός και κατά συνέπεια ο Κόσμος έχει αρχή άρα και τέλος.


    Όπως αρκετοί θεολόγοι και αρχαιολόγοι έχουν ομολογήσει, στην πραγματικότητα ο Μονοθεϊσμός εφευρέθηκε από το ιουδαϊκό ιερατείο κατά την λεγόμενη Βαβυλώνιο Αιχμαλωσία.

    Β) ΑΘΕΪΣΜΟΣ.
    Μία σχετικά πρόσφατη θέση (από το 1587), κατ’ ουσία άρνηση της ύπαρξης του Θεού του λεγόμενου "Μονοθεϊσμού" (στον προχριστιανικό κόσμο ο όρος "άθεος" σήμαινε τον αρνητή των Θεών, τον ανόσιο, ασεβή, βέβηλο και άθρησκο άνθρωπο).
    Κατ' αυτήν (που σε επέκταση αρνείται και κάθε άλλη έννοια Θεού), ο Φυσικός Κόσμος (υλικός) είναι η μόνη πραγματικότητα. Δεν δημιουργήθηκε από κανένα εξωτερικό Αίτιο και υπάρχει, κινείται και εξελίσσεται εντελώς μηχανικά, δίχως την ύπαρξη ανωτέρων συνειδήσεων μέσα σε αυτόν ή έξω από αυτόν (κατά προέκταση ούτε ο ίδιος μπορεί να έχει συνείδηση).

    Γ) ΠΑΝΘΕΪΣΜΟΣ.
    Η θέση του αναγνωρίζει, όπως και στην προηγούμενη κοσμοθέαση, τον αιώνιο Κόσμο ως μοναδική πραγματικότητα. Εδώ όμως ο (αυτογέννητος) Κόσμος ταυτίζεται με τον Θεό (που είναι παντού και διαπερνάει τα πάντα), χωρίς κανένα από τα δύο μέρη να υπερβαίνει το άλλο. Ο Κόσμος έχει συνείδηση, ΕΙΝΑΙ Θεός, που δεν πληθύνεται όμως περαιτέρω με ιδιαίτερες λειτουργίες και ζώνες αρμοδιότητος, άρα δεν χρειάζεται λατρεία για να επικοινωνήσει κάποιος με αυτόν.

    Δ) ΠΟΛΥΘΕΪΣΜΟΣ.
    Ο όρος "Πολυθεϊσμός" εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1580 από τον ρωμαιοκαθολικό Γάλλο συγγραφέα και νομικό Ζαν Μποντίν (Jean Bodin, 1530 - 1596) .
    Εδώ, όπως και στην περίπτωση του "Πανθεϊσμού", ο Κόσμος (ως ζώσα ύλη) έχει αναδυθεί αφ' εαυτού και είναι αιώνιος. Δεν υπάρχει εξωτερικό δημιουργικό Αίτιο και εκ του μηδενός δημιουργία, οι Θεοί (ως πλήθυνση του Ενός σε ενσυνείδητα, διακριτά και ξεχωριστά όντα) έχουν αντιθέτως γεννηθεί μέσα από αυτόν, για να εξυπηρετήσουν την δική του αέναη πορεία. Ο Άνθρωπος, ως κάτοχος και χρήστης του Λόγου, μπορεί να επικοινωνεί με τους τελευταίους μέσω ιεροπραξιών, σε κάποιες μάλιστα παραδόσεις είναι ( όπως η λογική της ίδιας της Φύσεως δείχνει) ένα εξελίξιμο είδος μέσα σε ένα εξελίξιμο Σύμπαν, μερικά σκαλοπάτια κάτω από τους Θεούς. Η ιεροπραξία ικανοποιεί αλλά και διαμορφώνει Θεούς και θνητούς σε σημείο που ανταλλάσσονται χαρακτηριστικά. Υπό αυτή την έννοια, έχουμε ατομικές, οικογενειακές, φυλετικές ή εθνικές αποχρώσεις λατρευομένων θεοτήτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Μη θησαυρίζετε εις εαυτούς θησαυρούς επί της γης, (Ματθαίος, 6:19)

    Ο δε Υιός του ανθρώπου (ο Ιησούς Χριστός) δεν έχει που να κλίνη την κεφαλήν (Λουκάς, 9:58)

    Εν σοι λείπει· ύπαγε, πώλησον όσα έχεις και δος εις τους πτωχούς, και θέλεις έχει θησαυρόν εν ουρανώ, και ελθέ, ακολούθει μοι, σηκώσας τον σταυρόν (Μάρκος, 10:21)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  68. Πολλοί πιστεύουν ότι η μονή Βατοπεδίου είναι η πλουσιώτερη του Αγίου Όρους. Λάθος. Πιό πλούσια είναι η μονή της Αγίας Λαύρας.
    Η απόδειξη:

    Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας
    Όταν ιδρύθηκε από τον Αγιο Αθανάσιο τον Αθωνίτη, κληροδοτήθηκε από τον Νικηφόρο Φωκά με το ένα τρίτο της Σκύρου (40.000 στρέμματα). Μία χιλιετία αργότερα η μονή δρομολογεί στον Νότο του νησιού την κατασκευή του δεύτερου μεγαλύτερου αιολικού πάρκου στην Ευρώπη. Πριν από λίγα χρόνια η μονή εκποίησε ένα κομμάτι γης που κατείχε στο νησί, το οποίο αγόρασε το υπουργείο Άμυνας αντί 12 εκατ. ευρώ για τις ανάγκες της Πολεμικής Αεροπορίας.

    Η Μεγίστη Λαύρα ελέγχει από τον 10ο αιώνα και την Κυρά Παναγιά, το μεγαλύτερο από τα «ερημονήσια» των Βορείων Σποράδων. Πρόκειται για μία προστατευόμενη περιοχή μοναδικού φυσικού και αρχαιολογικού πλούτου, η οποία όμως έχει ήδη υποστεί τις πρώτες εργολαβικές επεμβάσεις. Ακόμη, στην Κυρά Παναγιά η μονή μισθώνει περίπου 2.500 ερίφια σε χωρικούς, για τα οποία λαμβάνει και επιδοτήσεις.

    Το μεγαλύτερο μετόχι της Αγίας Λαύρας, αυτό του Μυλοποτάμου, βρίσκεται εντός του Άθωνα, παράγει κρασί και προσθέτει έσοδα στην περιουσία της μονής. Άλλο ένα μετόχι υπάρχει εκτός του Αγίου Ορους και είναι η Μονή της Αγίας Τριάδας της Άνω Γατζέας στη Μαγνησία. Ακόμη, σύμφωνα με τη μοναδική επίσημη καταγραφή του υπουργείου Γεωργίας (1984), η μονή κατέχει 7.000 στρέμματα στη Χαλκιδική και άλλα 400 στη Σκόπελο. Επίσης η μονή διεκδικεί 10.000 στρέμματα γης στη Χαλκιδική, ενώ πρόσφατα προχώρησε σε εκποίηση επτά ακινήτων της στην Αττική, συνολικής αξίας 450.000 ευρώ. Όλα τα ακίνητα ήταν κληρονομιές μοναχών που έζησαν στη Μεγίστη Λαύρα. Θεωρείται από όλους η πλέον ευκατάστατη μονή.

    Ιερά Μονή Βατοπαιδίου
    Το Βατοπαίδι, η δεύτερη τη τάξει μονή του Αγίου Ορους, αποτελεί εδώ και τρεις εβδομάδες την «πέτρα του σκανδάλου» της επικαιρότητας. Με ενεργό δραστηριότητα στα κτηματομεσιτικά και εμφανή πολιτική υποστήριξη κατάφερε να καλύψει σε μεγάλο βαθμό το περιουσιακό χάσμα που τη χωρίζει από τον «αιώνιο αντίπαλό» της, την Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά το τελευταίο διάστημα, η Ιερά Μονή Βατοπαιδίου έχει στην ιδιοκτησία της καταθέσεις που προσεγγίζουν τα 70 εκατ. ευρώ, χιλιάδες στρέμματα-«φιλέτα» σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και σημαντικές εκτάσεις στην Πέλλα. Ακόμη η μονή διαθέτει μεζονέτες στη Θεσσαλονίκη, κτίρια στη λεωφόρο Κηφισιάς και κατοικίες σε πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα. Το Βατοπαίδι έχει επίσης στην κυριότητά του 4.000 στρέμματα στη Χαλκιδική, ενώ στην Ουρανούπολη έχει δρομολογήσει, μέσω ενός δυναμικού business plan, την κατασκευή ενός ομοιώματος της μονής. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το 2001 εκποίησε ένα ακίνητο στα βόρεια προάστια λαμβάνοντας 7,5 εκατ. ευρώ, ενώ σήμερα διεκδικεί χιλιάδες στρέμματα σε Ξάνθη και Ροδόπη. Τέλος, όπως έγινε γνωστό, στα τέλη του 2007 πούλησε ακίνητα και καταστήματα που διέθετε στη Θεσσαλονίκη, συνολικής αντικειμενικής αξίας 1.500.000 ευρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Στον πρόναο του Ναού του Απόλλωνος στους Δελφούς, ανεγράφοντο τα δύο περίφημα Δελφικά παραγγέλματα, ΓΝΩΘΙ ΣΑΥΤΟΝ και ΜΗΔΕΝ ΑΓΑΝ, εκατέρωθεν του ιερού γράμματος Ε.
    Τα Δελφικά αυτά παραγγέλματα, μαζί με άλλα 145 ακόμη, 147 συνολικά, ήταν οι υποθήκες που παρέδωσαν οι Επτά Σοφοί της πατρίδας μας στις επερχόμενες γενιές.

    Τα παραγγέλματα αυτά ήταν λιτά αποφθέγματα 2 έως 5 λέξεων αλλά μεστά σοφίας, και τα περισσότερα ανήκαν στους 7 σοφούς της αρχαιότητας (Θαλής ο Μιλήσιος, Πιττακός ο Μυτιληναίος, Βίας ο Πρηνεύς, Σόλων ο Αθηναίος, Κλεόβουλος ο Ρόδιος, Περίανδρος ο Κορίνθιος, Χίλων ο Λακεδαιμόνιος) και ήσαν χαραγμένα στον πρόσθιο τοίχο του Πρόναου ή επί των παραστάδων της πύλης του μεγάλου ναού ή επί του υπέρθυρου ή επί των πολλών στηλών, που είχαν τοποθετηθεί στις πλευρές του ναού περιμετρικά.

    Η Ελλάδα χώρα του φωτός που γέννησε την δημοκρατία και την άμιλλα, έδωσε μάχες για τις αξίες της και κατέκτησε τον κόσμο με το πνεύμα της.

    Πραγματικά πρέπει να ήμαστε πολύ υπερήφανοι για την καταγωγή μας.

    Δυστυχώς όμως ο τίτλος του Έλληνα δεν χαρίζεται στον καθένα που ζεί σε αυτή την χώρα αλλά κατακτιέται.
    Ο Μέγας Αλέξανδρος είπε στους Πέρσες ότι ‘Ελλην είναι αύτος που έχει Ελληνική παιδεία και πορεύεται με τις αρχές και τις αξίες των Ελλήνων.

    Δηλαδή το αρχαίο ρητό «πας μη Έλλην βάρβαρος» σημαίνει ότι αν δεν ακολουθείς τις αξίες των Ελλήνων, ακόμα και ΄Ελληνας είσαι βάρβαρος.

    Φυσικά αυτό για εμάς τους Έλληνες είναι διπλό βάρος γιατί είναι ντροπή να μην ακολουθούμε τις αξίες των προγόνων μας, και να αναζητούμε απαντήσεις σε εισαγόμενες "συνταγές" σωτηρίας.

    Ο Ελληνισμός, μέσα από την Κοσμοθέαση που ανέπτυξε, έχει μία μοναδική πληρότητα ακόμα και στο σύστημα αξιών. Είναι ικανός να δημιουργήσει
    ένα Ανώτερο ηθικό πολιτισμό, όπως αυτός εμπεριέχεται και περιγράφεται στην Ιδέα του Ανθρωπισμού.

    Η σημερινή κρίση, είναι στην πραγματικότητα κρίση ηθικών αξιών, αφού ακόμα και η ελπίδα για την σωτηρία από τον πόνο στην σημερινή και την μεταθανάτια ζωή, έχουν εμπορευματοποιηθεί.

    Η λύση υπάρχει και είναι μία: Ο Επανελληνισμός της ανθρωπότητας.
    Τα Δελφικά παραγγέλματα μας δείχνουν τον δρόμο.
    Καλημέρα. Ερατώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Διονύσιος Σολωμός: "Κλείσε στην ψυχή σου την Ελλάδα και θα νιώσεις μέσα σου κάθε είδους μεγαλείο"

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  71. ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΑΝΘΙΜΟΣ ΖΗΤΑ ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΤΟΝ ΣΟΥΛΤΑΝΟ
    Γράφει ο Β. Κόκκινος στο επικριτικό άρθρο του ότι δικαιολογούνται οι εικόνες στις αίθουσες των δικαστηρίων, επειδή ο απελευθερωτικός αγώνας έγινε: «για του Χριστού την πίστη την αγία και της πατρίδος την ελευθερία».

    Ισχύει όμως εξ ίσου αυτό που έγραφε ο κατά πολύ αρμοδιότερος πατριάρχης Άνθιμος (Πατρική διδασκαλία): «Αδελφοί… κλείσατε τα αυτία σας και μη δώσετε καμμίαν ακρόασιν εις ταύτας νεοφανείς ελπίδας της ελευθερίας… που είναι εναντίαι εις τα ρητά της θείας γραφής και των αγίων αποστόλων, οπού μας προστάζουν να υποτασσόμεθα εις τας υπερεχούσας αρχάς, όχι μόνον εις τα επιεικείς αλλά και τας σκολιάς, δια να έχωμεν θλίψιν εις αυτόν τον κόσμον και να παραστήσωμεν καθαράς τω Χριστώ τας αισθήσεις ημών…»

    Η χριστιανική πίστη και οι θείες γραφές επιτάσσουν λοιπόν υποταγή στον σουλτάνο. Θα μπορούσαμε γι” αυτό να αναρτήσουμε στις αίθουσες των δικαστηρίων ένα οθωμανικό φέσι, ίσως και μια εικόνα του σουλτάνου, όπως επιθυμούσε να τα δει στην Πόλη 400 χρόνια πριν ο καρατομηθείς Νοταράς. Υπάρχουν και πολλά άλλα παραδείγματα για να γίνει το άσπρο μαύρο και να πλαισιωθεί κατά το δοκούν κάθε αναχρονική επιλογή!

    Επειδή δε το συγκεκριμένο απόφθεγμα «για του Χριστού την πίστη…» αποδίδεται στον Μακρυγιάννη, καλό είναι να θυμηθούμε ότι ο συγκεκριμένος έβαλε βόμβα για να ανατινάξει την «Εθνική Τράπεζα» της εποχής, επειδή του χαλούσε τις τοκογλυφίες. Ας βάλουμε λοιπόν και 2 μασούρια δυναμίτη, ως σύμβολο των δικαστηρίων! Θα είναι και τελείως διαφοροποιημένη η εικόνα μιας δικαστικής αίθουσας από εκείνη ενός παρεκκλησίου που μοιάζει τώρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. ΛΙΓΑ ΑΚΟΜΑ ΛΟΓΙΑ .....ΑΓΑΠΗΣ
    "Όποιος δεν είναι μαζί μου, είναι εναντίον μου...".
    Ιησούς Χριστός (Κατά Ματθαίον, 12: 30)

    Μέσα σ' αυτή την φράση, αποτυπώνεται ίσως το μίσος που διέπει την Αγία Γραφή. Μια δυσανεξία, απέχθεια και αποστροφή, που δεν περιορίζεται απλά στην στενή έννοια του όρου «μισαλλοδοξία», αλλά επεκτείνεται γενικότερα στην διαφορετικότητα -είτε θρησκευτική, κοινωνική, φυλετική, πολιτισμική, ερωτική κ.ά.- και καλλιεργεί έτσι ένα διαχρονικό "ιερό" μίσος και φθόνο, που ενίοτε συνοδεύονται κι από άφθονο αίμα.
    Αν και ο Ιουδαϊσμός, δεν μπορούμε να πούμε ότι επαίρεται και τόσο φανατικά ότι αποτελεί «θρησκεία της αγάπης», ωστόσο ο Χριστιανισμός (που έχει σαν βάση κι αυτός, την εβραϊκή Παλαιά Διαθήκη) αυτό ακριβώς κάνει εδώ κι αιώνες αυτοδιαφημιζόμενος.

    Βεβαίως, ο αναγνώστης διαβάζοντας ένα μικρό δείγμα από την πληθώρα σχετικών χωρίων που υπάρχουν στην "θεόπνευστον" Αγία Γραφή, πιθανότατα να πειστεί, όσο κακόπιστος κι αν είναι, για το πόση "αγάπη" αποπνέει αυτό το "ιερό" βιβλίο...

    Ο Θεός καταστρέφει τα Σόδομα και τα Γόμορρα, σκοτώνοντας όλους τους κατοίκους των, πλην των "δίκαιων" Αβραάμ και Λωτ, ο οποίος μεν πρώτος, προηγουμένως είχε εκπορνεύσει την σύζυγό του, Σάρα, ενώ ο δεύτερος λίγο αργότερα θα έκανε έρωτα με τις κόρες του...
    "....Και έβρεξε ο Κύριος επάνω στα Σόδομα και τα Γόμορρα θειάφι και φωτιά από τον Κύριο του ουρανού· και κατέστρεψε αυτές τις πόλεις, και όλα τα περίχωρα, και όλους τους κατοίκους των πόλεων, και τα φυτά τής γης....."
    (Γένεσις, 19: 24-25)

    Ο Αβραάμ δεν θέλει γυναίκα Χαναναία για τον γιο του, Ισαάκ...
    Ομοίως, ο Ισαάκ δεν θέλει γυναίκα Χαναναία για τον γιο του, Ιακώβ...
    Και αφού ο Ισαάκ προσκάλεσε τον Ιακώβ, τον ευλόγησε και του παρήγγειλε, λέγοντας: "Δεν θα πάρεις γυναίκα από τις θυγατέρες τής Χαναάν...".
    (Γένεσις, 28: 1)
    Ο Γιαχβέ προτίθεται να σκοτώσει όλα τα πρωτότοκα παιδιά των Αιγυπτίων (όπως και πράττει αργότερα [Έξοδος, 12: 29]), για να καταστήσει σαφές ότι υπάρχει μια "διάκριση ανάμεσα στους Αιγυπτίους και τον Ισραήλ".....
    Και κάθε πρωτότοκο στη γη τής Αιγύπτου θα πεθάνει, από το πρωτότοκο του Φαραώ, που κάθεται επάνω στον θρόνο του, μέχρι το πρωτότοκο της δούλης, που δουλεύει στον μύλο, και κάθε πρωτότοκο των κτηνών· και σε ολόκληρη τη γη τής Αιγύπτου θα υπάρξει μεγάλη κραυγή, τέτοια που δεν έγινε ποτέ ούτε θα γίνει τέτοια ύστερα απ' αυτά· σε όλους, όμως, τους γιους Ισραήλ σκύλος δεν θα κουνήσει τη γλώσσα του, από άνθρωπο μέχρι κτήνος· για να γνωρίσετε ότι, ο Κύριος έκανε διάκριση ανάμεσα στους Αιγυπτίους και τον Ισραήλ...
    (Έξοδος, 11: 5-7)
    Ο Γιαχβέ, φαίνεται να έχει ένα "θεματάκι" με τους Αμαληκίτες...
    Και ο Κύριος είπε στον Μωυσή: "Γράψ' το αυτό σε βιβλίο προς ενθύμηση, και παράδωσέ το στ' αυτιά του Ιησού· ότι θα εξαλείψω εξάπαντος τη μνήμη του Αμαλήκ από τον ουρανό".
    (Έξοδος, 17: 14)
    Έτσι λέει ο Κύριος των δυνάμεων: "Θα εκδικήσω όσα έκανε ο Αμαλήκ στον Ισραήλ, ότι του αντιστάθηκε στον δρόμο όταν ανέβαιναν από την Αίγυπτο· πήγαινε τώρα και πάταξε τον Αμαλήκ, και εξολόθρευσε κάθε τι που έχει, και μη τους λυπηθείς· αλλά, θανάτωσε και άνδρα και γυναίκα, και παιδί και βρέφος που θηλάζει, και βόδι και πρόβατο, και καμήλα και γαϊδούρι".
    (Σαμουήλ Α', 15: 2-3 )
    Και ο Κύριος σε έστειλε στον δρόμο, και είπε: "Πήγαινε και εξολόθρευσε εκείνους που αμαρτάνουν σε μένα, τους Αμαληκίτες, και πολέμησε εναντίον τους μέχρις ότου τους εξαφανίσεις...."
    (Σαμουήλ Α', 15: 18 )
    Αν πραγματικά υπακούσετε στη φωνή μου, και φυλάξετε τη διαθήκη μου, θα είστε σε μένα ο εκλεκτός λαός από όλους τους λαούς· επειδή, δική μου είναι ολόκληρη η γη· κι εσείς θα είστε σε μένα βασίλειο ιεράτευμα, και έθνος άγιο...
    (Έξοδος, 19: 5-6)
    Επειδή, έτσι λέει ο Κύριος των δυνάμεων: «Ύστερα από τη δόξα με έστειλε στα έθνη, που σας λεηλάτησαν· επειδή, όποιος αγγίζει εσάς, αγγίζει την κόρη τού ματιού του».
    (Ζαχαρίας, 2: 8)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ

    "Αν δεν υπακούσεις στη φωνή τού Κυρίου τού Θεού σου, για να προσέχεις να εκτελείς όλες τις εντολές του, και τα διατάγματά του, που εγώ σήμερα σε προστάζω, όλες οι κατάρες αυτές θά 'ρθουν επάνω σου, και θα σε βρουν"
    Ακολουθούν οι κατάρες και είναι πολλές (Δευτερονόμιον, 28: 15-68).

    Ο Πανάγαθος σκοτώνει όλα τα πρωτότοκα παιδιά των Αιγυπτίων [Έξοδος, 12: 29]), για να καταστήσει σαφές ότι υπάρχει μια "διάκριση ανάμεσα στους Αιγυπτίους και τον Ισραήλ".....

    Και κάθε πρωτότοκο στη γη τής Αιγύπτου θα πεθάνει, από το πρωτότοκο του Φαραώ, που κάθεται επάνω στον θρόνο του, μέχρι το πρωτότοκο της δούλης, που δουλεύει στον μύλο, και κάθε πρωτότοκο των κτηνών· και σε ολόκληρη τη γη τής Αιγύπτου θα υπάρξει μεγάλη κραυγή, τέτοια που δεν έγινε ποτέ ούτε θα γίνει τέτοια ύστερα απ' αυτά· σε όλους, όμως, τους γιους Ισραήλ σκύλος δεν θα κουνήσει τη γλώσσα του, από άνθρωπο μέχρι κτήνος· για να γνωρίσετε ότι, ο Κύριος έκανε διάκριση ανάμεσα στους Αιγυπτίους και τον Ισραήλ...
    (Έξοδος, 11: 5-7) ¨Οπως βλέπουμε οι Εβραίοι τα είχαν καλά με τον Πανάγαθο.

    Ο Πανάγαθος φαίνεται να έχει ένα "θεματάκι" με τους Αμαληκίτες...
    Και ο Κύριος είπε στον Μωυσή: "Γράψ' το αυτό σε βιβλίο προς ενθύμηση, και παράδωσέ το στ' αυτιά του Ιησού· ότι θα εξαλείψω εξάπαντος τη μνήμη του Αμαλήκ από τον ουρανό".
    (Έξοδος, 17: 14)

    Έτσι λέει ο Κύριος των δυνάμεων: "Θα εκδικήσω όσα έκανε ο Αμαλήκ στον Ισραήλ, ότι του αντιστάθηκε στον δρόμο όταν ανέβαιναν από την Αίγυπτο· πήγαινε τώρα και πάταξε τον Αμαλήκ, και εξολόθρευσε κάθε τι που έχει, και μη τους λυπηθείς· ΑΛΛΑ ΘΑΝΑΤΩΣΕ ΚΑΙ ΑΝΔΡΑ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΒΡΕΦΟΣ ΠΟΥ ΘΗΛΑΖΕΙ, και βόδι και πρόβατο, και καμήλα και γαϊδούρι".
    (Σαμουήλ Α', 15: 2-3 )

    Και ο Κύριος σε έστειλε στον δρόμο, και είπε: "Πήγαινε και εξολόθρευσε εκείνους που αμαρτάνουν σε μένα, τους Αμαληκίτες, και πολέμησε εναντίον τους μέχρις ότου τους εξαφανίσεις...."
    (Σαμουήλ Α', 15: 18 )
    Αν πραγματικά υπακούσετε στη φωνή μου, και φυλάξετε τη διαθήκη μου, θα είστε σε μένα ο εκλεκτός λαός από όλους τους λαούς· επειδή, δική μου είναι ολόκληρη η γη· κι εσείς θα είστε σε μένα βασίλειο ιεράτευμα, και έθνος άγιο... (Έξοδος, 19: 5-6)

    Επειδή, έτσι λέει ο Κύριος των δυνάμεων: «Ύστερα από τη δόξα με έστειλε στα έθνη, που σας λεηλάτησαν· επειδή, όποιος αγγίζει εσάς, αγγίζει την κόρη τού ματιού του».
    (Ζαχαρίας, 2: 8)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Ή Παλαιά Διαθήκη είναι ένα θρησκευτικό βιβλίο τών Εβραίων, τό όποιον μετεφέρθη καί στον Χριστιανισμόν. Περιέχει πλήθος ονομάτων καί περιγράφει πλήθος γεγονότων. Ευλόγως τίθεται τό ερώτημα: τά πρόσωπα καί τά γεγονότα, πού αναφέρονται στη Π.Δ. είναι αληθή ή φανταστικά;
    Με άλλα λόγια έχομεν ίστορίαν ή μύθους;
    Ή επιστημονική έρευνα πρό πολλού κατέληξε ομοφώνως εις τρία συμπεράσματα: Πρώτον, αί συναντήσεις καί αί συνομιλίαι μεταξύ τοϋ Ίε-χωβά, των Αγγέλων, του Διαβόλου καί των διαφόρων έβραιοπροφητών αυτονοήτως δέν είναι ιστορία. Δεύτερον, δλα τά αναφερόμενα πρόσωπα στερούνται τεκμηρίων, έστω ενδείξεων ίστορικό-τητος, άφοϋ ουδείς, ούδαμοϋ, ουδέποτε τά έπιβεβαιωνει καί κατ' ούδένα τρόπον πιστοποιείται ή ϋπαρξίς των. Τρίτον, τά περιγραφόμενα γεγονότα τά διαδραματιζόμενα μεταξύ ανύπαρκτων προσώπων είναι ως εκ τούτου ψευδή, συνεπώς δέν αποτελούν ίστορίαν.
    Δίχως προκατάληψιν παρουσιάζω καί αναλύω τά στοιχεία βάσει τών οποίων τά βιβλία τής Παλαιάς Διαθήκης είναι παραμύθια ακατάλληλα δι ανηλίκους, λόγω τής άνηθικότητός των.

    Κωνσταντίνος Πλεύρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. ΙΩΑΝΝΗΣ (ο κατ ευθυμισμόν ) ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ

    ο μεγαλύτερος υβριστής των Ελλήνων,
    της ελληνικής Κοσμοθέασης (ακόμα και τον Πλάτωνα υβρίζει!!!), μισάνθρωπος, εχθρός της ελευθερίας, οπαδός της δουλείας και κατ εξοχήν μισογύνης.

    ΕΓΚΩΜΙΑ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ
    «Όπως ακριβώς δεν ωφελεί καθόλου η περιτομή ούτε βλάπτει η έλλειψις περιτομής, έτσι ούτε βλάπτει η δουλεία ούτε ωφελεί η ελευθερία»!!!
    «Εις την Α΄ Κορινθίους Ομιλία» ΙΘ΄ σελ. 535.

    Ο ΜΙΣΟΓΥΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ
    “…Γενικά όμως είναι ένα σκουλήκι (η γυναίκα) που σέρνεται, η κόρη του ψεύδους, ο εχθρός της ειρήνης.

    Ο κατάλογος των αμαρτημάτων και των αδυναμιών της είναι ατελείωτος.
    Είναι ελαφρόμυαλη, φλύαρη και ακόλαστη. Πάνω απ’ όλα είναι παθιασμένη με την πολυτέλεια και τις δαπάνες.
    Φορτώνεται με κοσμήματα, πουδράρει το πρόσωπό της, βάφει τα μάγουλά της με κοκκινάδια,
    βάζει μυρωδικά στα ρούχα της, και έτσι γίνεται θανάσιμη παγίδα για τον εκμαυλισμό των νέων μέσω όλων των αισθήσεων.
    Όσος και αν είναι ο πλούτος, δεν επαρκεί για να ικανοποιήσει την γυναικεία επιθυμία.
    Μέρα και νύχτα η γυναίκα δεν σκέφτεται τίποτε άλλο παρά το χρυσάφι και τα πολύτιμα πετράδια, τα υφάσματα και τα κεντήματα, τις κρέμες και τα αρώματα. Αν δεν υπήρχε η σεξουαλική επιθυμία, κανένας άντρας με τα σωστά του δεν θα ήθελε να μοιράζεται το σπίτι του με μια γυναίκα και να υφίσταται τις επακόλουθες ζημιές, παρά τις οικιακές εργασίες που εκτελεί. Γι’ αυτό το λόγο ο Θεός, ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΛΕΕΙΝΗ ΤΗΣ ΦΥΣΗ, την προίκισε με το όπλο της σεξουαλικότητας…”
    “ΕΚΛΟΓΑΙ: ΛΟΓΟΣ Δ΄, ΠΕΡΙ ΝΗΣΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΩΦΡΟΣΥΝΗΣ“, MIGNE 63.

    Ως εβραιολάτρης εγκωμιάζει τον εβραϊσμόν για την.....πνευματικότητα του!!!

    Ατελείωτος οχετός ύβρεων και μίσους. Μωροί και βάρβαροι οι Έλληνες, ανόητη, άχρηστη και μιαρή η Ελληνική Σκέψη, σκουλήκια, ελαφρόμυαλες, ακόλαστες και ελεεινές οι γυναίκες, ενώ δεν βλάπτει η δουλεία ούτε ωφελεί η ελευθερία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. [Aπὸ τὴν ἔκδοση «Ἕλληνες Πατέρες τῆς Ἐκκλησί-
    ας» τοῦ ἐκδοτικοῦ οἴκου «Γρηγόριος Παλαμᾶς» (1980).]

    IΩΑΝΝΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ
    Χαρακτηρίζει ὀνομαστικῶς τοὺς Ἕλληνες: •«μωρούς»: τόμος 18, σελ. 17,
    •ἐκφέροντες «λόγους ματαίους καὶ ἀκαθάρτους»: 18,113, •
    , •«ἀσοφωτέρους ἀπὸ τὰ ζῷα»: 34, 497, •«ἐστιγματισμένους», «χειροτέρους ἀπὸ τοὺς χοίρους ποὺ πασαλείβονται μὲ περιττώματα»,
    «κυνικὰ καθάρματα» ,«παναθλίους»,«παμμιάρους», «ἀναισχύντους» κ.ἄ.

    EΔΩ Ο ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΥΠΕΡΒΑΛΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟΝ ΤΟΥ.
    ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ: ΜΩΡΟΥΣ, ΛΙΓΟΤΕΡΟΥΣ ΣΟΦΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΖΩΑ, ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΥΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ,

    • Στὸ ἔργο του «Ἑρμηνεία εἰς τὴν πρὸς Ρωμαίους Ἐπιστολήν»:
    «Ποῦ εἶναι τώρα οἱ σοφοὶ τῶν Ἑλλήνων μὲ τὰ πυκνά τους γένεια, μὲ τοὺς ἔξωμους
    χιτῶνες τους καὶ μὲ τὰ παραφουσκωμένα λόγια;
    Ὅλη τὴν βάρβαρη Ἑλλάδαὁ σκηνοποιὸς (ὁ Παῦλος) ἐπέστρεψε (=ἐκχριστιάνισε)
    . Ἂς εἶναι κι αὐτὸς ἀνάμεσά τους ὁ περιβόητος Πλάτων, ποὺ τρεῖς φορὲς πῆγε στὴ Σικελία, γεμᾶτος ἐπίδειξη........

    • Στὴν «Εἰς τὴν Α ́ Κορινθίους ∆ ́ Ὁμιλίαν» του, τόμος 18, σελ. 92:
    «πόσον ἐκοπίασεν ὁ Πλάτων μὲ τοὺς μαθητάς του μὲ τὸ νὰ μᾶς συζητῇ περὶ
    γραμμῆς καὶ γωνίας καὶ σημείου καὶ περὶ ἀριθμῶν ἀρτίων καὶ περιττῶν 18
    καὶ ἴσων μεταξύ των καὶ ἀνίσων, καὶ διὰ τέτοια θέματα λεπτεπίλεπτα
    ὡς ὁ ἱστὸς τῆς ἀράχνης –διότι αὐτὰ εἶναι διὰ τὴν ζωὴν περισσότερον
    ἄχρηστα ἀπὸ ἐκεῖνα τὰ ὑφάσματα– καὶ χωρὶς νὰ ὠφελήσῃ πολὺ ἤ ὀλίγον μὲ τὰς συζητήσεις αὐτὰς ἐγκατέλειψεν ἔτσι τὴν ζωήν;...».
    • Στὴν «Εἰς τὴν Α ́ Κορινθίους, Ὁμιλία Ζ ́», τόμος 18, σελ. 197:
    «...διὰ νὰ καταισχύνωμεν καὶ τοὺς Ἕλληνας
    • Στὸν «ΚΣΤ ́ Λόγον εἰς τὴν Α ́ Κορινθίους», τόμος 18, Α ́, σελ. 177:
    «ἀλλ’ ἐγὼ τώρα θρηνῶ, ὅταν οἱ Ἕλληνες εἶναι φιλοσοφώτεροι ἀπὸ ἐμᾶς, ποὺ ἔχομε ἐντολὴ νὰ μιμούμεθα ἀγγέλους.»

    Οἱ Ἕλληνες εἶναι βρωμεροὶ καὶ πανάθλιοι, μιαροὶ καὶ παμμίαροι.»
    («Εἰς τὸν μακάριον Βαβύλαν», λόγος Β ́, παρ. α.)

    «Ὁ Ἀπόστολος Παῦλος ἐσκόρπισε τὸ χριστιανικὸ κήρυγμα καὶ
    ἡ Ἑλληνικὴ πλάνη διαλύθηκε» («Εἰς τὸν Ἀπόστολον Παῦλον», Ὁμιλία ∆ ́).

    «Καταγελῶντες μὲν τῆς Ἑλληνικῆς πλάνης.....» («Περὶ μοίρας καὶ προνοίας» Β ́).

    «Φλυαρίες καὶ γελοιότητες εἶναι ὅλ’ αὐτὰ τῆς Ἑλληνικῆς ἀνοησίας.....»
    («Εἰς τὸν μακάριον Βαβύλαν» λόγος Β ́, παρ. δ).

    «Ἀληθῶς Ἕλληνες ἀεὶ παῖδες, γέρων δὲ οὐδείς. ∆έον γὰρ
    τὴν οἰκείαν ἄνοιαν (βλακεία) θρηνεῖν...» (ἔνθ. ἀνωτ., παρ. ιθ).

    «Ἀπὸ ποῦ διδαχθήκατε τὰ ἀριστοτελικὰ διδάγματα; Ποιός προτίμησε
    τὸν Πλάτωνα ἀπὸ τὰ εὐαγγέλια; Ποιός πέταξε ἔξω τὸ κήρυγμα τῆς (ἀληθινῆς) πίστης κι ἔφερε μέσα τὴν ἄπιστη ἀναζήτηση; Ποῦ ἔμαθες
    τὸ ἀγέννητος καὶ τὸ γεννητός;» (Στὸ «Ἐν ἀρχῇ ἦν ὁ λόγος», παρ. β.)

    «Καὶ γὰρ ἅπαντα ταῦτα ἀπὸ τῆς κατὰ τὴν φιλοσοφίαν τὴν ἔξωθεν ἀνοίας ἐτίκτετο, καὶ αὕτη
    (= ἡ ἑλληνικὴ φιλοσοφία) ἦν τῶν κακῶν ἡ μήτηρ...» («Ὁμιλία εἰς Α ́ πρὸς Κορινθίους», τ. 18, σελ. 16.)

    •Ἂν δὲ τὰ ἔνδοθεν ἴδῃς, τέφρα καὶ κόνις καὶ ὑγιὲς οὐδέν, ἀλλὰ τάφος ἀνεωγμένος ὁ λάρυγξ αὐτῶν, πάντα ἀκαθαρσίας γέμοντα καὶ ἰχῶρος (σ.σ. «ἰχώρ»: τὸ πῦον ἢ τὸ δηλητήριο φιδιῶν), καὶ τὰ δόγματα πάντα σκωλήκων.»

    «“Οὐδεὶς θεραπεύει τὸ κακὸν διὰ τοῦ κακοῦ, ἀλλὰ διὰ τοῦ ἀγαθοῦ”·
    αὐτὰ διδάσκουν μερικοὶ Ἕλληνες φιλόσοφοι. Ἂς αἰσχυνθῶμεν λοιπόν,
    ἐάν, ἐνῷ ὑπάρχει τοιαύτη φιλοσοφία εἰς τοὺς ἀνοήτους Ἕλληνας, ἐμεῖς
    φαινόμεθα κατώτεροι.» («Ὁμιλία εἰς Ἰωάννην», 51,3.)

    Αυτά τα μικρά δείγματα από τον Ελληνα Πατέρα Χρυσόστομο.

    Για κάποιον που διαθέτει ελάχιστο κριτικό πνεύμα και σκέψη,
    που δεν χειραγωγείται ως «πρόβατο»
    και που δεν έχει κάποιο συμφέρον, η ανάγνωση ελάχιστων μόνο χωρίων από τα έργα του Χρυσόστομου είναι αρκετή,
    είτε για να τον κάνει να ψάχνει μέρος να πάει να ξεράσει,
    είτε να τον κάνει να κρατάει την κοιλιά του από τα γέλια.

    Γιατί στα έργα του Χρυσόστομου κυριαρχεί η γελοιότητα, η ανηθικότητα, το μίσος και η χυδαιότητα προς τους Έλληνες, την ελληνική Κοσμοθέαση,
    τις γυναίκες, και οι έπαινοι προς τους Εβραίους και την δουλοκτησία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Η ΑΞΙΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ

    Ας ανοίξουμε την θεόπνευστον Βίβλο.

    (Γένεσις, 19: 1-8)
    Ο Λωτ, προσφέρει στους Σοδομίτες, τις παρθένες κόρες του για να τις βιάσουν, προκειμένου να προστατέψει από τις «διαθέσεις» τους, τους αγγέλους που φιλοξενεί...

    " Και οι δύο άγγελοι ήρθαν το δειλινό στα Σόδομα·
    και ο Λωτ καθόταν δίπλα στην πύλη των Σοδόμων· ο δε Λωτ, βλέποντάς τους, σηκώθηκε σε συνάντησή τους, και προσκύνησε με το πρόσωπό του μέχρι το έδαφος· και είπε:

    «Να, κύριοί μου, στραφείτε, παρακαλώ,
    στο σπίτι τού δούλου σας, και διανυχτερεύστε, και πλύντε τα πόδια σας· και αφού σηκωθείτε το πρωί, θα πάτε στον δρόμο σας».

    Κι εκείνοι είπαν: «Όχι, αλλά θα διανυχτερεύσουμε στην πλατεία».
    Και αφού τους πίεσε πολύ, στράφηκαν σ' αυτόν, και μπήκαν μέσα στο σπίτι του· και τους έκανε συμπόσιο, και έψησε άζυμα, και έφαγαν. Και πριν κοιμηθούν, οι άνδρες τής πόλης, οι άνδρες των Σοδόμων, περικύκλωσαν το σπίτι, νέοι και γέροντες, ολόκληρος ο λαός μαζί, από παντού· και έκραζαν στον Λωτ, και του έλεγαν:
    «Πού είναι οι άνδρες, εκείνοι που μπήκαν μέσα σε σένα τη νύχτα; Βγάλ' τους έξω σε μας, για να τους γνωρίσουμε».

    Και ο Λωτ βγήκε σ' αυτούς στο πρόθυρο, και έκλεισε πίσω του την πόρτα, και είπε: «Μη, αδελφοί μου, μη πράξετε ένα τέτοιο κακό· δέστε, έχω δύο θυγατέρες, που δεν γνώρισαν άνδρα·
    να σας τις φέρω, λοιπόν, έξω· και κάντε σ' αυτές,
    όπως σας φανεί αρεστό· μόνον σ' αυτούς τους άνδρες να μη πράξετε τίποτε, επειδή για τούτο μπήκαν κάτω από τη σκιά τής στέγης μου».

    (Δευτερονόμιον, 21: 10-14)
    Ο θεός εξηγεί τι μπορείς να κάνεις με μια αιχμάλωτη γυναίκα...
    Όταν βγεις να πολεμήσεις τους εχθρούς σου, και ο Κύριος ο Θεός σου τους παραδώσει στα χέρια σου, και πάρεις απ' αυτούς αιχμαλώτους, και δεις ανάμεσα στους αιχμαλώτους μια όμορφη γυναίκα, και την επιθυμήσεις, για να την πάρεις στον εαυτό σου για γυναίκα, τότε, θα τη φέρεις στο σπίτι σου, και θα ξυρίσει το κεφάλι της, και θα κόψει τα νύχια της· και θα βγάλει τα ενδύματα της αιχμαλωσίας της από πάνω της, και θα καθήσει στο σπίτι σου, και θα κλάψει τον πατέρα της και τη μητέρα της έναν ολόκληρο μήνα· και ύστερα θα μπεις μέσα σ' αυτή, και θα είσαι άνδρας της, κι εκείνη θα είναι γυναίκα σου. Και αν συμβεί να μη ευχαριστιέσαι σ' αυτήν, τότε θα την εξαποστείλεις ελεύθερη· και δεν θα την πουλήσεις για ασήμι, δεν θα την εμπορευθείς, επειδή την ταπείνωσες.

    Δευτερονόμιον 22:20-11
    Γυναίκα που δεν βρίσκεται παρθένα, την πρώτη νύχτα του γάμου της, θεωρείται πόρνη και λιθοβολείται μέχρι θανάτου...

    "Αν...η κόρη δεν βρεθεί παρθένα, τότε θα βγάλουν έξω τη νέα, στη θύρα τού σπιτιού τού πατέρα της, και οι άνθρωποι της πόλης της θα τη λιθοβολήσουν με πέτρες, και θα πεθάνει· επειδή, έπραξε αφροσύνη στο Ισραήλ, διαπράττοντας πορνεία στο σπίτι τού πατέρα της."

    ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΗΘΙΚΗ, ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠ ΟΛΑ ΣΕΒΑΣΜΟ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ, ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ!!!
    Ο Ι. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΕΙ ΚΑΤΩΤΕΡΗ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ TA ΠΡΟΒΑΤΑ.
    ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΕΙ "ΣΚΟΥΛΙΚΙ ΠΟΥ ΣΕΡΝΕΤΑΙ"!!!

    ( “ΕΚΛΟΓΑΙ: ΛΟΓΟΣ Δ΄, ΠΕΡΙ ΝΗΣΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΩΦΡΟΣΥΝΗΣ“, 63.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. ΠΗΔΑΛΙΟΝ – Περι μαλακίας, αρσενοκοιτίας, μοιχείας, αιμομιξίας και πορνείας

    Το Πηδάλιον αποτελεί το επίσημο και σε ισχύ μέχρι και σήμερα «Ποινολόγιο» της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

    Η ανάγνωση του κειμένου προκαλεί άφθονο γέλωτα.

    Εντύπωση προκαλεί η λεπτομερής περιγραφή των σεξουαλικών παρεκτροπών, καθώς επίσης και η σεξουαλική φαντασία των μοναχών συγγραφέων του βιβλίου.

    Απόσπασμα από το βιβλίο:

    -Όποιος λαϊκός ήθελε χωρίση την γυναίκα του χωρίς λόγου πορνείας, ήγουν μοιχείας, και πάρη άλλην ελευθέραν γάμου, ας αφορίζεται. Ομοίως ας αφορίζεται η γυναίκα εκείνην, οπού αφήση τον άνδρα της, άνευ λόγου πορνείας, και πάρη άλλον.

    -Ο Θεός μισώντας τόσον πολλά εκείνους τους υπερηφάνους φιλοσόφους των Ελλήνων, τους αφήκε να κυριευθούν από την αμαρτίαν αυτήν......[ τελικά χωρίς ανθελληνισμό "πνευματικό" κείμενο δεν γίνεται!]

    -Τόσον δε φοβερόν πράγμα είναι η αρσενοκοιτία, ώστε οπού ο ίδιος Θεός ηθέλησε να καταβή προσωπικώς διά να ιδή αν τη αληθεία ενεργήται τοιαύτη αμαρτία, ωσάν να μη επίστευε καλά, αν ήτο δυνατόν να ευρεθή επάνω εις την γην μία τοιαύτη τερατώδης κακία.

    -Ο παρών Κανών διορίζει ότι όποιος κάμη μαλακίαν, τεσσαράκοντα ημέρας να μη μεταλαμβάνη, απερνώντας αυτάς με ξηροφαγίαν, ήτοι με ψωμί μόνον και νερόν, και κάμνωντας καθ’ ημέραν μετανοίας εκατόν.

    -Η μαλακία είναι η κοινή και ψοχόλεθρος πανούκλα οπού φθείρει και απολλύει τους περισσοτέρους ανθρώπους του κόσμου, και μάλιστα τους αθλίους νέους, κατά της οποίας όσα και αν ειπή τινας, έχωντας σκοπόν να εκριζώση από τον κόσμον τοιούτον φοβερόν και θεομίσητον κακόν, ποτέ δεν ήθελαν νομισθούν μάταια και περιττά.

    -Καθώς όλοι κοινώς λέγουσιν, οι τε παλαιοί και νεώτεροι ιατροί, οι μαλακοί είναι άθλιοι και ελεεινοί, διατί [ακολουθούν τα κατά την επιστήμη..... συμπτώματα..... των αυνανιζομένων. ΜΙΛΑ Η ΠΕΙΡΑ!!!]
    Α΄ κιτρινίζουσι,
    Β΄ αδυνατεί ο στόμαχός των και να χωνεύσουν δεν ημπορούν,
    Γ΄ ασθενεί η όρασις των οφθαλμών τους,
    Δ΄ χάνουσι την φωνήν,
    Ε΄ χάνουσι την ευφυΐαν και οξύτητα του νοός,
    ΣΤ΄ χάνουσι την μνήμην,
    Ζ΄ χάνουσι τον ύπνον, με κάποια ταραχώδη ενύπνια,
    Η΄ τρέμει το σώμα των,
    Θ΄ χάνουσιν όλην την ανδρείαν του σώματος και της ψυχής και γίνονται άνανδροι ωσάν γυναίκες,
    Ι΄ ακολουθεί εις αυτούς η αποπληξία, ήτοι ο ταμπλάς,
    ΙΑ΄ ακολουθεί εις αυτούς συχνάκις η καθ’ ύπνους ρεύσις, πολλάκις δε και όταν είναι έξυπνοι διά το πολύ άνοιγμα των σπερματικών τους πόρων, και
    ΙΒ΄ τέλος πάντων γηράσκουσιν ογλίγωρα και αποθνήσκουσι κακώς.

    -[ Ακολουθεί εγχειρίδιον μεθόδων αυνανισμού. Τεράστια η εμπειρία των συγραφέων!]
    Η μαλακία γίνεται τριών λογιών, ή με το χέρι το ίδιον του ανθρώπου, ή με το χέρι άλλου, ή με το κοπάνισμα και κτύπημα εις τα μηρία. Δεν πρέπει και τούτο να λανθάνη τους πνευματικούς Πατέρας, ότι η κατάρατος μαλακία προχωρεί και εις τας γυναίκας. Διά τούτο και αυταί πρέπει να κανονίζωνται ωσάν και οι άνδρες, ίνα μη λέγω και βαρύτερα.

    -Εάν αρσενοκοιτήση τις τον γαμβρόν του, τέσσερα έτη επιτιμάται, ξηροφαγών μετά την εννάτην, και ποιών καθ’ εκάστην γονυκλισίας διακοσίας.

    -Εάν τις αρσενοκοιτήση τον αδελφόν του, οκτώ χρόνους επιτιμάται, ξηροφαγών μετά την ενάτην, και ποιών καθ’ εκάστην γονυκλισίας τετρακοσίας.

    -Εάν δε τις αδελφός μικρότερος αρσενοκοιτηθή από τον μεγαλύτερον, χωρίς να αρσενοκοιτήση αυτός, τρεις χρόνους επιτιμάται, ξηροφαγών μετά την θ΄ και ποιών γονυκλισίας εκατόν.

    -Εάν τις πέση με την θυγατέρα μίαν φοράν [αφορά και τον προπάτορα των Χριστιανών Λώτ], πέντε χρόνους επιτιμάται, ει δε περισσότερον, εξ χρόνους και επτά, ξηροφαγών μετά την ενάτην, και ποιών καθ’ εκάστην γονυκλισίας πεντακοσίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΟΗΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΟ "ΞΑΝΘΟ ΓΕΝΟΣ".

    Επειδή στην Ελλάδα όλα γίνονται τελικά άσπρα, ή μαύρα, δεν υπάρχει γκρίζο, το ερώτημα που κυριαρχεί είναι "είσαι με τους Ρώσους ή με τους Αμερικανούς;".

    Επανέρχεται έτσι με διαφορετικό τρόπο, η «διαχρονική» ιστορία ότι η Ελλάδα δεν έχει ποτέ τίποτα να φοβάται, διότι την αγαπά και την προστατεύει η ομόδοξος Ρωσία, και ότι το ξανθό γένος θα μας σώσει.

    Από την εποχή των Ορλωφικών, ακόμη περιμένουμε το ξανθό γένος που όλο έρχεται και όλο την κάνει…

    Μπορεί η Ρωσία να είναι ορθόδοξο κράτος, αλλά τελικά, όπως όλα δείχνουν, αυτό δεν έχει παίξει κανέναν μα κανέναν ρόλο τουλάχιστον όσον αφορά στις σχέσεις της με την Ελλάδα.

    Ανέκαθεν, οι Ρώσοι κοίταζαν αποκλειστικά και μόνο τα δικά τους συμφέροντα.

    Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, και κολλητός του Τσάρου Αλέξανδρου, ο Καποδίστριας, και η "φίλη" χώρα δεν κούνησε καν το δαχτυλάκι της για να μας βοηθήσει στον ξεσηκωμό.


    Άλλα ιστορικά παραδείγματα:
    Αν και ο ναζισμός με τον κομμουνισμό ήταν οι μεγαλύτεροι εχθροί, ο Στάλιν δεν δίστασε να προβεί σε συνθήκη συμμαχίας με τον Χίτλερ, καταδικάζοντας μάλιστα την Πολωνία σε διχοτόμηση, αν όχι εξαφάνιση.

    Και αν δεν τον πουλούσε ο Χίτλερ, με την επιχείρηση Βαρβαρόσα, ο Στάλιν θα συνέχιζε να είναι φίλος και σύμμαχός του, την ώρα που η «κακιά καπιταλιστική και ιμπεριαλιστική» Δύση θα πολεμούσε τον ναζισμό και τον φασισμό.

    Δείτε πως η ΕΣΣΔ συμπεριφέρονταν στους δορυφόρους της του Συμφώνου της Βαρσοβίας. .
    Δείτε τι έγινε στην Βουδαπέστη το 1956, ή στην Πράγα το 1968.
    Δείτε πώς ο Στάλιν παρέδωσε την Ελλάδα στον Τσόρτσιλ. Τις χιλιάδες Ελλήνων
    που εξόρισε στην Σιβηρία (γενοκτονία!)

    Δείτε τι έγινε με τον Τίτο, που πρώτος κατάλαβε ότι οι Ρώσοι δεν έχουν και πολύ μπέσα.
    Ας θυμηθούμε την πιο πρόσφατη περίπτωση όπου η Αμερική και το ΝΑΤΟ βομβάρδιζαν νυχθημερόν την ορθόδοξη Σερβία;
    Εκτός από κάποια ανέξοδα μπλα μπλα, τι έκανε η μεγάλη προστάτιδα της Ορθόδοξης πίστης; Τίποτα απολύτως.

    Αποκορύφωμα το πρόσφατο δούλεμα του Κρεμλίνου στην χειμαζόμενη Ελλάδα, με την «ανεξήγητη» απόσυρση του επενδυτικού ενδιαφέροντος της, και την προτροπή του Πούτιν να μην γίνονται ρωσικές επενδύσεις στην Ελλάδα.
    Στη περίπτωση μάλιστα της Κύπρου, το ενδιαφέρον του ήταν … «έκδηλο» !

    Βέβαια έχουμε και τον εξαδάχτυλο μαρμαρωμένο βασιλιά, που θα πάρει την Πόλη από τους άπιστους Τούρκους, και θα μας τη χαρίσει, διότι είμαστε ντερμπεντέρηδες, ωραίοι ως Έλληνες, και πάνω απ όλα ομόδοξοι…...

    Αυτή λοιπόν είναι η σκληρή πραγματικότητα για το "ξανθό γένος".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. Ακολουθεί ένα μικρό και πρόχειρο δείγμα αν­τιφά­σεως και ασυναρ­τησίας που αποδεικνύει την "θε­ο­π­νευστία", την "σοβαρότητα" και την "ηθική" του "βιβλίου των βιβλίων"!

    Ποιους να σκοτώνετε:
    --Το άτακτο και ανυπάκουο παιδί. Δευτερονόμιον 21: 20-21.[ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των παιδιών δηλαδή]
    --Αυτούς που καταρρώνται ή χτυπούν τους γονείς των. Λευιτικόν 20: 9, Έξοδος 21: 15.
    --Τους λάτρεις άλλων θεών. Δευτερονόμιον 13: 6-11.[ εδώ δεν γλυτώνουν Δωδεκαθεϊστές, ούτε Μουσουλμάνοι, Ινδουιστές, Βραχμάνοι, Βουδιστές. Την γλυτώνουν όμως άθρησκοι και άθεοι!!!]
    --Τους πνευματιστές και τις μάγισσες. Λευιτικόν 20: 27, Δευτερονόμιον 13: 6-11, Έξοδος 22: 18.
    --Αυτούς που δεν πιστεύουν στον Χριστό (παραβολή). Λουκάς 19: 27.
    --Αυτούς που εργάζονται τα Σάββατα. Έξοδος 35: 2 (ο Μωυσής σκότωσε κά­ποιον γι’ αυτόν τον λόγο), Αριθμοί 15: 32-36. [την γλυτώνουν οι Εβραίοι!]
    --Αυτούς που κατηγορούνται από δύο μάρτυρες για κακοήθεια. Δευτερονόμιον 17: 6.
    --Τα παιδιά και τα μωρά των εχθρών. Αριθμοί 31: 17, Δευτερονόμιον 20: 13, Ψαλμοί 136 (ή 137): 9, Λευιτικόν 26: 29.
    [ τώρα τί φταίνε τα αθώα αυτά πλάσματα, μόνο η χριστιανική "αγάπη" ξέρει ]

    --Τους Μοιχούς. Λευιτικόν 20: 10.
    --Τους ομοφυλοφίλους. Λευιτικόν 20: 13. [ κινδυνεύετε αν πάτε στην παρέλαση των ομοφυλοφύλων!]
    --Τη γυναίκα που δεν είναι παρθένος όταν παντρεύεται. Δευτερονόμιον 22: 13-21.[εδώ λίγες θα γλυτώσουν!]
    --Αυτούς που έχουν φονικά ζώα. Έξοδος 21: 29.
    --Τους κτηνοβάτες. Έξοδος 22: 19, Λευιτικόν 18: 23, 20: 15-16.
    ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΚΟΤΩΝΕΤΕ!!!

    Τώρα ποιούς να μισείτε:
    --Αυτούς που τρώνε καβούρια και γαρίδες. Λευιτικόν 11: 10. [τρέμετε καλοφαγάδες!]
    --Αυτούς που ξαναπαντρεύονται το ίδιο άτομο μετά από διαζύγιο. Δευτερονό­μι­ον 24: 4.
    --Τους ομοφυλοφίλους. Λευιτικόν 18: 22. [βλέπε παραπάνω]
    --Τους υπερηφάνους. Παροιμίαι 16: 5.
    --Τις γυναίκες που φοράνε παντελόνια. Δευτερονόμιον 22: 5. [ να τ ακούνε κυρίες και δεσποινίδες]
    --Τον άνδρα με μακριά μαλλιά (τον Ιησού άραγε;) Α΄ Πρός Κορινθίους 11: 14, αντί­φαση με: Αριθμοί 6: 5, Α΄ Σαμουήλ (ή Βασιλειών), 1: 11, Κριταί 13: 5.
    [ οι φαλακροί να κοιμούνται ήσυχοι!]
    --Αυτούς που αποκαλούν άλλους βλάκες. Ματθαίος 5: 22.
    ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΕΙΓΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ.
    Η Αγία Γραφή λοιπόν, είναι γεμάτη αγάπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. Το ότι η Εβραίοι ψευτοπροφήτες μισούν τους Έλληνες και ιδιαίτερα εμάς τους Κρητικούς, πρέπει να μας κάνει ιδιαίτερα υπερήφανους.
    Είναι πασίδηλο ότι οι Εβραίοι μπροστά στην υπεροχή του ελληνικού πολιτισμού
    και ιδιαίτερα του πανάρχαιου Μινωικού (λόγω της γειτνιάσεως), που αναπτύχθηκε στην Κρήτη μας,
    πολλές χιλιάδες χρόνια πίσω, όταν οι Εβραίοι ευρίσκοντο εξελικτικά στο στάδιο της ανθρωπίδας, περιφερόμενοι νομάδες, στερούμενοι κάθε πολιτισμικού στοιχείου, εύλογο είναι να προκαλέσει την ζηλοφθονία και το μίσος τους. Ο ελληνισμός υπήρξε το εμπόδιο στα κοσμοκρατορικά τους σχέδια και επειδή οι ίδιοι δεν είχαν τίποτε αξιόλογο να επιδείξουν επινόησαν
    τους ψευτοπροφήτες ( ιστορικά ανύπαρκτους) για να δώσουν "κύρος" σε κάποια θεολογία η οποία χρησίμευσε ως βάση για την κατασκευή των ιουδαϊκών θρησκειών ( Χριστιανισμός και Ισλάμ ).

    Με την κατασκευή και την διάδοση αυτών των θρησκειών ( οι οποίες είναι η πέντε φάλαγγα τους),
    άλωσαν από μέσα δεκάδες λαούς και έθνη. Σήμερα εκατομμύρια μαθητές γνωρίζουν μέσα από την Α. Γραφή και το Κοράνιο καλύτερα την Ιστορία του Ισραήλ, από την ιστορία της πατρίδας τους.
    Στην Ελλάδα όλες οι θρησκευτικές τελετουργίες γίνονται με την επίκληση των Εβραίων Πατριαρχών και ψευτοπροφητών, οι οποίοι και δοξάζονται. Η Ελλάδα μας δεν είναι μόνον απούσα, αλλά και καθυβρίζεται.
    Όλα αυτά από το ιερατείο που μισθοδοτείται από το ελληνικό δημόσιο!!!

    Παρατήρησε τον 4.01, 4.14, 4.37.
    Ως γνήσιος επαγγελματίας Χριστιανός όχι μόνο δεν δέχεται τα κείμενα της Α. Γ. (που αποκαλύπτουν την κτηνωδία και το βαθύ μίσος των Εβραίων υπανθρώπων κατά των Ελλήνων και ιδιαίτερα των Κρητικών), αλλά υβρίζει (ακόμα και με επίκληση των γεννετικών του οργάνων ) κάθε ΄ναν
    που θα τολμήσει να ασκήσει κριτική κατά των Εβραίων.
    Αφού δεν μπορεί να προσκομίσει έστω ΕΝΑ στοιχείο πολιτισμικής προσφοράς των αρχαίων Εβραίων,
    συκοφαντεί κατά τον πιό χυδαίο τρόπο τους φυσικούς προγόνους του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. Θρησκευτικοι πόλεμοι

    ΣΥΡΙΑ Σύριοι σιίτες μουσουλμάνοι εναντιον Σύριων σουνιτών μουσουλμάνων.
    ΙΡΑΚ Μία από τα ίδια.
    Εμφύλιοι θρησκευτικοί πόλεμοι.
    Οι ιουδαϊκές θρησκείες χώρισαν τους ανθρώπους, έσπειραν το μίσος όχι μόνο μεταξύ ετεροδόξων αλλά και ομοδόξων.
    Ταλμούδ, Α. Γραφή, Κοράνιο δεν αναγνωρίζουν το δικαίωμα στην διαφορετικότητα. Όσοι διαφωνούν πρέπει να εξοντωθούν.
    Διαίρει και βασίλευε.
    Έτσι οι Εβραίοι ελέγχουν τους λαούς, επέβαλαν την κοσμοκρατορία.
    Εμφυέστατος πραγματικά λαός.
    Ρωτήστε έναν χριστιανό ή μουσουλμάνο απόφοιτο δημοτικού σχολείου. Μπορεί να αγνοεί την ιστορία της χώρας του, γνωρίζει όμως τον Αβραάμ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΑΠΑΤΗ

    Δεν αφηνουν ευκαιρια ανεκμεταλλευτη οι ρασοφοροι. Στο Βυζαντιο ειχαν αρχηγο την Παναγια γι αυτο και νικουσαν. Συνέρρεαν τα κοπαδια. Γεμιζαν τα παγκαρια, ταματα, κληροδοτηματα, δωρεες.
    Οταν ηττατο το Βυζαντιο ευρισκαν παλι την εξηγηση.
    "Δεν μας βοηθα η Παναγια γιατι δεν πηγαινουμε συχνα στις εκκλησιες, ειμαστε κακοι χριστιανοι."
    Στις φυσικες καταστροφες παλι τα ιδια! Έκτακτες συναθροισεις στις εκκλησιες!

    Στην σημερινη οικονομικη κριση όχι μονο δεν εβαλαν το χερι στην τσεπη, αλλα διευρυναν τα φορολογικα τους προνομια.
    Βγηκε ο αρχιεπισκοπος και ζητησε απο την πολιτεια να βοηθησει τους αδυναμους!

    Παραλληλα για να βολεψει τους δικους του και για θολώσει τα νερα,
    οργανωσε τα λεγομενα συσσιτια της εκκλησιας. Πως ομως γινονται αυτα;

    Στο χωρο των εκκλησιων που χτισθηκαν με χρηματα των πιστων,
    με τροφιμα που μαζευουν οι πιστοι απευθειας ή
    στα ειδικα καλαθια που υπαρχουν σ ολα τα σουπερμαρκετ,
    με εργασια (παρασκευή) από τους πιστους
    και λοιπα εξοδα απο τους ερανους. Εννοειται οτι οι ρασοφοροι και ο περιγυρος τους δεν αγοραζουν τροφιμα για το σπιτι τους.

    Ερωτημα: Τι προσφερουν οι παπαδες σ αυτα τα συσσιτια;
    Απαντηση: ΤΙΠΟΤΑ!!!

    Και οχι μονο αυτο αλλα τα εκμεταλλευονται για επικοινωνιακους λογους. Κερδιζουν δηλαδη απο τον πονο και την δυστυχια των συνανθωπων μας!!!

    Ετσι και τα οικονομικα των παπαδων βελτιωθηκαν, αφου μειωσαν τα εξοδα τους για σουπερμαρκετ, και εξαπατουν επικοινωνιακα τους αφελεις πιστους.
    Κι ολα αυτα ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΟΥΤΕ ΕΥΡΩ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. O Χριστός λέγει:
    "Πλην τους εχθρούς μου εκείνους, τους μη
    θελήσαντάς με βασιλεύσαι επ’ αυτούς, αγάγετε ώδε και κατασφάξατε αυτούς
    έμπροσθέν μου" (Κατά Λουκάν 19: 27).
    ΑΠΟΔΟΣΗ: "Όσο για τους εχθρούς μου εκείνους, που δεν με θέλησαν για βασιλιά τους, φέρτε τους εδώ και σφάξτε τους μπροστά μου".

    ὁ μὴ ὢν μετ᾿ ἐμοῦ κατ᾿ ἐμοῦ ἐστι, καὶ ὁ μὴ συνάγων μετ᾿ ἐμοῦ σκορπίζει. (Ματθαίος 12:30)
    ΑΠΟΔΟΣΗ: εκείνος που δεν είναι μαζί μου είναι εχθρός μου, και εκείνος
    που δεν με ακολουθεί θα χαθεί (απωλεσθεί)

    ΔΗΛΑΔΗ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ. Ή ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΟΠΑΔΟΣ ΜΟΥ,
    Ή ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΦΑΓΕΙΣ, ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΘΕΙΣ.

    Τα περί "αγάπης" αφορούν ΜΟΝΟ προς Χριστανούς.
    ΑΡΑ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΟΡΘΑ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΒΡΑΪΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ, ΠΡΑΤΤΕΙ.
    ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΣΕ ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΟΥΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΥΠΑΡΞΗΣ, ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  85. Η Παλαιά Διαθήκη περιγράφει την ιστορία των Εβραίων, αναλισκόμενη σε ένα πλήθος απόψεων, ενεργειών και γεγονότων, που τους αφορούσαν, και συνέβαλαν στη θεμελίωση της εθνική τους ταυτότητας.
    Οι Εβραίοι όμως φρόντισαν (και καλά έκαναν) να ανακηρύξουν την Παλαιά Διαθήκη, ως ιερό τους βιβλίο.
    Εμείς οι Έλληνες όμως δεν έχουμε ανάγκη ούτε από Παλαιά ούτε από Καινή Διαθήκη. Για μας, ιερά βιβλία είναι αυτό το πλήθος των συγγραμμάτων που μας κληροδότησαν οι πρόγονοί μας.

    Πρόγονοί μας είναι ο Όμηρος, ο Ηρόδοτος, ο Θαλής, ο Κλεισθένης, ο Σωκράτης, ο Αριστοτέλης, ο Πλάτων, ο Πρωταγόρας, ο Επίκουρος, ο Πλήθων, ο Πυθαγόρας, ο Σοφοκλής, ο Αισχύλος, ο Ευριπίδης ο Ορφέας, η Σαπφώ, η Υπατία, ο Ιπποκράτης, ο Δημόκριτος, ο Θεμιστοκλής, ο Λεωνίδας, ο Περικλής, ο Μέγας Αλέξανδρος, και ένα πλήθος ακόμη σοφών και ενδόξων Ελλήνων, και ΟΧΙ βέβαια, ο Αβραάμ, ο Ισαάκ, και ο Ιακώβ
    τους οποίους θέλει να μας επιβάλει το ιερατείο επειδή αυτοί είναι πρόγονοι των Εβραίων.

    Είναι δυνατόν να βάζουμε σε δεύτερη μοίρα την αρχαιοελληνική φιλοσοφία, την φιλοσοφία που έκαναν κορωνίδα της σκέψης τους όλοι οι διανοούμενοι της Γης;

    Η διαλογική και η ελεύθερη σκέψη των αρχαίων Ελλήνων, δημιούργησαν φιλοσοφικά ρεύματα, επιστήμες και τέχνες απαράμιλλης πολιτισμικής αξίας, δίνοντας έτσι τα φώτα του πολιτισμού σε όλο τον κόσμο.

    Γι' αυτούς τους λόγους είναι λοιπόν καιρός για ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΜΑΣ στους φιλοσόφους μας, που αρθρώνοντας λόγο που εγκλείει σεβασμό για τους άλλους, και αποσκοπεί στη διαμόρφωση προσωπικότητας με ελευθερία σκέψης-έκφρασης και με αίσθημα ευθύνης, χιλιάδες χρόνια π.Χ, δίδαξαν αλλά και φιλοσόφησαν ιδέες και ηθικές αξίες,
    που οδηγούν στην εξιδανίκευση του ανθρώπου. Χωρίς "θαύματα" και άλλα κομπογιαννίτικα κόλπα, χωρίς εμπορευματοποίηση.

    Στους φιλοσόφους μας, των οποίων τα διασωθέντα –από την λαίλαπα του Χριστιανισμού- συγγράμματα φωτίζουν τους δρόμους που οδηγούν σε πολίτες ελεύθερα σκεπτόμενους.
    Πολίτες με ολοκληρωμένη προσωπικότητα, πολίτες που σέβονται τους νόμους και τις ηθικές αξίες
    γιατί τους το επιβάλλει η συνείδηση τους,
    το πνευματικό τους επίπεδο
    και ΟΧΙ βέβαια ο φόβος της τιμωρίας του Θεού της Π. Διαθήκης των Εβραίων.

    . Πολίτες που γνωρίζουν ότι οι φιλοσοφικές ιδέες και αξίες που δίδαξαν εκείνοι είναι οι μόνες που παρέμειναν άφθαρτες και πάντα επίκαιρες και ας έχουν περάσει χιλιάδες χρόνια.

    Ο σημερινός ευρωπαϊκός πολιτισμός στηρίζεται στις αρχές:
    Δημοκρατία,
    Ανθρωπισμός, νομοθεσία, επιστήμη, ανθρώπινα δικαιώματα.
    Καμιά
    τους δεν οφείλει την ύπαρξή της στο εβραϊκής προελεύσεως δόγμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. Ακόμα και ιερωμένοι αναγνωρίζουν την πνευματική πτώχεια και θέλουν να αποστασιοποιηθούν από την εβραϊκή Αγία Γραφή.
    «Πηγή της πίστεώς μας δεν είναι τα Ευαγγέλια... αλλά η αποκαλυπτική αλήθεια... όπως καθορίστηκε και οριοθετήθηκε από τις Οικουμενικές Συνόδους» (μητροπολίτης Ναυπακτίας Ιερόθεος, ΤΟ ΒΗΜΑ, 15/4/2006).

    Ο εθνικιστής, συντηριτικότατος, αλλά έντιμος Κ. Πλεύρης γράφει στην εισαγωγή
    βιβλίου του για την Π. Διαθήκη:
    ".........Δίχως προκατάληψιν παρουσιάζω καί αναλύω τά στοιχεία βάσει τών οποίων τά βιβλία τής Παλαιάς Διαθήκης είναι παραμύθια ακατάλληλα δι ανηλίκους, λόγω τής άνηθικότητός των."

    Οπως γράφει ένας διανοούμενος:
    "Για έναν που σκέπτεται, είτε θρησκεύεται ή όχι, ή είναι άθεος, η ανάγνωση της Αγίας Γραφής δύο αντιδράσεις μπορεί να του προκαλέσει: Ή να τρέξει να βρεί μέρος να ξεράσει ή να κρατήσει την κοιλιά του από τα γέλια."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. .ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΕΙΚΟΝΙΣΜΑΤΑ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ

    Η χριστιανική θρησκεία διαθέτει εκατοντάδες άγιους, μάρτυρες-ήρωες, ή ενάρετους φιλάνθρωπους με σπουδαίο έργο.
    Ωστόσο πίσω από τα εικονίσματα κρύβονται μερικές φορές δολοφόνοι και εγκληματίες κατά συρροήν που όμως… μετανόησαν ή έγιναν «χορηγοί» της Εκκλησίας που τους αγιοποίησε.Οι «άγιοι-δολοφόνοι» είναι συνήθως αυτοκράτορες, επίσκοποι ή πατριάρχες και γυναίκες σύζυγοι ή μητέρες αυτοκρατόρων που εξαγόρασαν την αγιοποίησή τους με «υπηρεσίες» όπως δωρεές, ανέγερση εκκλησιών, ευνοϊκούς νόμους.

    Ο Μέγας Κωνσταντίνος είναι ένας κατά συρροήν δολοφόνος αφού σκότωσε γαμπρό, γιο, εγγονό και τη σύζυγό του μαζί με χιλιάδες θύματα στους πολέμους του.

    Ο Μέγας Θεοδόσιος βαρύνεται ανάμεσα σε άλλα και με τη Σφαγή του Ιππόδρομου στη Θεσσαλονίκη το 590 μ.Χ. με επτά έως δεκαπέντε χιλιάδες θύματα, όταν μεταξύ των άλλων απαγόρευσε την ομοφυλοφιλία.

    Πολλές αγίες, όπως η Ειρήνη η Αθηναία, έχουν σκοτώσει ακόμα και τα παιδιά τους, αλλά έγιναν εικονίσματα.

    Ο Ιουστινιανός και η Θεοδώρα με μια άλλη σφαγή τριάντα πέντε χιλιάδων στη Στάση του Νίκα είναι επίσης άγιοι.
    Ακόμα και ο
    Ο Κύριλλος είναι ο ηθικός αυτουργός της δολοφονίας της Υπατίας που κομμάτιασαν και έκαψαν «χριστιανοί παρακρατικοί» στην Αλεξάνδρεια.Αλλοι είναι άγιοι με το σπαθί τους,
    όπως ο Νικηφόρος Φωκάς που έσφαζε στο όνομα του Κυρίου.
    Φυσικά υπάρχουν και… καλοί άγιοι, όπως είναι οι χιλιάδες μάρτυρες, αλλά όπως στη Γη έτσι και στον Παράδεισο δεν υπάρχει δικαιοσύνη.

    Η αγιοποίηση εγκληματιών πολέμου και «βασανιστών» την εποχή του χριστιανικού «Ιερού Πολέμου» δεν γίνεται δεκτή πάντα από το πλήθος που ξεχωρίζει τους καλούς και τους… κακούς αγίους.
    Μάλλον κανένας δεν ασχολείται με τον Αγιο Πορφύριο ή τον Αγιο Μεθόδιο και δεκάδες άλλους αγίους της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας που δεν θα διστάσουν
    πολλές φορές να ξεθάψουν τα κόκαλα των αντιπάλων τους
    για να τα αναθεματίσουν, να τα μαστιγώσουν και να τα κάψουν.Η αναγνώριση των αγίων στην αρχή είχε τοπικό χαρακτήρα. Αρκούσε η αναγραφή των αγίων στα μαρτυρολόγια – αγιολόγια, μηνολόγια. Αλλες φορές γινόταν με συνοδική πράξη της Εκκλησίας.
    Οι προϋποθέσεις κατά τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Νεκτάριο ήταν «Ορθοδοξία άμωμος, αρετή και πίστις μέχρις αίματος και η παρά Θεού επίδειξις σημείων υπερφυών τε και θαυμάτων».
    Η «αγιοποίηση» από τη ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία του εκτελεσθέντος από τους μπολσεβίκους τσάρου Νικολάου Β” της δυναστείας των Ρομανόφ δημιούργησε πολλά ερωτήματα.
    Η αγιοποίηση του Αγίου Νεκταρίου, σαράντα χρόνια μετά το θάνατό του το 1961, προκάλεσε σχόλια και αντιδράσεις.
    Ποιος αποφασίζει για το ποιος είναι άγιος;

    Πολύ συχνά η αγιοποίηση συνδέεται και με άλλα θέματα, όπως το παγκάρι, καθώς η αξία του αγίου είναι ανεβασμένη.
    Ο περίφημος μητροπολίτης Αττικής Παντελεήμων -που βρέθηκε πάμπλουτος στη φυλακή- ενεπλάκη σε διαμάχη με τις μοναχές του γυναικείου μοναστηριού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Νέα Μάκρη.
    Το θέμα δεν ήταν η διαχείριση των οστών του θαυματουργού Οσίου Εφραίμ.
    Ηταν τα έσοδα από τον οβολό των πιστών που προσέρχονται αθρόως καθημερινά στο μοναστήρι προκειμένου να προσκυνήσουν τα οστά που αποκαλύφθηκαν
    έπειτα από "όραμ" που είδε η άλλοτε ηγουμένη του μοναστηριού.Η ανακομιδή των λειψάνων είναι απαραίτητη όπως και η πράξη ανακήρυξης ή μια ιδιαίτερη ακολουθία.
    Αλλά δεν είναι πάντα άγιοι όσοι εμφανίζονται ως άγιοι.
    Ανάλογα με τον τίτλο τους, άγιος, όσιος, οσιομάρτυς, μέγας, ισαπόστολος, οι χιλιάδες άγιοι ακολουθούν μια διαβάθμιση ανάλογα με τα…. αστέρια τους.
    Αλλά οι πραγματικοί άγιοι -όπως λέει και το σχετικό άσμα- δεν παριστάνουν τον άγιο. Είναι ακόμα και χωρίς φωτοστέφανο.

    Δημοσίευμα: Ελευθεροτυπία, Κυριακή 24 Αυγούστου 2014

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. "Να μην μισήσετε άνθρωπο!"

    Ποιούς αφορούν τα λόγια του Γέροντος;

    "Όποιος δεν είναι μαζί μου, είναι εναντίον μου...". Ιησούς Χριστός (Κατά Ματθαίον, 12: 30)

    Καὶ λέγει Κύριος πρὸς τὸν Ἰησοῦ τοῦ Ναυῆ : "Πᾶς ἄνθρωπος ὅστις ἐναντιωθῆ εἰς τὰς προσταγᾶς σου καὶ δὲν ὑπακούση εἰς τοὺς λόγους σου κατὰ πάντα ὅσα προστάξης αὐτὸν ἂς θανατώνηται* (Ἰησοῦς τοῦ Ναυῆ ἃ΄18)"

    Και λέγει ο Ιησούς: "Πλην τους εχθρούς μου εκείνους, τους μη θελήσαντάς με βασιλεύσαι επ’ αυτούς, αγάγετε ώδε και κατασφάξατε αυτούς έμπροσθέν μου» (Κατά Λουκάν 19: 27)


    Αν και ο Ιουδαϊσμός, δεν μπορούμε να πούμε ότι επαίρεται και τόσο φανατικά ότι αποτελεί «θρησκεία της αγάπης», ωστόσο ο Χριστιανισμός (που έχει σαν βάση κι αυτός, την εβραϊκή Παλαιά Διαθήκη) αυτό ακριβώς κάνει εδώ κι αιώνες αυτοδιαφημιζόμενος.

    Βεβαίως, ο αναγνώστης διαβάζοντας ένα μικρό δείγμα από την πληθώρα σχετικών χωρίων που υπάρχουν στην "θεόπνευστον" Αγία Γραφή, πιθανότατα να πειστεί, όσο κακόπιστος κι αν είναι, για το πόση "αγάπη" αποπνέει αυτό το "ιερό" βιβλίο...

    Ο Θεός καταστρέφει τα Σόδομα και τα Γόμορρα, σκοτώνοντας όλους τους κατοίκους των, πλην των "δίκαιων" Αβραάμ και Λωτ, ο οποίος μεν πρώτος, προηγουμένως είχε εκπορνεύσει την σύζυγό του, Σάρα, ενώ ο δεύτερος λίγο αργότερα θα έκανε έρωτα με τις κόρες του...

    "....Και έβρεξε ο Κύριος επάνω στα Σόδομα και τα Γόμορρα θειάφι και φωτιά από τον Κύριο του ουρανού· και κατέστρεψε αυτές τις πόλεις, και όλα τα περίχωρα, και όλους τους κατοίκους των πόλεων, και τα φυτά τής γης....."
    (Γένεσις, 19: 24-25)

    Ο Αβραάμ δεν θέλει γυναίκα Χαναναία για τον γιο του, Ισαάκ...
    Ομοίως, ο Ισαάκ δεν θέλει γυναίκα Χαναναία για τον γιο του, Ιακώβ...
    Και αφού ο Ισαάκ προσκάλεσε τον Ιακώβ, τον ευλόγησε και του παρήγγειλε, λέγοντας: "Δεν θα πάρεις γυναίκα από τις θυγατέρες τής Χαναάν...".
    (Γένεσις, 28: 1)

    Ο Γιαχβέ προτίθεται να σκοτώσει ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΩΤΟΤΟΚΑ ΠΑΙΔΙΑ των Αιγυπτίων (όπως και πράττει αργότερα [Έξοδος, 12: 29]), για να καταστήσει σαφές ότι υπάρχει μια "διάκριση ανάμεσα στους Αιγυπτίους και τον Ισραήλ".....

    Και κάθε πρωτότοκο στη γη τής Αιγύπτου θα πεθάνει, από το πρωτότοκο του Φαραώ, που κάθεται επάνω στον θρόνο του, μέχρι το πρωτότοκο της δούλης, που δουλεύει στον μύλο, και κάθε πρωτότοκο των κτηνών· και σε ολόκληρη τη γη τής Αιγύπτου θα υπάρξει μεγάλη κραυγή, τέτοια που δεν έγινε ποτέ ούτε θα γίνει τέτοια ύστερα απ' αυτά· σε όλους, όμως, τους γιους Ισραήλ σκύλος δεν θα κουνήσει τη γλώσσα του, από άνθρωπο μέχρι κτήνος· για να γνωρίσετε ότι, ο Κύριος έκανε διάκριση ανάμεσα στους Αιγυπτίους και τον Ισραήλ...
    (Έξοδος, 11: 5-7)

    Ο Γιαχβέ είπε στον Μωυσή: "Γράψ' το αυτό σε βιβλίο προς ενθύμηση, ότι θα εξαλείψω εξάπαντος τη μνήμη του Αμαλήκ από τον ουρανό".
    (Έξοδος, 17: 14)

    Έτσι λέει ο Κύριος: "Θα εκδικήσω όσα έκανε ο Αμαλήκ στον Ισραήλ, ότι του αντιστάθηκε στον δρόμο όταν ανέβαιναν από την Αίγυπτο· πήγαινε τώρα και πάταξε τον Αμαλήκ, και εξολόθρευσε κάθε τι που έχει, και μη τους λυπηθείς· αλλά, θανάτωσε και άνδρα και γυναίκα, ΚΑΙ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΒΡΕΦΟΣ ΠΟΥ ΘΗΛΑΖΕ, και βόδι και πρόβατο, και καμήλα και γαϊδούρι".
    (Σαμουήλ Α', 15: 2-3 )

    Και ο Κύριος σε έστειλε στον δρόμο, και είπε: "Πήγαινε και εξολόθρευσε εκείνους που αμαρτάνουν σε μένα, τους Αμαληκίτες, και πολέμησε εναντίον τους μέχρις ότου τους εξαφανίσεις...."
    (Σαμουήλ Α', 15: 18 )

    Αν πραγματικά υπακούσετε στη φωνή μου, και φυλάξετε τη διαθήκη μου, θα είστε σε μένα ο εκλεκτός λαός από όλους τους λαούς· επειδή, δική μου είναι ολόκληρη η γη· κι εσείς θα είστε σε μένα βασίλειο ιεράτευμα, και έθνος άγιο...
    (Έξοδος, 19: 5-6)
    Επειδή, έτσι λέει ο Κύριος των δυνάμεων: «Ύστερα από τη δόξα με έστειλε στα έθνη, που σας λεηλάτησαν· επειδή, όποιος αγγίζει εσάς, αγγίζει την κόρη τού ματιού του».
    (Ζαχαρίας, 2: 8).

    Τα παραπάνω είναι μερικά μόνο δείγματα του μίσους του Ιησού και του Γιαχβέ κατά των ανθρώπων που έχουν διαφορετικές μ αυτούς περί ηθικής αντιλήψεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. Τα κηρύγματα μίσους της α. γραφής και των πατέρων κατά των Ελλήνων, της Ελληνικής Σκέψης, το καθημερινό υμνολόγιο υπερ των Εβραίων στις εκκλησίες δεν συνιστά διάκριση, ρατσισμό κατά Ελλήνων;

    Ακολουθεί πολύ μικρό δείγμα:
    "...καί εξεγερώ τα τέκνα σου Σιών, επί τα τέκνα των Ελλήνων καί ψηλαφίσω σε ως ρομφαίαν μαχητού.
    «Θα καθαιρέσω την υπερηφάνεια των Φιλισταίων (=Κρήτες άποικοι). Και θα αφαιρέσω το αίμα τους από το στόμα τους, και τα βδελύγματά τους από μέσα από τα δόντια τους… " (ΖΑΧΑΡΙΑΣ, 9: 6-7 & 13).
    ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ:
    «Εχθροί είναι οι Έλληνες, (βλ. (O΄) Ησαΐας Θ΄ 12) διότι διασκεδάζουν καταβροχθίζoντας με ορθάνοιχτο στόμα τον Ισραήλ."
    «Προσταγή, (!!!) μη δειλιάζετε από των Ελληνικών πιθανολογημάτων... τα οποία είναι σκέτα ξύλα,....." ΕΙΣ ΠΡΟΦΗΤΗΝ ΗΣΑΪΑ 9.230.8 και ΕΙΣ ΤΟΝ ΠΡΟΦΗΤΗΝ ΗΣΑΪΑΝ ΠΡΟΟΙΜΙΟΝ 7.196.3 αντίστοιχα.
    IΩΑΝΝΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ
    «Αν στα ενδότερα (των ελληνικών σκέψεων) κοιτάξεις, θα δεις, τέφρα και σκόνη και υγιές ουδέν, αλλά τάφος ανεωγμένος ο λάρυγξ αυτών, (των Ελλήνων φιλοσόφων!) τα πάντα δε γεμάτα ακαθαρσίες......" ΟΜΙΛΙΑ ΞΣ΄ 59.369.12 -370.11
    «Όσο πιο βάρβαρο ένα έθνος φαίνεται και της ελληνικής απέχει παιδείας, τόσο λαμπρότερα φαίνονται τα ημέτερα...." ΕΙΣ ΙΩΑΝΝΗΝ 59.31.33
    «Κανείς δεν πρέπει στα παιδιά του, των (Ελλήνων) προγονών να καλεί τα ονόματα, του πατέρα, της μητέρας, του παππού και του προπάππου, αλλά (μόνο) αυτά των δικαίων, (της Π. Διαθήκης.)» Ι. Χρυσ/μος ΠΕΡΙ ΚΕΝΟΔΟΞΙΑΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΔΕΙ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΑΝΑΤΡΕΦΕΙΝ ΤΑ ΤΕΚΝΑ (690) 641.65 -

    Aπὸ τὴν ἔκδοση «Ἕλληνες Πατέρες τῆς Ἐκκλησίας» τοῦ ἐκδοτικοῦ οἴκου «Γρηγόριος Παλαμᾶς» (1980).
    IΩΑΝΝΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ
    Χαρακτηρίζει ὀνομαστικῶς τοὺς Ἕλληνες: •«μωρούς»: τόμος 18, σελ. 17,
    •ἐκφέροντες «λόγους ματαίους καὶ ἀκαθάρτους»: 18,113, •
    , •«ἀσοφωτέρους ἀπὸ τὰ ζῷα»: 34, 497, •«ἐστιγματισμένους», «χειροτέρους ἀπὸ τοὺς χοίρους ποὺ πασαλείβονται μὲ περιττώματα»,
    «κυνικὰ καθάρματα» ,«παναθλίους»,«παμμιάρους», «ἀναισχύντους» κ.ἄ.
    EΔΩ Ο ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΥΠΕΡΒΑΛΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟΝ ΤΟΥ.
    ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ: ΜΩΡΟΥΣ, ΛΙΓΟΤΕΡΟΥΣ ΣΟΦΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΖΩΑ, ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΥΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ!!!

    1. ... και την Ελληνικήν μυθολογίαν, και των κτισμάτων λατρείαν τη καθαρά και αμώμω των Χριστιανών Πίστει προστριβομένοις, ΑΝΑΘΕΜΑ ΤΡΙΣ.
    2. Τοις μετά των άλλων μυθικών πλασμάτων και τας Πλατωνικάς ιδέας ως αληθείς δεχομένοις, ΑΝΑΘΕΜΑ ΤΡΙΣ.
    3. Τοις τα Ελληνικά διεξιούσι μαθήματα ΑΝΑΘΕΜΑ ΤΡΙΣ
    4. Τοις δεχομένοις, και παραδίδουσι τα μάταια και Ελληνικά ρήματα ΑΝΑΘΕΜΑ ΤΡΙΣ.
    5. Τοις ευσεβείν μεν επαγγελομένοις, τα των Ελλήνων δε δυσσεβή δόγματα τη και Καθολική Εκκλησία περί τε ψυχών ανθρωπίνων, και ουρανού και γής, και των άλλων κτισμάτων αναιδώς, ή μάλλον ασεβώς επεισάγουσιν ΑΝΑΘΕΜΑ ΤΡΙΣ.
    6. Τοις την μωράν των έξωθεν (=Ελλήνων) φιλοσόφων λεγομένην σοφίαν προτιμώσι, ΑΝΑΘΕΜΑ ΤΡΙΣ.
    7. Τοις λέγουσιν, ότι οι των Ελλήνων σοφοί κρείττονες εισί κατά πολύ, και ενταύθα, και εν τη μελλούση κρίσει, και των ευσεβών μεν και ορθοδόξων ανδρών, άλλως δε κατά πάθος ανθρώπινον ή αγνόημα πλημμελησάντων ΑΝΑΘΕΜΑ ΤΡΙΣ.
    (ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ "ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ").

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  90. Εγκληματίες που έγιναν άγιοι

    Είναι συνήθως αυτοκράτορες, επίσκοποι ή πατριάρχες και γυναίκες σύζυγοι ή μητέρες αυτοκρατόρων που εξαγόρασαν την αγιοποίησή τους με «υπηρεσίες», όπως δωρεές, ανέγερση εκκλησιών, ευνοϊκούς νόμους.

    Η χριστιανική θρησκεία διαθέτει εκατοντάδες άγιους. Ωστόσο πίσω από τα εικονίσματα κρύβονται μερικές φορές δολοφόνοι και εγκληματίες κατά συρροήν.

    Ο Μέγας Κωνσταντίνος είναι ένας κατά συρροήν δολοφόνος αφού σκότωσε γαμπρό, γιο, εγγονό και τη σύζυγό του μαζί με χιλιάδες θύματα στους πολέμους του.

    Ο Μέγας Θεοδόσιος βαρύνεται ανάμεσα σε άλλα και με τη Σφαγή του Ιππόδρομου στη Θεσσαλονίκη το 590 μ.Χ. με δεκαπέντε χιλιάδες περίπου θύματα.

    Πολλές αγίες, όπως η Ειρήνη η Αθηναία, έχουν σκοτώσει ακόμα και τα παιδιά τους, αλλά έγιναν εικονίσματα.

    Ο Ιουστινιανός και η Θεοδώρα με μια άλλη σφαγή τριάντα πέντε χιλιάδων (35.000) στη Στάση του Νίκα είναι επίσης άγιοι.

    Ο Κύριλλος, ο ηθικός αυτουργός της δολοφονίας της Υπατίας που κομμάτιασαν χριστιανοί στην Αλεξάνδρεια.

    Αλλοι είναι άγιοι με..... το σπαθί τους, όπως ο Νικηφόρος Φωκάς που έσφαζε, με το χέρι του, χιλιάδες Κρητικούς (κατά την Επανάστση των Κρητικών κατά των Βυζαντινών κατακτητών), αλλά στο όνομα του Κυρίου!!!

    Η αγιοποίηση εγκληματιών πολέμου και βασανιστών την εποχή του χριστιανικού «Ιερού Πολέμου» δεν γίνεται δεκτή πάντα από το πλήθος που ξεχωρίζει τους καλούς και τους... κακούς αγίους.

    Κανένας δεν ασχολείται με τον Αγιο Πορφύριο ή τον Αγιο Μεθόδιο και δεκάδες άλλους αγίους της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας που δεν θα διστάσουν πολλές φορές να ξεθάψουν τα κόκαλα των αντιπάλων τους για να τα αναθεματίσουν, να τα μαστιγώσουν και να τα κάψουν!!!

    Πολύ συχνά η αγιοποίηση συνδέεται και με άλλα θέματα, όπως το παγκάρι, καθώς η αξία του αγίου είναι ανεβασμένη.
    Ο περίφημος μητροπολίτης Αττικής Παντελεήμων -που βρέθηκε πάμπλουτος στη φυλακή- ενεπλάκη σε διαμάχη με τις μοναχές του γυναικείου μοναστηριού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Νέα Μάκρη.
    Το θέμα δεν ήταν η διαχείριση των οστών του Οσίου Εφραίμ.
    Ηταν τα έσοδα από τον οβολό των πιστών που προσέρχονται στο μοναστήρι προκειμένου να προσκυνήσουν τα οστά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  91. Ο Ηρώδης και η "σφαγή" των 14.000 νηπίων τής Βηθλεέμ.

    Όταν γεννήθηκε ο Ιησούς, ο βασιλιάς τής Ιουδαίας Ηρώδης ο Μέγας, μόλις έμαθε δήθεν από τους τρεις μάγους, ότι γεννήθηκε ο νέος «βασιλιάς τής Ιουδαίας» (δηλαδή ο Ιησούς), πανικοβλήθηκε και διέταξε την σφαγή όλων των άρρενων νηπίων κάτω των δύο ετών, στην Βηθλεέμ και τα περίχωρα της.

    Αν ανατρέξει κανείς σε κάποιο χριστιανικό ημερολόγιο, θα διαπιστώσει ότι αυτή την ημέρα (29 Δεκεμβρίου) τιμάται η «Μνήμη των υπό τού Ηρώδου αναιρεθέντων δεκατεσσάρων χιλιάδων νηπίων εν Βηθλεέμ».

    Αν παραβλέψουμε το γεγονός, ότι είναι αμφίβολο αν ο Ηρώδης και ο Ιησούς συνυπήρξαν (η ζωή τού Ηρώδη είναι τεκμηριωμένη ιστορικά, ενώ τού Ιησού ΟΧΙ), θα βρεθούμε αντιμέτωποι με μερικά αδιέξοδα:

    1. Η μόνη πηγή που αναφέρει την σφαγή των νηπίων από τον Ηρώδη, είναι το «Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιον». Καμμία άλλη πηγή, είτε βιβλική είτε εξωβιβλική δεν μνημονεύει αυτό το «γεγονός». Το ερώτημα που γεννάται βέβαια, είναι πως αυτό το φοβερό «γεγονός», «διέφυγε» όχι μόνο από τούς Ιουδαίους ιστορικούς (π.χ. Ιώσηπος), αλλά κυρίως από τους άλλους «σύγχρονους» ευαγγελιστές (Ιωάννης, Λουκάς και Μάρκος). Και όπως προαναφέρθηκε, καμμία εξωβιβλική ιστορική πηγή δεν αναφέρει τέτοιος γεγονός, παρ' όλο που ο Ηρώδης, ιστορικά πάντα, ήταν αδιαμφισβήτητα ένας σκληρός και αδίστακτος βασιλιάς (όπως κι ένας άλλος «Μέγας», ο Κωνσταντίνος, έτσι κι αυτός, είχε «ξεπαστρέψει» ακόμη και μέλη τής οικογένειάς του, δηλαδή συζύγους, τέκνα και λοιπούς συγγενείς).

    2. Το βασικό ερώτημα είναι, πως είναι δυνατόν να σφαγιάσθηκαν 14.000 νήπια στο χωριό τής Βηθλεέμ και τα περίχωρά της, όταν ο πληθυσμός της δεν ξεπερνούσε τις μερικές εκατοντάδες ψυχές και, αναλογικά, τα νήπια πάνω από μερικές δεκάδες, μετρημένες στα δάκτυλα του ενός χεριού. «Λεπτομέρεια» θα πείτε... Σωστά. Αν και βάσει αυτής της «λεπτομέρειας», στο «απόκρυφο» κείμενο «Πράξεις του Ματθαίου στην πόλη Καχενάτ», ο αριθμός των υποτιθέμενων φονευθέντων νηπίων, εκτινάχθηκε ακόμα και στις...440.000! Φαίνεται όμως ότι οι «πατέρες» της Εκκλησίας κατόρθωσαν να διακρίνουν το γελοίο τού πράγματος, κι έτσι περιορίστηκαν στις 14.000 ( που μνημονεύεται στο ευαγγέλιο τού Ματθαίου), καθώς αυτός ο αριθμός φάνηκε πιο...«λογικός».

    3. Ένα δεύτερο βασικό ερώτημα, που προκύπτει, είναι, πώς ο «πανάγαθος» Θεός και «προστάτης» των Ιουδαίων, επέτρεψε να συμβεί μια τέτοια σφαγή, διασώζοντας μόνο την «αγία οικογένεια», δείχνοντάς τους τον δρόμο διαφυγής προς την Αίγυπτο;
    Το ανύπαρκτο ιστορικά, «γεγονός», εκπληρώνει την «προφητεία» του Εβραίου ψευτοπροφήτη Ιερεμία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  92. Η ανηθικότητα είναι ένα από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της Βίβλου.

    Οι χριστιανοί, θέλουν να πιστεύουν ότι η Α. Γραφή, έχει ηθικοπλαστικά μηνύματα, εν τούτοις μια απλή ανάγνωση της Αγίας Γραφής, καταρρίπτει πάραυτα τον ισχυρισμό αυτό.
    Κι αυτό είναι το θέμα:
    Οι χριστιανοί, στην συντριπτική τους πλειονότητα, δεν έχουν διαβάσει ποτέ στη ζωή τους, ούτε μια αράδα από το ιερό βιβλίο της θρησκείας τους. Απλώς καταπίνουν αμάσητο, ό,τι τους ταΐζουν, αυτοί που υποτίθεται ότι το έχουν διαβάσει (ιερατείο, θεολόγοι, κατηχητές), οι κατ΄επάγγελμα χριστιανοί.

    Σήμερα, π.χ. η πολυγαμία, θεωρείται ασύμβατη με τον χριστιανισμό. Στη Βίβλο όμως, είναι κάτι το απόλυτα φυσιολογικό. Η γυναίκα, στην Αγία Γραφή, δεν αποτελεί τίποτε άλλο από ένα όργανο αναπαραγωγής και αντικείμενο πορνικών απολαύσεων. Ο μισογυνισμός, δεν είναι απλά εμφανής, αλλά εξόφθαλμος. Η αιμομιξία, έχει κι αυτή, την δική ξεχωριστή θέση στο ιερό αυτό βιβλίο. Η αξία της οικογένειας, εκμηδενίζεται εμπρός στην αξία της τυφλής πίστεως. Ο γάμος απαξιώνεται ευθέως. Και θα πρέπει ν' αναρωτηθεί κάποιος, τι δουλειά έχουν η δολοπλοκία και το μίσος, μέσα σ' ένα βιβλίο που υποτίθεται ότι εκπέμπει μηνύματα "αγάπης".

    Ενδεικτικά:
    -Για την πολυγαμία. Γένεσις, 4:19, 26:34, 31:17. Σαμουήλ Α' 1:1-2, 25:42-43. Βασιλέων Α' 11:1-3, Χρονικών Α' 4:5
    -Ο Γιαχβέ δεν φαίνεται να έχει αντιρρήσεις γιά την πολυγαμία:
    Δευτερονόμιον, 21:15-17, Σαμουήλ Β', 12:7-8.
    -Ο Νώε καταριέται τον εγγονό του (Χαναάν), επειδή ο γιό του (Χαμ) τον είδε γυμνό την ώρα που κοιμάται Γένεσις, 9:20-27.
    -Ο "προπάτοράς" μας Αβραάμ εκπορνεύει την σύζυγό Σάρα, παρουσιάζοντάς την ως αδελφή του. Γένεσις, 12:10-16.
    -Η πόρνη Σάρα παρουσιάζεται ως....πρότυπο συζύγου. Επιστολή Πέτρου Α', 3:5-6.
    -Ο Λωτ προσφέρει στους Σοδομίτες τις κόρες του, προβάλλοντας την παρθενιά τους. Γένεσις, 19:1-8.
    -Ο Λωτ συνευρίσκεται με τις κόρες του (αιμομιξία) και τις καθιστά έγκυες. Γένεσις, 19:30-36.
    -Ο Αβραάμ εκπορνεύει γιά δεύτερη φορά την σύζυγό του Σάρα. Γένεσις, 20:1-2.
    -Ο γιός του Αβραάμ, Ισαάκ, μιμούμενος την ηθική του πατέρα του, εκπορνεύει την σύζυγό του Ρεβέκκα. Γένεσις, 26:6-7.
    -Ο Ιακώβ γίνεται αντικείμενο συναλλαγής πό την σύζυγό του Ραχήλ. Γένεσις, 30:14-16.
    - Η χήρα Θαμάρ μεταμφιέζεται πόρνη και για ένα κατσικάκι (ως εγγύηση γιά το δακτυλίδι που της έταξε) συνευρίσκεται με τον πεθερό της και γίνεται έγκυος. Γένεσις, 38:14-19
    -Η γυναίκα θεωρείται βρώμικη αν γεννήσει κόρη!!! Λευιτικό, 12:2-5
    -Αν κάποιος σε προτρέψει ν αλλαξοπιστήσεις, ακόμα κι αν είναι γιός σου, θνανάτωσέ τον! Δευτερ., 13:6-9
    -Γυναίκα που δεν βρίσκεται παρθένα, την πρώτη νύκτα του γάμου, να λιθοβολείται! Δευτερ., 22:20-21.
    Τα παραπάνω είναι μερικά μόνον δείγματα της ηθικής της Α. Γραφής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  93. Λόγια και πράξεις αγάπης:

    " ὁ μὴ ὢν μετ᾿ ἐμοῦ κατ᾿ ἐμοῦ ἐστι, καὶ ὁ μὴ συνάγων μετ᾿ ἐμοῦ σκορπίζει."
    ..... διότι εκείνος που δεν είναι μαζή μου είναι εναντίον μου και εκείνος ο οποίος δεν συμπορεύεται (δεν συμφωνεί) μαζί μου θα σκορπίσει (εξαφανισθεί).
    (Κατά Ματθαίον, 12: 30)

    Καὶ λέγει Κύριος πρὸς τὸν Ἰησοῦ τοῦ Ναυῆ : "Πᾶς ἄνθρωπος ὅστις ἐναντιωθῆ εἰς τὰς προσταγᾶς σου καὶ δὲν ὑπακούση εἰς τοὺς λόγους σου κατὰ πάντα ὅσα προστάξης αὐτὸν ἂς θανατώνηται"
    (Ἰησοῦς τοῦ Ναυῆ α΄-18)

    Και λέγει ο Ιησούς: "Πλην τους εχθρούς μου εκείνους, τους μη θελήσαντάς με βασιλεύσαι επ’ αυτούς, αγάγετε ώδε και κατασφάξατε αυτούς έμπροσθέν μου"
    (Κατά Λουκάν 19: 27).
    Προσέχτε: ΝΑ ΚΑΤΑ-ΣΦΑΞΕΤΕ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΟΥ!!!

    Ο Ιησούς καταριέται μια...συκιά, επειδή δεν έκανε σύκα...εκτός εποχής!!!
    «Και την επόμενη ημέρα, αφού βγήκαν από τη Βηθανία, πείνασε.

    Και βλέποντας από μακριά μια συκιά να έχει φύλλα, ήρθε μη τυχόν βρει σ' αυτή κάτι· και μόλις ήρθε κοντά της, δεν βρήκε τίποτε, παρά μονάχα φύλλα· επειδή, δεν ήταν καιρός των σύκων.

    Και ο Ιησούς, αποκρινόμενος, είπε σ' αυτή: “Κανένας πλέον, στον αιώνα, να μη φάει καρπό από σένα”. Και το άκουγαν αυτό οι μαθητές του»
    (Κατά Μάρκον, 11: 12-14).

    «Κι αμέσως η συκιά ξεράθηκε. Και οι μαθητές βλέποντας θαύμασαν, λέγοντας: “Πώς ξεράθηκε αμέσως η συκιά!”»
    (Κατά Ματθαίον, 21: 19-20).

    Βιοπραγίες Ιησού κατά των μικρεμπόρων στο περίβολον της Συναγωγής.
    Μάρκος 11:15-17, Λουκάς 19:45-46,
    Ματθαίος 21:12-13.

    ΠΡΟΣΕΧΤΕ: Ο Πανάγαθος ΔΕΝ λυπάται ΟΥΤΕ τα μωρά!!!
    Λέει ο Κύριος: "Θα εκδικήσω όσα έκανε ο Αμαλήκ στον Ισραήλ, ότι του αντιστάθηκε στον δρόμο όταν ανέβαιναν από την Αίγυπτο· πήγαινε τώρα και πάταξε τον Αμαλήκ, και εξολόθρευσε κάθε τι που έχει, και μη τους λυπηθείς· αλλά, θανάτωσε και άνδρα και γυναίκα, ΚΑΙ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΒΡΕΦΟΣ ΠΟΥ ΘΗΛΑΖΕ, και βόδι και πρόβατο, και καμήλα και γαϊδούρι".
    (Σαμουήλ Α', 15: 2-3 ).

    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟ ΒΙΒΛΙΟ ΜΕ ΤΟΣΟ ΜΙΣΟΣ, ΑΠΑΝΘΡΩΠΙΑ, ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΑΝΗΘΙΚΟΤΗΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  94. Οι υποανάπτυκτοι τότε Εβραίοι είχαν σοβαρό λόγο να μισούν τους Έλληνες, όπως προκύπτει και από την α. γραφή. Οι Έλληνες με την τεραστία πολιτισμική τους ακτινοβολία ήσαν εμπόδιο στα κοσμοκρατορικά τους σχέδια. Αλλοιώνοντας την πολιτισμική ταυτότητα των Ελλήνων, οι Εβραίοι, μέσω του χριστιανισμού, επέτυχαν την παγκόσμια επικράτηση.

    Σήμερα τα ελληνόπουλα διδάσκονται στο Δημοτικό πρώτα την ιστορία του "περιούσιου" λαού των Εβραίων και μετά την ελληνική!

    Όλοι σχεδόν οι Έλληνες έχουν ακούσει γιά τον Αβραάμ, που καθημερινά δοξολογούν οι ιερείς ως "προπάτορα". Ελάχιστοι όμως γνωρίζουν τον Δευκαλίωνα!
    Ο εβραϊσμός με τους πνευματικούς του οπαδούς, πέτυχε να απολέσουμε την εθνική μας ταυτότητα. Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  95. Ποιά ήταν η Θάμαρ και τι εύχονται οι παπάδες στις νύφες;

    Ανάμεσα στα λόγια που ψάλλει ο παπάς κατά την
    διάρκεια της τελετής γάμου, ακούγεται το όνομα "Θάμαρ" .

    Παρ' ότι λοιπόν, στον πολύ κόσμο, το όνομα "Θάμαρ", δεν λέει
    τίποτε, εν τούτοις το όνομα «Αυνάν» κάτι, ίσως, να λέει (βλέπε "αυνανισμός").

    Στην Βίβλο μαθαίνουμε, πως ο Αυνάν κλήθηκε, από τον
    πατέρα του Ιούδα, να αντικαταστήσει τον αδελφό του, Ηρ (τον
    σκότωσε ο Θεός, χωρίς να αναφέρεται ο λόγος), και να γονιμοποιήσει την
    -χήρα πλέον- νύφη του Θάμαρ. Επειδή όμως,
    σύμφωνα με αυτό το εβραϊκό έθιμο, τα παιδιά που θα γεννιόταν, δεν θα
    θεωρούνταν παιδιά τού Αυνάν, αλλά παιδιά του αδελφού του Ηρ, ο
    Αυνάν αρνείται να εκσπερματώσει στον κόλπο της και προτιμά το έδαφος. Αυτή η άρνηση τού Αυνάν,
    εξοργίζει τον Θεό και τον στέλνει στα "θυμαράκια". Ίσως αξίζει να γίνει αναφορά εδώ,
    στην επιλεκτική οργή τού Κυρίου, καθώς στην περίπτωση τού θεοσεβή Λωτ,
    ο οποίος γκάστρωσε τις δυο του κόρες, δεν είδε και δεν άκουσε τίποτε...

    Στον Ιούδα, απομένει ένας ακόμη γιος, ο Σηλώμ. Είναι όμως
    ανήλικος. Έτσι, μέχρις ότου γίνει αυτό, ο Ιούδας στέλνει την Θάμαρ να
    μείνει στο πατρικό της. Μετά από μερικές ημέρες, ο Ιούδας χάνει και την
    γυναίκα του Σουά και για να γεμίσει λίγο τη ζωή του, μεταβαίνει στην
    Θαμνά. Η Θάμαρ
    πληροφορείται αυτή την μετάβαση τού πεθερού της και τότε...

    Η συνέχεια στο θεϊκό κείμενο (Γένεσις, 38: 14-19).

    Η χήρα Θάμαρ, αφού ντύνεται πόρνη, καλύπτοντας
    το πρόσωπό της εξαπατά,
    τον χήρο πεθερό της κάνει έρωτα μαζί του (και γκαστρώνεται
    μάλιστα), λαμβάνοντας ως ενέχυρο το δακτυλίδι του, έως ότου της στείλει
    το κατσικάκι που τής υποσχέθηκε.

    Ας παρακάμψουμε τα ηθικά μηνύματα που εκπέμπει τον εν λόγω θεόπνευστο κείμενο.
    Επιστρέφουμε στο μυστήριο του γάμου.
    Τί εύχεται ο παπάς στην νύφη, μόλις περνάει στο δάκτυλό της το δακτυλίδι τού γάμου;
    "Να λάμπει ο δακτύλιός σου, ως ο δακτύλιος τής Θάμαρ"!

    Δηλαδή η πόρνη Θάμαρ που συνευρέθη με τον πεθερό της για ένα δακτυλίδι, εμφανίζεται
    ως πρότυπο ηθικής! Η νύφη
    εξομοιώνεται με μια πόρνη! Μήπως κάνετε
    τώρα κι έναν συνειρμό με το πορνικό πέπλο τής Θάμαρ και το
    πέπλο τής νύφης;

    Σε άλλο σημείο, ο παπάς εύχεται στη νύφη: "...και συ νύμφη, μεγαλύνθητι ως Σάρα...".

    Ποιά ήταν η Σάρα; Η σύζυγος του Αβραάμ (του προπάτορα των χριστιανών, δοξολογείται καθημερινά στους ναούς), ο οποίος την...εξέδιδε στους Αιγυπτίους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  96. «Ιστορικώς ο Χριστιανισμός ήταν η μεγαλύτερη συμφορά που συνέβη μέχρις στιγμής στην ιστορία του ανθρώπου.
    Το χειρότερο κακό και η πιο φρικιαστική μάστιγα.
    Εκτός από ολίγες γνωστές ηθικές εντολές, τις οποίες επανέλαβε (για να είμαστε πιο ακριβείς, ΑΝΤΕΓΡΑΨΕ,
    δίχως να αναφέρει την πηγή) η θεολογία του είναι αντιφατική, ανόητη και λανθασμένη.
    Άκρως επικίνδυνη και καταστροφική τόσο για το άτομο ως μονάδα όσο και για την κοινωνία ως σύνολο!
    Ο Ιησούς Χριστός των Ευαγγελίων και του Παύλου αποδεικνύεται πλήρως δια των κριτηρίων της ιστορικής επιστήμης ότι είναι μια αλλοπρόσαλλη και αντιφατική μυθολογία!».
    Ιωάννης Ν. Φ. Ρούσσος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  97. Xριστιανισμός χωρίς αποδοχή, πίστη, μελέτη της Αγίας Γραφής ΔΕΝ νοείται.
    Εάν μελετήσεις την Βίβλο (και όχι αθεϊστικά κείμενα) τότε και μόνον τότε, θα μάθεις την αλήθεια.
    Τότε θα καταλάβεις τα ψέματα που σ έχουν ποτίσει.
    Θα απελευθερωθείς από την απάτη στην οποία έχεις εγκλωβιστεί.
    Θέλει όμως δύναμη η αλήθεια!
    Έχεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. επιτρεψε μου να διαφωνησω με τα γραφομενα σας

      Διαγραφή

  98. Ο Αβραάμ υπήρξε
    πατριάρχης και ιδρυτής του εβραϊκού έθνους. Το αρχικό του όνομα είναι
    Άβραμ, έχει επικρατήσει όμως να ονομάζεται Αβραάμ, που σημαίνει "πατέρας
    ενός λαού" ή "πατέρας πλήθους (πολλών)".

    Στην εκκλησία ποιούς μνημονεύει και ποιούς δοξολογεί ο παπάς ως προπάτορες; Τον Αβραάμ και τον Ισαάκ!
    Έχεις ακούσει να δοξολογεί τον Αριστοτέλη ή τον Πλάτωνα;

    Ο παπάς στις αγκάλες του Αβραάμ δεν εύχεται να αναπαυθεί ο νεκρός;
    ".....εν σκηναίς δικαίων τάξαι, εν κόλποις Αβραάμ αναπαύσαι....."

    "...... Ἀβραὰμ
    τὸν φιλόθεον, Ἰσαὰκ τὸν ἐξ ἐπαγγελίας
    τεχθέντα, καὶ Ἰακώβ, καὶ τοὺς δώδεκα
    Πατριάρχας, Δαυΐδ τὸν πραότατον καὶ Δανιὴλ
    τὸν ἐπιθυμιῶν Προφήτην....." (Κυριακή Προπατόρων).

    "Δίκαιος", ο απατεώνας, προαγωγός, νταβατζής Αβραάμ;

    Άνοιξε την......θεόπνευστον Α. Γραφή (Γένεσις 12, 10-20):

    -Οταν δε επλησίαζε να εισέλθη εις την Αίγυπτον,
    είπεν εις την Σαραν την συζυγόν του· “εγώ γνωρίζω καλά ότι είσαι εύμορφη
    γυνή.

    ἔσται
    οὖν, ὡς ἂν ἴδωσί σε οἱ Αἰγύπτιοι,
    ἐροῦσιν ὅτι γυνὴ αὐτοῦ ἐστιν
    αὐτή, καὶ ἀποκτενοῦσί με, σὲ δὲ
    περιποιήσονται.
    Υπάρχει φόβος, όταν σε ιδουν οι Αιγύπτιοι, να
    είπουν ότι η γυναίκα αυτή είναι σύζυγός του. Τοτε εμέ μεν θα φονεύσουν, σε δε
    θα περιποιηθούν.

    εἰπὸν
    οὖν, ὅτι ἀδελφὴ αὐτοῦ εἰμι,
    ὅπως ἂν εὖ μοι γένηται διὰ σέ, καὶ ζήσεται
    ἡ ψυχή μου ἕνεκέν σου.
    Δια τούτο είπε ότι είμαι αδελφή του, ώστε χάριν
    σου να εύρω και εγώ μίαν ευμενή υποδοχήν, να διαφύγω τον θάνατον και να ζήσω
    χάρις εις σέ”.

    ἐγένετο δέ, ἡνίκα
    εἰσῆλθεν Ἅβραμ εἰς Αἴγυπτον, ἰδόντες
    οἱ Αἰγύπτιοι τὴν γυναῖκα αὐτοῦ, ὅτι
    καλὴ ἦν σφόδρα,
    Πράγματι· όταν ο Αβραμ εισήλθεν εις την Αίγυπτον,
    είδον οι Αιγύπτιοι την σύζυγόν του, ότι ήτο ωραιοτάτη.

    καὶ εἶδον
    αὐτὴν οἱ ἄρχοντες Φαραὼ καὶ
    ἐπῄνεσαν αὐτὴν πρὸς Φαραὼ καὶ
    εἰσήγαγον αὐτὴν εἰς τὸν οἶκον Φαραώ·
    Και οι άρχοντες ακόμη του Φαραώ την είδον,
    επήνεσαν αυτήν προς τον Φαραώ και την ωδήγησαν εις τα ανάκτορά του.

    καὶ τῷ
    Ἅβραμ εὖ ἐχρήσαντο δι᾿ αὐτήν, καὶ
    ἐγένοντο αὐτῷ πρόβατα καὶ μόσχοι καὶ ὄνοι
    καὶ παῖδες καὶ παιδίσκαι καὶ ἡμίονοι καὶ
    κάμηλοι.
    Χαριν δε αυτής υπεδέχθησαν με ευμένειαν και
    επεριποιήθησαν τον Αβραμ, ώστε αυτός να αποκτήση πρόβατα και μόσχους και
    όνους και δούλους και δούλας και ημιόνους και καμήλους.

    Ομοίως νταβατζής και προαγωγός είναι και ο Ισαάκ (εξέδωσε την γυναίκα του Ρεββέκα), ο δε άλλος προπάτορας των χριστιανών Λωτ, ξεπαρθένεψε τις κόρες του και απέκτησε παιδιά με αυτές!!!

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ

    Όμορφος ο κόσμος των χριστιανών, ηθικός, αγγελικά πλασμένος!!!

    Να συμπληρώσω.
    Η πόρνη Σάρα και η πόρνη Θάμαρ, που απέκτησε παιδί με τον πεθερό της, από τον οποίο πήρε για την συνεύρεση ένα δακτυλίδι (ως εγγύηση της συμφωνηθείσας αμοιβής, που ήταν ένα κατσικάκι, που θα της έδινε αργότερα ο επιβήτορας πεθερός της), παρουσιάζονται κατά την τελετή ("μυστήριο") του γάμου, ΩΣ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΑ ΗΘΙΚΗΣ!!!

    ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ: ΔΥΟ ΠΟΡΝΕΣ Ο ΠΑΠΑΣ ΤΙΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ, ΚΑΤΑ ΤΟ "ΜΥΣΤΗΡΙΟ" ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ ΩΣ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΑ ΗΘΙΚΗΣ!!!

    Το πέπλο που φορούσε κατά την συνουσία η Θάμαρ, είναι το πέπλο του νυφικού που φορούν οι νύφες σήμερα, το δε δακτυλίδι που πήρε ως εγγύηση η πόρνη Θάμαρ, είναι το δακτυλίδι που φορούν οι μνηστευμένοι και παντρεμένοι σήμερα.
    Και βέβαια την πνευματικότητα της τελετής συμπληρώνει ένας Εβραίος ψευτοπροφήτης, ο Ησαϊας, υποχρεώνοντας τους Έλληνες νεόνυμφους να ταπεινωθούν ακόμα περισσότερο, χορεύοντας!!!

    Έτσι έχουμε: Κατά την βάπτιση το ελληνόπουλο βαπτίζεται "εις δόξαν λαού Ισραήλ" (Αρχιραβίνος Συμεών), κατά τον γάμο
    τις Εβραίες πόρνες Σάρα και Θάμαρ και την νεκρώσιμη

    ακολουθία τον Εβραίο προαγωγό, μαστρωπό Αβραάμ.
    Αυτή είναι η ηθική του κρατικοδίαιτου παπαδαριού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  99. Το όνομα Ρωμιός, που πολλοί το χρησιμοποιούν με μεγάλη ευκολία, δεν διαφέρει καθόλου από το ραγιάς!
    Όπως οι Ρωμαίοι μας απαγόρευαν γιά 1.100 χρόνια να έχουμε έθνος, έτσι αργότερα το παρέλαβαν και το συνέχισαν οι Οθωμανοί.

    Στην
    ανατολική Ρωμαϊκή αυτοκρατορία, οι Ρωμαίοι, οι Ιουδαίοι, οι Βούλγαροι, οι Σλάβοι,
    οι Γότθοι, οι Αρμένιοι, οι Ιλλυριοί, οι Ίσαυροι, οι Φρύγες, οι Καππαδόκες, oι Σκύθες, οι Άβαντες,
    οι Άραβες, όλοι οι υπήκοοι αυτής της αχανούς
    πολυπολιτισμικής αυτοκρατορίας είχαν το δικαίωμα του εθνικού
    προσδιορισμού.

    Όλοι ΠΛΗΝ ενός! Των Ελλήνων και ο λόγος απλός.

    Η λέξη και
    μόνο Έλλην ήταν το αντίθετο της δεσποτικής αυτοκρατορίας ενός ανθρώπου
    και ενός θεού. Αυτό που επέβαλε η μεσαιωνική τάξη πραγμάτων. Επειδή δε,
    αυτός ο λαός δεν έπρεπε πλέον να φέρει το πανάρχαιο όνομά του ονομάστηκε
    Ρωμιός!

    Δηλαδή υπήκοος της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας και μόνο. Χωρίς
    όνομα, χωρίς έθνος, χωρίς ιστορία!
    Ένας Ρομά, ένας γύφτος, όπως θα μας το θυμίσει εύστοχα ο Κωστής Παλαμάς αργότερα.

    Αυτό
    τον όρο θα χρησιμοποιήσουν οι Οθωμανοί συνοδευόμενο από το όνομα
    ραγιάς! Δηλαδή έναν απλά υποταγμένο λαό.

    Πριν στους Ρωμαίους, τώρα στους
    Οθωμανούς! Αργότερα που η διαφώτιση του 18ου αιώνα θα θυμίσει στον λαό
    αυτό, την ιστορία του και την καταγωγή του, τότε αυτός ο λαός θα
    αποκτήσει και την δύναμη να επαναστατήσει. Να αποκτήσει ξανά ταυτότητα.
    Το όνομα των εξανθρωπιστών του κόσμου. Των Ελλήνων!

    Ο Κολοκοτρώνης θα μας το πει καθαρά και ξάστερα στην ομιλία του στην Πνύκα:
    "Εις
    αυτήν την δυστυχισμένη κατάσταση μερικοί από τους φυγάδες
    γραμματισμένους εμετέφραζαν και έστελναν εις την Ελλάδα βιβλία και εις
    αυτούς πρέπει να χρωστούμε ευγνωμοσύνη, διότι ευθύς όπού κανένας
    άνθρωπος από το λαό εμάνθανε τα κοινά γράμματα, εδιάβαζεν αυτά τα βιβλία
    και έβλεπε ποιους είχαμε προγόνους, τι έκαμεν ο Θεμιστοκλής, ο
    Αριστείδης και άλλοι πολλοί παλαιοί μας, και εβλέπαμε και εις ποιαν
    κατάσταση ευρισκόμεθα τότε.
    Όθεν μας ήλθεν εις το νου να τους μιμηθούμε και να γίνουμε ευτυχέστεροι. Και έτσι έγινε και επροόδευσεν η Εταιρεία."

    Αυτοί που μας ήθελαν Ρωμιούς των Ρωμαίων και ραγιάδες των Οθωμανών, σήμερα ξανά θέλουν να μειώσουν την εθνική μας υπόσταση.

    Ο λόγος είναι ένας.
    Αν μάθουμε το βαρύ όνομα που κουβαλάμε και το πόσο
    "λίγοι", είναι αυτοί που φορτώθηκαν από την Ανατολή και επιβλήθηκαν από
    την Δύση, τότε θα τους αποτινάξουμε και θα ξαναγίνουμε πραγματικοί Έλληνες.

    Και τούτο δεν το θέλουν ούτε οι Δυτικοί, ούτε οι επαγγελματίες του Χριστιανισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  100. ΥΠΗΡΞΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΕΣ ΣΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ;

    Σχεδόν
    κανένας από τους αυτοκράτορες του Βυζαντίου δεν υπήρξε Έλληνας, δεν καταγόταν από περιοχή με αμιγή ελληνικό πληθυσμό (και η
    καταγωγή μερικών εξ αυτών που θεωρούνται "Έλληνες", είναι εξαιρετικά
    αμφισβητήσιμη).

    Μέχρι και Τούρκος από την Χαζαρία έγινε αυτοκράτορας. Είναι ο Λέοντας ο Δ΄ (775-780).

    Μόνο η Αυτοκράτειρα Ειρήνη η Αθηναία (780-782) είχε ελληνική μεν καταγωγή, αλλά όχι και ελληνική παιδεία. Υπήρξε φανατική Χριστιανή, παιδοκτόνος (δολοφόνησε τον γιό της, αλλά έγινε αγία!)

    Ο Κωνσταντίνος ο επονομαζόμενος Μέγας ήταν Ιλλυριός, ενώ η γυναίκα του Φαύστα (την οποία δολοφόνησε μαζί με τον γιό του Κρίσπο και...μερικούς άλλους) ήταν Σύρια και δεν γνώριζε ούτε ελληνικά!

    Ο Θεοδόσιος ήταν Ισπανός, "ευγενής εξ Ιβήρων" σύμφωνα με τον Λέοντα τον Γραμματικό.

    Ο Ιουστινιανός ήταν Ιλλυριός (το πραγματικό του όνομα ήταν Γιουτπράδα, που σημαίνει "δίκαιος").

    Ο Ηράκλειος ήταν από την Καππαδοκία (περιοχή με πολυεθνική πληθυσμιακή σύνθεση).

    Ο Βασίλειος, ο ιδρυτής της Μακεδονικής Δυναστείας ήταν Αρμένιος.
    Ο Ιωάννης Τσιμισκής ήταν Αρμένιος (το πραγματικό του όνομα ήταν Τσεμίσκε).

    Όσο
    για τον τελευταίο αυτοκράτορα του Βυζαντίου τον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο
    ήταν Σέρβος στην καταγωγή (το πραγματικό του όνομα ήταν Κονσταντίν
    Ντράγκατς) από την πλευρά της μητέρας του, ενώ απ’ την πλευρά του πατέρα
    του υπάρχει ένα χάος, καθώς προέρχεται από ένα συνονθύλευμα πρόσμιξης
    εθνοτήτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  101. "Πάψετε
    το χερουβικό κι ας χαμηλώσουν τα άγια, παπάδες πάρτε τα γιερά και σεις
    κεριά σβηστήτε, γιατί είναι θέλημα Θεού η Πόλη να τουρκέψει".

    Η συμβολή του ορθοδόξου κλήρου στην πτώση της Κωνσταντινούπολης
    υπήρξε καθοριστική με:
    α) Αποψίλωση του στρατού λόγω μοναχισμού
    β) Ψυχολογικό πόλεμο πως η Πόλη πέπρωται να πέσει
    γ) Παρασκηνιακές συνεννοήσεις και αυτομολήσεις με και προς τον εχθρό
    δ) Σαμποτάζ της βοήθειας των δυτικών.

    Πρωταγωνιστής υπήρξε ο μοναχός
    Γεννάδιος, που αργότερα εισέπραξε την ανταμοιβή του, προαγόμενος από τον
    Σουλτάνο σε Πατριάρχη, φορτωμένος με τιμές και προνόμια.

    Ο Γεννάδιος οι καλόγεροι και ο όχλος
    υπονόμευαν την άμυνα σκορπίζοντας με τις κατάρες και τις προφητείες τους
    ηττοπάθεια και μοιρολατρία. χολωμένοι που στον πατριαρχικό θρόνο κάθισε
    και χοροστάτησε ο Ισίδωρος.

    Ο Διον.Κόκκινος στηλιτεύοντας την προδοσία του
    Αγ.Όρους στην επανάσταση του ‘21, την συγκρίνει με αυτήν των καλόγερων
    της Πόλης που “αντί να λάβουν τα όπλα και να ενισχύσουν τον
    Παλαιολόγον……κατηγορούσαν τον βασιλέα και ωμιλούσαν περί της επικειμένης
    πτώσεως ως επί μοίρας αναποφεύκτου”.

    Μόλις 5.000 αντρες ήταν ο στρατός
    της Κων/πολης, κατά ένα μέρος μάλιστα μισθοφορικός, ενισχυμένος και από
    200 άντρες του Ισίδωρου και 700 Γενουάτες εθελοντές του Ιουστινιάνη.
    Αν όμως στρατολογούνταν
    20-30.000 ορθόδοξοι-η Κωνσταντινούπολη είχε την δυνατότητα αυτή-η Πόλη
    δεν θα έπεφτε.

    Αυτή όμως “Σαν πόρνη εκαρτέραγε τον Τούρκο να την πάρει”
    (Κ.Παλαμά, «Ο Δωδεκάλογος του Γύφτου»).
    Ο Γεννάδιος βυσσοδομούσε και απεργαζόταν την πτώση.

    Η Άλωση δεν βρήκε απροετοίμαστους τους καιροσκόπους κληρικούς, που
    έγκαιρα είχαν επιλέξει στρατόπεδο. Το 1397, ο δεσπότης Σαλώνων, έγραψε στους Τούρκους
    να τους παραδώσει την πόλη, λέγοντας “καλύτερα να δουλεύουμε Τούρκους
    παρά Φράγκους” (Χρονικό Γαλαξειδιού, εκδ.1944 Βαλέτας).

    Μετά την άλωση, ο Πατριάρχης ανυψώθηκε από τον Πορθητή ως Εθνάρχης
    (Μιλιέτ Μπασής) του έθνους (μιλιέτ) των Ορθοδόξων Τούρκων, Ελλήνων,
    Βλάχων, Σλάβων. Αλβανών και Αράβων της αυτοκρατορίας. Τα υπόλοιπα
    ανατολικά πατριαρχεία υπήχθησαν στον Πατριάρχη που έδρευε "παρά τω
    Σουλτάνω".

    Το Πατριαρχείο έγινε θέατρο των αγοραπωλησιών του πατριαρχικού
    θώκου και των επισκοπών, θεσμός που καθιερώθηκε με ευθύνη των Ορθοδόξων
    και με την έγκριση του Σουλτάνου που αποκόμιζε από τον πλειστηριασμό
    των μητροπόλεων σημαντικά κέρδη.

    Ο Δημ. Φωτιάδης επισημαίνει πως
    μιλώντας στις 8 Οκτωβρίου του 1838 ο Θ. Κολοκοτρώνης στην Πνύκα είπε για
    τον Σουλτάνο; “Διώρισε έναν Βιτσερέ (Vicere, στα Ιταλικά αντιβασιλιάς),
    έναν Πατριάρχην, και του έδωκε την εξουσίαν της Εκκλησίας. Αυτός και ο
    λοιπός κλήρος έκαναν ότι τους έλεγε ο Σουλτάνος”.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  102. Αν οι προσκυνητές ήθελαν να ζητήσουν την βοήθεια της Παναγίας, θα
    μπορούσαν να την ζητήσουν και από το σπίτι τους. Τί παραπάνω τους προσέφερε ένα
    ξύλο ζωγραφισμένο με την υποτιθέμενη μορφή της Παναγίας, από το εικονισματάκι της που έχουν σπίτι τους;

    Είναι ή δεν
    είναι αυτό ειδωλολατρία; Αλλά και όταν ακούμε από τους θρησκευόμενους να
    λένε η "θαυματουργή εικόνα της Παναγίας" δεν το λένε ξεκάθαρα:
    ΟΤΙ Η ΕΙΚΟΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΘΑΥΜΑ.

    Ποιά άλλη απόδειξη χρειάζεται ότι έχουμε
    μια σύγχρονη ειδωλολατρία;

    Τώρα τί χρειάζεται η Παναγία το τάμα;
    Υπόσχεται ο πιστός ότι αν τον βοηθήσει, θα την....δωροδοκήσει;
    Έχει ανάγκη η Παναγία από υλική ανταμοιβή;

    Όλα αυτά, γίνονται πουλώντας ελπίδα.

    Κέρδη από τον πόνο των συνανθρώπων μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  103. Εκτός από τη λατρεία των
    εικόνων (και αγαλμάτων στη δυτική Εκκλησία), υπάρχει και η λατρεία για τεμάχια νεκρών αγίων..
    "Αγιασμένα" υλικά χρησιμοποιούνται για την κατασκευή
    εκκλησιαστικών φυλακτών, των φυλακτηρίων, που οι πιστοί φορούν κυρίως
    για προστασία. Ο σημαντικότερος λόγος για τη διάδοσή που είχαν είναι ότι
    η λατρεία τους απέφερε (και αποφέρει) τεράστιο οικονομικό κέρδος.
    Αμέτρητα μοναστήρια ξεπήδησαν κυριολεκτικά από το μηδέν και χάρη στην
    κατοχή κάποιας "θαυματουργής" εικόνας ή λειψάνου απέκτησαν κολοσσιαία περιουσία...


    Η γνησιότητα των λειψάνων είναι τόσο μικρή όσο και η
    θαυματουργική τους ικανότητα. Υπάρχουν διασκορπισμένα σε μονές και
    εκκλησίες ανά τον κόσμο δυο ή περισσότερα κεφάλια του Ιωάννη του
    Πρόδρομου, δυο κεφάλια του Άγιου Σπυρίδωνα, μπόλικες «ιερές λόγχες», για
    να μην μιλήσουμε για το "τίμιο ξύλο"…

    Αν ζυγίσουμε τα δήθεν υπολείμματα
    του σταυρού που υπάρχουν παγκοσμίως, θα συμπεράνουμε ότι ο Χριστός
    σταυρώθηκε όχι στο ξύλο ενός δέντρου αλλά ολόκληρου δάσους!!

    Τα υπάρχοντα λείψανα πολλαπλασιάζονται
    τεμαχιζόμενα σε μικρότερα κομμάτια, καθώς η ζήτηση είναι αυξημένη.


    Ιδιαίτερα
    αγαπητό, ειδικά για την ανατολική Εκκλησία, είναι το πρόσωπο της
    Θεοτόκου Μαρίας (παρά την απουσία κάθε θετικής αναφοράς της στην Αγία
    Γραφή) και αυτό φαίνεται από την πληθώρα "θαυματουργών" εικόνων και
    λειψάνων της στο χριστιανικό κόσμο. Μια από τις γνωστότερες, η εικόνα
    της Μεγαλόχαρης στην Τήνο προσελκύει κάθε χρόνο χιλιάδες
    προσκυνητών, οι οποίοι καταθέτουν κυριολεκτικά τα χρήματά τους, πετώντας
    τα σε δεσμίδες στο παγκάρι και αγοράζοντας κάθε λογής εικονίτσες,
    κομποσκοίνια, λάδια και αφιερώματα. Ένα κανονικότατο "παζάρι" ελπίδας
    από κάθε λογής επιτήδειους.

    Επίσης, φυλάγονται σε διάφορες
    τοποθεσίες ευτελή αντικείμενα όπως η ζώνη της Θεοτόκου (ειδική γιορτή
    στις 31 Αυγούστου), διάφοροι χιτώνες που φορούσε κατά την εγκυμοσύνη και
    τη λοχεία, τρίχες από τα μαλλιά της (!!), τα παπούτσια της.
    Ο
    Χριστιανισμός σήμερα είναι ένα μείγμα
    δεισιδαιμονιών, προλήψεων, συγκαλυμμένης ειδωλολατρίας και
    νεκρολατρείας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή