Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

ΤΙ ΗΤΑΝ Ο ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ

Γίγαντας της αρχαιοελληνικής μυθολογίας, γιός του Ταρτάρου και της Γης. Στη γιγαντομαχία ήταν αντίπαλος της Αθηνάς, που τον εξουδετέρωσε ρίχνοντας πάνω του τη Σικελία. Σύμφωνα με τους αρχαίους μυθιστοριογράφους, ο καταπλακωμένος γίγαντας προσπαθεί κατά καιρούς να ξεφύγει από το βάρος, με αποτέλεσμα να σείεται το έδαφος και να εκρήγνυται ο κρατήρας της Αίτνας.
Οι σεισμοί είναι συχνό φαινόμενο που περιγράφεται ως "ξύπνημα του Εγκέλαδου". Όταν ο θαμμένος κάτω από τη Γη Εγκέλαδος θυμάται τον άδικο χαμό του, σαν Γίγαντας που είναι, εκδηλώνει το θυμό του με ηφαιστειογενείς εκρήξεις και σεισμική δραστηριότητα.
Εξ όλων των παραπάνω συνάγεται σαφώς το συμπέρασμα ότι ο Εγκέλαδος ήταν κατά τους αρχαίους Έλληνες η ιδεατή ανθρωπόμορφη θεότητα, αλλά και αρχική αντίληψη της έννοιας του Σεισμού και ιδιαίτερα εκείνου του Ηφαιστειακού εκ του οποίου τόσο έντονα είχε δεινοπαθήσει ο ελλαδικός χώρος. Συνέπεια αυτής της αντίληψης είναι ότι τέκνα του Εγκέλαδου ήταν οι Γοργόνες, η Σφίγξ, η Λερναία Ύδρα, ο Γηρυόνης, ο Κέρβερος και άλλα μυθικά «τέρατα» (γεωλογικά φαινόμενα) που απέκτησε από την Έχιδνα και είχαν ταλαιπωρήσει τους πρωτοέλληνες.
  • Ετυμολογικά ο Εγκέλαδος μάλλον αποτελεί σύντμηση (έγκειμαι + λας), που σημαίνει ο εγκατεστημένος στα πετρώματα, στο στερεό φλοιό της Γης.
  • Λαογραφία: Ακόμη και σήμερα στη νέα ελληνική γλώσσα, η λέξη Εγκέλαδος χρησιμοποιείται ποιητικά για να περιγράψει το σεισμό.
Οι σεισμοί στην Αρχαιότητα περιείχαν και μια θεϊκή ανάλυση. Θεωρούνταν σημάδια του θεού, κακοί οιωνοί. Οι καταστροφές από τους σεισμούς συνδέονται  και μία μυθολογία αλλά κρύβουν και πολλές ιστορικές αλήθειες. Οι σεισμοί αρχίζουν από το 425 πχ και έκαναν την Εύβοια να διαχωριστεί από την ηπειρωτική Ελλάδα και να γίνει νησί. Το 17 μ.Χ. η Έφεσος, το 63μχ η Πομπηία, και το 476μχ η ρώμη πλήττεται από σεισμούς. Αλλά και η Κωνσταντινούπολη το 557 μ.Χ. και το 936 μ.Χ. έγιναν θέατρα μεγάλων σεισμικών δονήσεων.
    Κλείνωντας θέλω να εκφράσω την γνώμη πώς ως μυθολογικό στοιχείο ο Εγκέλαδος ίσως κρύβει μια πολύ διαφορετική και σοφή αντίληψη του τι ήταν ο σεισμός. Πολύ πιθανόν οι αρχαίοι πρόγονοί μας , μας μιλούσαν με αλληγορίες για τον Εγκέλαδο κρύβοντας μια βαθύτερη αλήθεια.

18 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ
    Εύλογη είναι η απορία ,πώς η Εκκλησία της Ελλάδος και οι μονές απέκτησαν αυτήν την τεράστια περιουσία, που κατά πολλούς είναι μεγαλύτερη ακόμη και της κρατικής. Η Εκκλησία στα 400 χρόνια του οθωμανικού ζυγού είχε αποκτήσει πολλά προνόμια. Υπήρχαν νόμοι όπως η δεκάτη , που υποχρέωναν τους χωρικούς να παραδίδουν στις μονές το 10% της παραγωγής τους ή των κερδών τους. .Υπήρχε νόμος που υποχρέωνε μετά το θάνατο ενός αγρότη, το 30% της περιουσίας του να περνάει στις μονές. Η συνεργασία με την Πύλη και η απληστία για τα προνόμια της πατριαρχικής έδρας, είχε φτάσει σε τέτοιο σημείο, ώστε να υπάρχει πλειοδοσία και κολακεία προς τον σουλτάνο για την κατάληψη της θέσης . Το αξίωμα του πατριάρχη ήταν χρυσοφόρο.
    Όλα αυτά προστέθηκαν στις περιουσίες που απέκτησε
    η εκκλησία και οι μονές από τις λεηλασίες των
    ελληνικών ναών, των αρπαγών που έκαναν στον Ελλαδικό χώρο, τις δημεύσεις των περιουσιών των εθνικών
    που δολοφονούσαν, κατά τις γενοκτονίες των χριστιανών εις βάρος των Ελλήνων, επί Βυζαντίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ας κάνουμε λίγη ακόμα υπομονή.
    Σύντομα θα κυβερνήσει ο
    Αντώνης, που θα μηδενίσει το
    έλλειμμα σε 1-1,5 χρόνο
    και θα επαναφέρει μισθούς και
    συντάξεις στα επίπεδα πριν
    την κρίση, που προκάλεσε
    το ΠΑΣΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "ΤΟΥ ΡΑΣΟΦΟΡΟΥ ΣΥΝΤΡΙΨΕΝ Ο ΠΕΛΕΚΥΣ ΚΙ Η ΑΞΙΝΑ,
    ΤΑ ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΑ ΑΓΑΛΜΑΤΑ ΣΤΑ ΒΑΘΗ ΤΩΝ ΝΑΩΝ.....

    ΤΩΝ ΣΥΝΤΡΙΜΜΕΝΩΝ ΟΜΩΣ Η ΨΥΧΗ ΔΕΝ ΧΑΘΗΚΕ,
    ΜΑ ΦΩΤΕΙΝΟΣ ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΕΓΙΝΕ, ΣΤΩΝ ΟΥΡΑΝΩΝ ΤΑ ΒΑΘΗ..

    ΟΣΟ ΠΟΥ ΝΕΑ ΖΩΝΤΑΝΕΨΕ ΑΓΑΛΜΑΤΕΝΙΑ ΚΡΙΝΑ,
    ΣΤΩΝ ΔΙΑΛΕΧΤΩΝ ΤΟΥΣ ΛΟΓΙΣΜΟΥΣ, ΣΤΟΥΣ ΚΗΠΟΥΣ ΤΩΝ ΣΟΦΩΝ"...
    Κ. ΠΑΛΑΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το "ορθόδοξο" ιερατείο της Ελλάδας των κορυφαίων επιστημόνων, φιλοσόφων, καλλιτεχνών, ποιητών, πολιτικών και ηρώων, ανακήρυξε έναν περιφερόμενο,
    αμαθή μοναχό ως τον «μεγαλύτερο των Ελλήνων» και διδάσκαλο του Γένους, που δίδασκε: «Άκουσε, παιδί μου, να σου ειπώ. Η τελεία αγάπη είναι να πουλήσης όλα σου τα πράγματα, να τα δώσης ελεημοσύνη και να πηγαίνης και εσύ να εύρης κανένα αυθέντη να πουληθής σκλάβος. Και όσα πάρης, να τα δώσης όλα. Να μην κρατήσης ένα άσπρο (νόμισμα). Ημπορείς να το κάμης αυτό, να γίνης τέλειος;».

    **Η εβραιοχριστιανική «φιλοσοφία» του.

    Ας εξετάσουμε ενδεικτικά μερικές διδαχές του:

    **«Εν αρχή εποίησεν ο Θεός τον ουρανόν και την γην και πάντα τα εν αυτοίς, λέγει ο προφήτης Μωυσής πεφωτισμένος εκ πνεύματος αγίου εις την αγίαν και ιεράν γραφήν. Τον παλαιόν (καιρόν), χριστιανοί μου, εγίνοντο καλοί οι άνθρωποι».
    Μιλάει για τον Αβραάμ και τον Ισαάκ, που εξέδιδαν τις γυναίκες τους, τον Λωτ, που συνευρέθη με τις θυγατέρες του, τη Θάμαρ, που συνευρέθη με τον πεθερό της για ένα δακτυλίδι κ.λ.π.

    **«Ερευνάτε τας γραφάς, ότι εν αυταίς ευρήσετε ζωήν αιώνιον».
    Το «ερευνάτε τας γραφάς» το αντέγραψε από τον Ιησού. Αναφερόμενοι κι οι δύο στις γραφές εννοούσαν την Παλαιά Διαθήκη· η Καινή δεν είχε γραφεί ακόμη. Κανένας τους δεν είπε να μελετάτε τον Όμηρο ή τον Ησίοδο, τον Ευριπίδη, τον Πλάτωνα, τον Επίκουρο, τον Δημόκριτο, τον Ηράκλειτο κ.τ.λ., το οποίο θα έλεγαν, εάν κήρυτταν κάτι, που να είχε σχέση με τον Ελληνικό Πολιτισμό.

    **«Καλύτερα, αδελφέ μου, να θανατώσης εκατό ανθρώπους βαπτισμένους, παρά να αφήσης ένα παιδίον αβάπτιστον να αποθάνη» (Παπά-Αρσενίου Βλιαγκόφτη, ΙΓ Πάτρια).

    Ο Κοσμάς εναντιωνόταν στους παραδοσιακούς χορούς και στα τραγούδια και δίδασκε: «Ψάλτες να παίρνετε στους γάμους» (Παπά-Θεόδωρου Ζήση, ΙΓ Πάτρια).

    **«Είναι μεγάλη ευλογία να κάμετε το παιδί σας καλόγηρο» (ως ανωτέρω).
    Αρκεί να μην πάρει όπλο και πολεμήσει τους Τούρκους.

    Πολυδιαφημισμένη από τους ελληνορθόδοξους είναι η διδαχή: «Είναι προτιμώτερο να έχει κανείς σχολείο στον τόπο του, παρά βρύσες και ποτάμια».
    Κανείς τους όμως δεν διαβάζει και τη συνέχεια: «Σκοπός του σχολείου είναι να διδάξει, τι είναι Θεός, τι είναι άγγελοι, δαίμονες, κόλαση, παράδεισος».

    Όλα τα σκοτεινά βυζαντινά και της οθωμανοκρατίας χρόνια το πατριαρχείο, το οποίο έλεγχε πλήρως την παιδεία των Ελλήνων, επέτρεπε να διδάσκονται μόνο το Ψαλτήρι κι η Οκτώηχος. Για τέτοια σχολεία μιλούσε κι ο Κοσμάς. Ούτε καν σκεφτόταν σχολεία, που θα δίδασκαν επιστήμες, αρχαίους συγγραφείς ή οτιδήποτε άλλο σχετικό. Αυτά κυνηγιώνταν κι έκλειναν -όχι από τους Τούρκους, αλλά- από το πατριαρχείο. (Βλ. «Η ιερά εξέταση του Γρηγορίου Ε΄».) Ο Κοσμάς ήταν σαφής:
    «Το σχολείο ανοίγει τες εκκλησίες, το σχολείο ανοίγει τα μοναστήρια» (Μητροπολίτη Φλωρίνης Αυγ. Καντιώτη, «Κοσμάς ο Αιτωλός», εκδόσεις Ορθοδόξου Ιεραποστολικής Αδελφότητας «Ο Σταυρός», σελ. 142 και 209).

    «Προφητείες»
    Απολαύστε μερικές δειγματοληπτικά:
    • «Ή τρεις μέρες, ή τρεις μήνες, ή τρία χρόνια θα βαστάξει.»
    Προφητεία είναι αυτή;
    • «Θα δείτε σαράντα άλογα να τα δένουν σε ένα παλούκι».
    • «Θα βάλουν φόρο στις κότες και στα παράθυρα».
    • «Θα ‘ρθει ξαφνικά ή το βόιδι στο χωράφι, ή το άλογο στ’ αλώνι».
    • «Θα ‘ρθει καιρός, που θα φέρει γύρες ο διάβολος με το κολοκύθι του».
    • «Ένα ψωμί θα χαθεί το μισό κι ένα ολόκληρο».
    • «Να έχετε τρεις θύρες· αν σας πιάσουν τη μια, να φύγετε από την άλλη».
    Περισσεύει μία!

    Ας εξετάσουμε τώρα τις…«επιστημονικές» γνώσεις του Κοσμά σε θέματα, που δεν χρειαζόταν να κάνει προφητείες:
    • «Ο ήλιος και το φεγγάρι και τ’ άστρα είναι κολλημένα εις τον ουρανόν και ο ουρανός γυρίζει μαζί με τον ήλιον… Όπου πηγαίνει ο ήλιος εκεί γίνεται ημέρα» (Χειρόγραφο 12 Λευκοπηγής, σελ. 31).
    Σκοτάδι γίνεται εκεί, που διδάσκονται τέτοιες ανοησίες.
    • Όταν ο γάμος γίνεται όχι όπως θέλει ο Θεός αλλά ο Διάβολος, τότε πεθαίνει κάποιος από τους συζύγους, «και παιδιά κάμνουν και εκείνα όλα κορίτσια, στραβά, κουτσά, λωλά, αναποδιασμένα». (Έκδοση Αποστολιά, σελ. 74.)
    Τα κορίτσια εξομοιώνονται με τα παιδιά με αναπηρίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΜΥΘΟΙ

    Οι μύθοι βούλιαξαν τούτο το έθνος. Δεν μας άφησαν ποτέ να αντικρίσουμε την πραγματικότητα, να δούμε το αληθινό μας πρόσωπο στον καθρέφτη. Το πόσο σημαντικό είναι το ψεύδος για μας φαίνεται από την αντίδρασή μας: σε κάθε αμφισβήτησή τους εκλύεται υστερία που πλημμυρίζει το Διαδίκτυο.

    Νομίζουμε πως είμαστε λαός σπλαχνικός και φιλάνθρωπος: όμως έχουμε κάνει θηριωδίες φοβερές. Στην κατάληψη της Τριπολιτσάς σφάχτηκαν αναίτια χιλιάδες άμαχοι. Στη Μικρασιατική Εκστρατεία ο Ελληνικός Στρατός έκανε απίστευτες σφαγές και ωμότητες - προκαλώντας τα άγρια αντίποινα. Αυτά δεν μας τα είπαν στο σχολείο.

    Νομίζουμε πως η εκκλησία μας είναι ανώτερη: μπορεί να μην είχε Ιερά Εξέταση αλλά έκαψε, έσφαξε και βασάνισε τους Ελληνες εθνικούς και στην Εικονομαχία σκότωσε εκατό χιλιάδες «αντιφρονούντες». Αργότερα καταράστηκε τον Ρήγα, πολέμησε και αφόρισε την Επανάσταση, και για να καλύψει την ντροπή επινόησε μετά τους μύθους της Αγίας Λαύρας και του Κρυφού Σχολειού.

    Νομίζουμε ότι κρατάμε από μεγάλο σόι, αλλά το Βυζάντιο ήταν πολυεθνικό ρωμαϊκό και όχι ελληνικό κράτος. Ούτε ένας αυτοκράτορας δεν καταγόταν από την κυρίως Ελλάδα. Ρωμιοί (δηλαδή Ρωμαίοι) ονομαζόμασταν, μέχρι που μας ξαναβάφτισαν Ελληνες οι Δυτικοί. Οι οποίοι και μας απελευθέρωσαν, όταν η Επανάστασή μας είχε αποτύχει - χάρη στο αλληλοφάγωμά μας.

    Και βέβαια ο Xορός του Ζαλόγγου ήταν μύθος. Το τραγούδι που (δήθεν) τραγούδαγαν οι Σουλιώτισσες γράφτηκε 106 χρόνια μετά. Και θα ήταν δύσκολο να το τραγουδάνε, αφού ήταν αλβανόφωνες. Σαν τα πληρώματα του ελληνικού στόλου, που, όπως γράφει ο Παπαρρηγόπουλος, δεν κατάλαβαν λέξη από τον λόγο που τους έβγαλε ο Μαυροκορδάτος στα ελληνικά. Ούτε αυτά τα μάθαμε ποτέ.

    Πατώντας πάνω στους μύθους, χτίσαμε μια ψεύτικη ταυτότητα. Γίναμε «κακομαθημένα παιδιά», όπως σωστά μας αποκάλεσε ο Ζαμπέλιος, και περιμένουμε από τους άλλους λαούς ειδική μεταχείριση. Οπότε η Μαρία Ρεπούση κάνει άγια δουλειά όταν προσπαθεί να μας συνεφέρει. Μακάρι και οι άλλοι ιστορικοί (που όλα αυτά τα γνωρίζουν καλά) να είχαν το θάρρος της."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ

    Ο έλλογος άνθρωπος εγκαταλείποντας τη νομαδική ζωή των προϊστορικών χρόνων, αντιλήφθηκε την αναγκαιότητα του φαινομένου της συγκροτημένης ζωής και δημιούργησε οργανωμένες κοινωνίες. Ανάμεσα στις πρωταρχικές ηθικές αξίες που αναδείχθηκαν στα οργανωμένα κοινωνικά σύνολα, εντάσσεται και αυτή του Ανθρωπισμού.

    Ο Aνθρωπισμός οφείλει τη γένεσή της στην αρχαία Ελληνική σκέψη, αυτούσιο τέκνο της οποίας άλλωστε τυγχάνει. Οι σύγχρονες θρησκείες δεν διστάζουν να ιδιοποιηθούν την Ανθρωπιστική διδαχή, στοιχειώδης συνέπεια προς την αλήθεια και την ιστορική πραγματικότητα επιβάλλει να αποδοθεί η προέλευσή της στο γεννήτορά της Ελληνικό Πολιτισμό.
    .
    Οι αρχαίοι Έλληνες, πρώτοι από όλους τους λαούς στην οικουμένη, όχι μόνο διετύπωσαν την υψηλή έννοια του Ανθρωπισμού, αλλά συγχρόνως τη μετουσίωσαν από απλή θεωρητική σύλληψη σε πρότυπο και ιδανικό ζωής. Σε αυτή ακριβώς τη διεργασία, της εμπεδώσεως της πεμπτουσίας των ανθρωπιστικών ιδανικών, έγκειται ο εκπολιτισμός και εξανθρωπισμός της οικουμένης.
    Η μετάδοση των Ανθρωπιστικών Αρχών στο ανθρώπινο γένος, αποτελεί αντικείμενο της εξιστορήσεως ενός γεγονότος μυητικού χαρακτήρα, το οποίο αναδύεται από τις σελίδες της πανάρχαιας Ελληνικής μυθολογίας. Πρόκειται για μετάδοση της μυητικής φλόγας και την προσφορά του στοιχείου της φωτιάς, από τον ημίθεο Προμηθέα προς τους ανθρώπους.
    Η έννοιά του συμπυκνώνεται στο πρότυπο του "Καλού καγαθού".
    "Παντων χρημάτων, μέτρον άνθρωπος" διακηρύσσει ο Πρωταγόρας, προσδιορίζοντας την ιεραρχία των Αξιών. Παραδείγματα ανθρωπισμού η σχέση του Δάμωνος και του Φιντία, ο Δελφικός θεσμός των Αμφικτυονιών, οι Ολυμπιακοί Αγώνες, τα αρχέγονα Μυστήρια, η ανιδιοτελής ενασχόληση φιλοσόφων, με επιφανέστερο τον Σωκράτη, με τη βελτίωση του ατόμου και την ανακάλυψη των αρετών του εσωτέρου εαυτού, όλα αυτά τα γεγονότα πιστοποιούν την αποθέωση της ανθρωπιστικής διδαχής στην κοιτίδα της, την αρχαία Ελλάδα.

    *Να θυμάσαι ότι είσαι Άνθρωπος* προτρέπει ο ποιητής Μένανδρος, ενώ ο Πλάτων στον *Γοργία* αναφερόμενος στην ανθρωπιστική συμπεριφορά, υποστηρίζει τα ακόλουθα.. *Ο άνθρωπος πρέπει κυρίως να φροντίζει όχι να φαίνεται καλός αλλά να είναι αληθινά καλός στο σπίτι του και στην κοινωνία*.

    Η Ανθρωπιστική ιδέα αναγορεύθηκε απ' τους αρχαιο-έλληνες άσκησε σημαντική επίδραση στην εξέλιξη και ανέλιξη του Πολιτισμού.
    Ο Ανθρωπισμός στην αρχαία Ελλάδα, προσλαμβάνει το γνώρισμα της επιδείξεως απροσμέτρητης εμπι-στοσύνης στις δημιουργικές ικανότητες και δυνάμεις που διακατέχουν την ανθρώπινη ύπαρξη. Ο ελεύθερος άνθρωπος, αδέσμευτος από προλήψεις, δογματικούς φραγμούς και δεισιδαιμονίες, οφείλει να μορφωθεί, να επιδοθεί στην παραγωγή δημιουργικού έργου σε κάθε δυνατό επίπεδο και να αναδειχθεί στον τομέα εκείνο ο οποίος προσιδιάζει στη φύση του, στο μέτρο του εφικτού.

    "Είναι προτιμότερο να είναι κανείς φτωχός παρά αμόρφωτος.
    Γιατί ο μεν φτωχός έχει ανάγκη από χρήματα, ενώ ο αμόρφωτος από ανθρωπισμό" υποστηρίζει ο Αρίστιππος ο Κυρηναίος (Διογένης Λαέρτιος ΙΙ, 70).

    Ο Ανθρωπισμός υψώθηκε στο απόγειο της αναγνωρισεώς του, τόσο με την καθιέρωση και ανάδειξη των Ελληνικών Μυστηρίων, όσο και με την ανύψωση της Δελφικής Ιδέας (σύμφωνα με την προτροπή *Γνώθι σαυτόν*) και την επικράτηση του Δελφικού Απολλώνειου πνεύματος. Η δημιουργία δύο ισομεγεθών αγαλμάτων, του Διός και του Ομήρου, στον περίβολο του Ιερού του Φοίβου Απόλλωνος στους Δελφούς, υπήρξε ένα γεγονός το οποίο κατείχε σαφώς συμβολική σημασία, υποδηλώνοντας την αρμονική-ισότιμη σχέση και συνύπαρξη του Ανθρώπου με τον Ύπατο Δημιουργό.
    Στο σημείο αυτό, θα πρέπει να εξαρθεί η καθοριστική συμβολή της Ελληνικής Θρησκείας στην προαγωγή των Ανθρωπιστικών Ιδανικών. Η Ελληνική Θεολογία καθώς και η Ελληνική μυστηριακή παράδοση, δια των μυστηριακών τελετουργιών, επέφερε την προσέγγιση του ανθρώπου με τους Θεούς, οι οποίοι δημιουρ-γήθηκαν κατ' εικόνα του ιδίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο Σωκράτης εμβαθύνοντας στην πηγή των αιτιών που αποτρέπουν την εκδήλωση της ανθρωπιστικής συμπεριφοράς, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ουδείς πράττει το κακό ενσυνείδητα, αλλά καταφεύγει στη διάπραξή του από έλλειψη βαθειάς κατανοήσεως και επιγνώσεως του καλού και του αγαθού (*ουδείς εκών κακός*).
    .
    Ο άνθρωπος (άνω θρώσκων). διαφέρει από όλα τα υπόλοιπα έμβια όντα του πλανήτη μας ως προς τον καθορισμό υψηλών στόχων και ευγενών οραμάτων, επιδιώξεις οι οποίες συνυφαίνονται απαρέγκλιτα με τον Ανθρωπισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  10. Φανατικός είναι αυτός που ζητεί συνεχώς την επιβεβαίωση των άλλων στην ιδεοληψία του,
    επειδή στο βάθος-βάθος της συνείδησης του, αμφιβάλλει για την πολιτική, θρησκευτική, κοινωνική,
    (ακόμα και ....ποδοσφαιρική), αντίληψη, θέση, θεώρηση του.
    Οργίζεται, μπορεί ακόμα και να ασκήσει βία (λεκτική ή και φυσική) προς αυτόν με τον οποίον έχει διαφορετική άποψη.
    Η ιστορία αλλά και η καθημερινότητά μας, είναι γεμάτη βία κυρίως πολιτική, θρησκευτική,φυλετική, από ανθρώπους που δεν μπορούν να αποδεχθούν το δικαίωμα στην διαφερετικότητα ακόμα και στην ερωτική επιλογή. Κάθε τι το διαφορετικό, ακόμα και στην εμφάνιση (χρώμα δέρματος, ντύσιμο, μήκος μαλλιών ) προκαλεί "εκτροπή από το ορθόν, το σύνηθες" και φόβον ο οποίος είναι γεννήτορας της βίας.
    Διαβάζω στο μπλόγκ σας οχετούς ύβρεων, χυδαιολογιών, βωμολοχιών κατά συνανθρώπων πολιτικών, κοινωνικών, πνευματικών (ακόμα και κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας), επειδή έχουν διαφορετικές αντιλήψεις και επιλογές από σας.
    Η κριτική είναι όχι μόνο επιτρεπτό, αλλά και απαραίτητο στοιχείο σε μία κοινωνία.
    Η βία όμως (ακόμα και η λεκτική), η προσπάθεια πλήρους απαξίωσης προσώπων και θεσμών, η υπεράσπιση και η εκθείαση εγκληματικών πράξεων ή εντελώς ακραίων "ιδεολογιών", παράγει την αντιβία και την αποσύνθεση έτσι της κοινωνίας, οδηγεί στην παρακμή.
    Ο Πλάτων αναφέρει ότι ο ερωδιός αναγνωρίζει μόνο δύο καταστάσεις: "ερωδιός και μή ερωδιός".
    Δεν διακρίνει δηλαδή την ύπαρξη χιλιάδων άλλων όντων, έμβιων ή μη, ανθρώπων, άλλων πουλιών ή ζώων, φυτών κ.λ.
    Έτσι και ο φανατικός, ο ιδεοληπτικός, βλέπει μόνο μαύρο ή άσπρο, χριστιανός ή άθεος, δεξιός ή αριστερός και αλλοίμονο σε όποιον δεν είναι "δικός" του. Αυτός πρέπει να εξαφανισθεί, ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ, ηθικά ακόμα και φυσικά.
    Η "αλήθεια" όμως (εάν υπάρχει!) είναι πολύ πιο σύνθετη, έχει πολλές πάντα αναγνώσεις.
    Μόνο ο ηλίθιος και ο πνευματικά οκνηρός δεν βλέπουν ότι μεταξύ του μαύρου και του άσπρου υπάρχουν αμέτρητα άλλα χρώματα και αποχρώσεις.
    Για να υπάρχει πρόοδος και ευτυχία του ανθρώπου, είναι απαραίτητη η ύπαρξη και η αποδοχή
    διαφορετικών προσεγγίσεων, απόψεων, αντιλήψεων, επιλογών, αναζητήσεων.
    ΜΗ ΣΑΣ ΦΟΒΙΖΕΙ ΑΥΤΟ.
    Για να κυλήσει το νερό, είναι απαραίτητη η υψομετρική διαφορά, άλλως το νερό θα παραμείνει στάσιμο, θα πάθει αποσύνθεση ακατάλληλο για πόση.
    Μόνο με τον ΔΙΑ-ΛΟΓΟ (ο οποίος προϋποθέτει την χρήση λογικών επιχειρημάτων, ηρεμία και σεβασμό),
    θα ελπίσουμε σε καλύτερες ημέρες για μας, τα παιδιά και τον λαό μας.
    Έρση.
    Έρρωσθε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανθολόγιον ύμνων υπέρ της Σιών.

    1.- Χαίρε Σιών Αγία, Μήτηρ των Εκκλησιών, Θεού κατοικιτήριον.

    2.- Οι μισούντες Σιών, αισχύνθητε από του Κυρίου, ως χόρτος γαρ πυρί έσεσθε…. .(Αντίφωνον Δ! ήχου).

    3.- Μνήσθητι της Συναγωγής Σου, ής εκτίσω απ’ αρχής.

    4.- Σταυρόν χαράξας Μωσής……(Καταβασίαι του Σταυρού).

    5.- Επί οίκον Δαυϊδ φόβος Μέγας…..(Αναβαθμοί Α! ήχου).

    6.- Την αιχμαλωσίαν Σιών, Συ εξήλου εκ Βαβυλώνος…….

    (Αναβαθμοί Γ! ήχου).

    7.- Άνθος εκ της ρίζης Ιεσσαί…(Καταβασίαι Χριστουγέννων).

    8.- Ρίζης εκ Δαυϊδ εβλάστησας….(Κανών της Θεοτόκου).

    9.-Αντελάβετο Ισραήλ παιδός αυτού, μνησθήναι ελέους………

    Τω Αβραάμ και τω σπέρματι αυτού……(Στίχος της Θεοτόκου).

    10.-Ο τα ύδατα πάλαι νεύματι Θείω, εις μίαν Συναγωγήν……….

    και τεμών θάλασσαν Ισραηλίτην Λαώ…..(Κανών Γ! Ήχου)

    11.-Ως πάλαι τους ευσεβείς τρείς παίδας εδρόσισας, εν τη φλογί τη Χαλδαϊκή….. (Ιερό βιβλίο Παρακλητική/Όρθρος Κανών).

    12.-Θαλάσσης το Ερυθραίον Πέλαγος αβρόχοις ίχνεσιν, ο παλαιός

    πεζεύσας Ισραήλ……..(Κανών Δ! Ήχου).

    13.-Εν τη καμίνω Αβραμιαίοι παίδες…..( Παρακλητική-Κανών).

    14.-Ειρήνην επί τον Ισραήλ, και σωτήριον έθνεσιν.(Ωδή Αναβαθμών).

    15.- Χαίροις η καλλονή Ιακώβ…..(Προσόμοια της Θεοτόκου).

    16.-Εν τη Ερυθρά θαλάσση, της απειρογάμου Νύμφης………..

    Εκεί Μωϋσής διαιρέτης του ύδατος….(Δοξαστικόν Πλ.Α! Ήχου).

    17.-Εφάνης τω Μωϋσή εν βάτω……(Κανών-Παρακλητική).

    18.-Επί Οίκον Δαυϊδ, τα φοβερά τελεσιουργείται……………

    (Αναβαθμοί & Αντίφωνα πλ.Α! ήχου).

    19.-Ίππον και αναβάτην εις θάλασσαν Ερυθράν….

    (Κανών & Ειρμός πλ.Α! Ήχου).

    20.-Ως εν ηπείρω πεζεύσας ο Ισραήλ….(Κανών πλ.Β! Ήχου).

    21.-Την αιχμαλωσίαν Σιών…(Αναβαθμοί-Αντίφωνα Βαρέως Ήχου).

    22.-Κάμινον Μακκαβαίους Παίδες…(Καταβασίαι Βαρέως Ήχου ωδή).

    23.-Άφλεκτος πυρί εν Σινά προσομιλούσα.(ωδή η! Ειρμός Βαρέως ήχου

    24.-Οι μισούντες Σιών….Συγκόψει γαρ Χριστός αυχένας αυτών……..

    (Αναβαθμοί πλ.Δ! Ήχου).

    Δηλαδή ο Χριστός θα μας κόψει τα κεφάλια, εάν μισούμε την Σιών!!!

    25.-Αρματηλάτην Φαραώ εβύθισε …. Μωσαϊκή ράβδος…….

    (Κανών Όρθρου πλ.Δ! Ήχου).

    26.-Επταπλασίως κάμινος των Χαλδαίων ο τύραννος……….

    (Ωδή η! Ειρμός πλ.Δ! ήχου).

    27.-Χείρας εκπετάσας Δανιήλ, λεόντων ποιμήν………….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 28.- Οι υμνωδίες στα ονόματα των Πατριαρχών &Προφητών του Ισραήλ, όπως των Αβραάμ, Ισαάκ, Ιακώβ, Μωϋσή, Ααρών, Ησαϊα, Ηλία, Ιερεμία, Ιεζεκιήλ, Ιωήλ, Ιώβ, Ναούμ, Αββακούμ, Δανιήλ, των τριών Μακκαβαίων Παίδων, κ.λ.π. της Εξόδου το Ανάγνωσμα, Παροιμιών το Ανάγνωσμα, Γενέσεως το Ανάγνωσμα, κ.λ.π., και των Βασιλέων του Ισραήλ Δαυϊδ & Σολομώντα, «πάνε σύννεφο» λέει ο Λαός, μέσα στις Ορθόδοξες Εκκλησίες.
    29.- Συ Ιερεύς εις τον αιώνα, κατά την τάξην Μελχισεδέκ……..
    30.-Και Δόξαν Λαού Σου Ισραήλ……(Αρχιραββίνος Συμεών).
    31.-Ησαϊα Χόρευε………..(Στο Γάμο Ελλήνων).
    32.-Αγάθυνον Κύριε εν τη ευδοκία Σου την Σιών, και οικοδομηθήτω
    τα τείχη Ιερουσαλήμ………
    33.-Ο Ευλογήσας Ισαάκ & Ρεβέκκαν…….(Στο Γάμο Ελλήνων).
    34.-Μεγαλύνθητι ως η Σάρρα, και ευφράνθητι ως η Ρεβέκκα, και πληθύνθητι ως η Ραχήλ……(Στην ιερά ακολουθία του γάμου Ελλήνων)
    35.-Κύριε ο Θεός ημών, ο ευλογήσας τον Αβραάμ και την Σάρραν, τον
    Ισαάκ και την Ρεβέκκαν, τον Ιακώβ και την Ραχήλ, τον Ιωσήφ και την Ασυνέθ, τον Μωσέα και την Σεπφόραν, τον Ιωακείμ και την Άννα,
    Τον Ζαχαρίαν και την Ελισάβετ……(Στην Ιερά ακολουθία του Γάμου).
    36.- «Εν κόλποις Αβραάμ αναπαύσαι»…. Στην εξόδιον των Ελλήνων…
    37.-Όλα αυτά ενώ ο προφήτης Ζαχαρίας είπεν, «Εξεγερώ τα τέκνα σου
    Σιών, επί τα τέκνα των Ελλήνων». Εμείς τους δοξολογούμε, και αυτοί
    μας απειλούν με καταστροφή. Τοιαύτη αγνωμοσύνη!!!……..
    38.-Τη Μεγάλη Τεσσαρακοστή γίνεται οργασμός ιερών υμνολογιών των Εβραίων, της Σιών, και του Ισραήλ, μέσα στις Ορθόδοξες Εκκλησίες, με αναγνώσματα Προφητειών των Προφητών του Ισραήλ.
    39.-Τα ονόματα των προπατόρων, Προφητών, Πατριαρχών, & Βασιλέων του Ισραήλ, μνημονεύονται και δοξολογούνται ακαταπαύστως.
    40.-Οι υμνολογίες στους τρείς Μακκαβαίους Παίδες, «πάνε σύννεφο» μέσα στους ιερούς Ναούς της Ορθοδοξίας.
    41.-Έχουμε για θρησκευτική ιστορία μας τη «Παλαιά Διαθήκη», που είναι η Ιστορία του Ισραήλ. Στο μάθημα των Θρησκευτικών στα Ελληνικά σχολεία, διδάσκεται η Παλαιά Διαθήκη, που είναι η Ιστορία
    του Ισραήλ. «Ποίαν έτι χρείαν έχομεν μαρτύρων»;;;;
    42.-Θέλετε και άλλα;; Ανοίξτε παρακαλώ το ιερό βιβλίο «Ψαλτήριον» όπου θα διαβάσετε ύμνους του Δαυϊδ και του Σολομώντα.
    Αναφέρω τα ιερά βιβλία, Παρακλητική, τα 12 Μηναία, Ωρολόγιον, Μέγα ιερό Συνέκδημο, Ψαλτήριον, Ευχολόγιον, Τριώδιον, Πεντηκοστάριον, Απόστολο, Ευαγγέλιον, κ.λ.π. όπου γέμουν ιερών υμνολογιών και δοξολογιών, για τους Εβραίους, Ισραήλ, και τη Σιών.
    43.-Στους Μεγάλους Εσπερινούς, στον Όρθρο, στην ακολουθία των Ωρών των Χριστουγέννων, των Θεοφανείων, της Μεγάλης Σαρακοστής, της Μεγάλης Εβδομάδος, των ωρών της Μ.Παρασκευής,
    εκεί και αν είναι υμνολογίες και δοξολογίες για τη Σιών, το Ισραήλ, και τους Εβραίους. Που είναι λοιπόν ο Αντι-Σημιτισμός;;;;
    44.-Όλοι οι Ναοί μας είναι στολισμένοι-ζωγραφισμένοι με αγιογραφίες στους τείχους, και εικόνες που απεικονίζουν όλους τους Προφήτες, Πατριάρχες, και Βασιλείς του Ισραήλ. Απεμπολήσαμε την Ιστορία μας, για να ασπαστούμε την Ιστορία του Ισραήλ. Τι άλλο θέλουν;;;




    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΣ: ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

    Ο Ανθρωπισμός στο πολιτικό επίπεδο εκφράζεται από το Κράτος Δικαίου,
    κοινωνικής Πρόνοιας, που σημαίνει ότι ολοι οι πολίτες
    καλύπτονται από ένα πλέγμα προστασίας (π.χ. επιδόματα ανεργίας, αναπηρίας, συνδρομή σε περίπτωση φυσικών καταστροφών) και ότι όλες βασικές ανάγκες (υγεία, παιδεία ) παρέχονται από το Κράτος δωρεάν προς όλους.

    Ο έλλογος άνθρωπος εγκαταλείποντας τη νομαδική ζωή των προϊστορικών χρόνων, αντιλήφθηκε την αναγκαιότητα του φαινομένου της συγκροτημένης ζωής και δημιούργησε οργανωμένες κοινωνίες.
    Ανάμεσα στις πρωταρχικές ηθικές αξίες που αναδείχθηκαν στα οργανωμένα κοινωνικά σύνολα, εντάσσεται και αυτή του Ανθρωπισμού.

    Ο Aνθρωπισμός οφείλει τη γένεσή του στην Ελληνική Σκέψη, είναι αυτούσιο τέκνο της.

    Οι Έλληνες, πρώτοι από όλους τους λαούς, όχι μόνο διετύπωσαν την υψηλή έννοια του Ανθρωπισμού, αλλά συγχρόνως τη μετουσίωσαν από απλή θεωρητική σύλληψη σε πρότυπο και ιδανικό ζωής.
    Σε αυτή ακριβώς τη διεργασία, της εμπεδώσεως της πεμπτουσίας των ανθρωπιστικών ιδανικών, έγκειται ο εκπολιτισμός και εξανθρωπισμός της οικουμένης.

    Η μετάδοση των Ανθρωπιστικών Αρχών στο ανθρώπινο γένος, αποτελεί αντικείμενο της εξιστορήσεως ενός γεγονότος μυητικού χαρακτήρα, το οποίο αναδύεται από τις σελίδες της πανάρχαιας Ελληνικής Μυθολογίας.
    Πρόκειται για μετάδοση της μυητικής φλόγας και την προσφορά του στοιχείου της φωτιάς, από τον Προμηθέα προς τους ανθρώπους.

    Η έννοιά του συμπυκνώνεται στο πρότυπο του "Καλού καγαθού".
    "Παντων χρημάτων, μέτρον άνθρωπος" διακηρύσσει ο Πρωταγόρας, προσδιορίζοντας την ιεραρχία των Αξιών. Παραδείγματα ανθρωπισμού η σχέση του Δάμωνος και του Φιντία, ο Δελφικός θεσμός των Αμφικτυονιών, οι Ολυμπιακοί Αγώνες, η ανιδιοτελής ενασχόληση φιλοσόφων, με επιφανέστερο τον Σωκράτη, με τη βελτίωση του ατόμου και την ανακάλυψη των αρετών του εσωτέρου εαυτού, όλα αυτά τα γεγονότα πιστοποιούν την αποθέωση της ανθρωπιστικής διδαχής στην κοιτίδα της, την αρχαία Ελλάδα.

    *Να θυμάσαι ότι είσαι Άνθρωπος* προτρέπει ο ποιητής Μένανδρος, ενώ ο Πλάτων στον *Γοργία* αναφερόμενος στην ανθρωπιστική συμπεριφορά, υποστηρίζει τα ακόλουθα.. *Ο άνθρωπος πρέπει κυρίως να φροντίζει όχι να φαίνεται καλός αλλά να είναι αληθινά καλός στο σπίτι του και στην κοινωνία*.

    Η Ανθρωπιστική Ιδέα άσκησε σημαντική επίδραση στην εξέλιξη και ανέλιξη του Πολιτισμού.

    Ο Ανθρωπισμός στην αρχαία Ελλάδα, προσλαμβάνει το γνώρισμα της επιδείξεως απροσμέτρητης εμπιστοσύνης στις δημιουργικές ικανότητες και δυνάμεις που διακατέχουν την ανθρώπινη ύπαρξη.

    Ο ελεύθερος άνθρωπος, αδέσμευτος από προλήψεις, δογματικούς φραγμούς και δεισιδαιμονίες, οφείλει να μορφωθεί, να επιδοθεί στην παραγωγή δημιουργικού έργου σε κάθε δυνατό επίπεδο και να αναδειχθεί στον τομέα εκείνο ο οποίος προσιδιάζει στη φύση του, στο μέτρο του εφικτού.

    "Είναι προτιμότερο να είναι κανείς φτωχός παρά αμόρφωτος.
    Γιατί ο μεν φτωχός έχει ανάγκη από χρήματα, ενώ ο αμόρφωτος από ανθρωπισμό" υποστηρίζει ο Αρίστιππος ο Κυρηναίος (Διογένης Λαέρτιος ΙΙ, 70).

    Έρρωσθε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ό,τι όμορφο και υψηλό υπάρχει σήμερα στον κόσμο,
    από θέατρο, ποίηση, γλυπτική, αρχιτεκτονική, αθλητισμός,
    έως φιλοσοφία, επιστήμες, και η απόλυτη καταξίωση του ανθρώπου, αυτό
    λέγεται ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΣ γεννήθηκαν στην χώρα μας π.Χ.

    Με την υποδούλωση της χώρας μας στη βυζαντινή βαρβαρότητα ο ελληνισμός
    εγνώρισε πρωτοφανή στη παγκόσμια ιστορία διωγμούς.

    Σφαγές, απαγόρευση ελληνικής θρησκείας, κλείσιμο φιλοσοφικών σχολών, γυμναστηρίων, απαγόρευση Ολυμπιακών Αγώνων και εορτών,
    συστηματική καταστροφή μνημείων πολιτισμού και ελληνικών ναών.
    H χώρα μας έπεσε σε βαθιά παρακμή, ερήμωσε.
    Αλλοεθνείς πληθυσμοί του Βυζαντίου ( Αλβανοί, Σλαύοι, Βλάχοι, Εβραίοι ) κατέκλυσαν τον ελλαδικό χώρο.

    Στα 1.700 περίπου χρόνια του χριστιανισμού, στην Ελλάδα μας, δεν γράφτηκε ούτε ένα αξιόλογο βιβλίο που να διαβάζεται και σήμερα. ΔΕΝ δημιουργήθηκε ΟΥΤΕ ΕΝΑ σημαντικό μνημείο πολιτισμού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. TO "ΞΑΝΘΟ ΓΕΝΟΣ"

    Επειδή η ιστορία μας επαναλαμβάνεται καλό είναι να γνωρίζουμε κάποια ιστορικά γεγονότα για τους ομοθρήσκους μας Ρώσους.
    Σκλαβωμένοι στην Οθωμανική αυτοκρατορία για αιώνες το τελευταίο τέταρτο του 18ου αιώνα οι Ρώσοι στα Ορλωφικά ξεσήκωσαν τους Ελληνες και όταν τα βρήκε η Μεγάλη Αικατερίνη με την Οθωμανική αυτοκρατορία μας εγκατέλειψε στη μάχαιρα και τις αγχόνες των Τουρκαλβανών.
    Είκοσι χρόνια αργότερα το ξανθό γένος του Βορρά ορέχτηκε πάλι ρήξη με τους Οθωμανούς. Τούτη τη φορά κατάφερε να ξεσηκώσει τους Σουλιώτες για να τους εγκαταλείψει πάλι, μαζί και τον ναύαρχο Λάμπρο Κατσώνη.
    Παραμονές της επανάστασης ο τσάρος θα αφήσει ακάλυπτο τον υπασπιστή του, Αλέξανδρο Υψηλάντη, και θα τον αποκηρύξει υπακούοντας στην ιερά συμμαχία του Μέτερνιχ για να εξοντωθούν οι ιερολοχίτες στο Δραγατσάνι.
    Η Αγγλία είναι αυτή που θα εγγυηθεί τα πρώτα δάνεια της ανεξαρτησίας, OXI οι ομόθρησκοι Ρώσοι.
    Το 1922, όταν οι μπολσεβίκοι θα τα βρουν με τον Κεμάλ, θα του προσφέρουν σύγχρονο οπλισμό για να μας πετσοκόψουν στην υποχώρηση.
    Το 1945, ενώ έχει προηγηθεί η συνθήκη της Γιάλτας με τη χώρα μας να έχει κληρωθεί οριστικά στη Δύση, θα κρατήσει μακριά το μυστικό από τον εκπρόσωπο του ΚΚΕ Ζαχαριάδη, για να σφαγιαστούμε στον εμφύλιο.
    Αργότερα ο Στάλιν θα δηλώνει γι’ αυτό: «Μ’ αυτόν τον τρόπο θέλαμε να αποδυναμώσουμε τη Δύση».
    Tέλος οι Ρώσοι πρωτοστατούν για Ομοσπονδιακή Κύπρο και είναι οι πρώτοι που αναγνωρίζουν τα Σκόπια ως Μακεδονία.
    Για τους ομοθρήσκους Ρώσους ισχύει η παράφραση "Φοβού τους Ρώσους και δώρα φέροντας".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  16. Οι Παλαιολόγοι
    παραδίδουν γη και ύδωρ και ανταμείβονται πλουσιοπάροχα
    από τον Μωάμεθ B'.

    Πολλοί Παλαιολόγοι τακτοποιήθηκαν από το σουλτάνο κατακτητή μετά την Άλωση:

    - Ο Δημήτριος Παλαιολόγος, αδελφός τού τελευταίου αυτοκράτορα Κωνσταντίνου, παρέδωσε στον Μωάμεθ Β΄ την Πελοπόννησο κι ανταμείφτηκε με πλούσια δώρα και τις προσόδους τεσσάρων νησιών τού Αιγαίου εφ΄ όρου ζωής.

    - Η κόρη τού Δημήτριου Παλαιολόγου, Ελένη, παντρεύτηκε το σουλτάνο Μωάμεθ
    Β΄ κι έζησε το υπόλοιπο τής ζωής της στο χαρέμι του μέσα στη χλιδή.

    - Ο ανηψιός τού τελευταίου αυτοκράτορα, Μανουήλ, (γιός τού Θωμά Παλαιολόγου) επέλεξε να συνδιαλλαγεί με τον κατακτητή και να ζήσει ήσυχος στην Κωνσταντινούπολη. Απόκτησε οικογένεια και πέθανε χριστιανός εισπράττοντας από τον Μωάμεθ Β΄ σύνταξη.

    - Ο γιος τού Μανουήλ, Ιωάννης Παλαιολόγος, έγινε πασάς και ναύαρχος τού τουρκικού στόλου με το όνομα Μεχμέτ Μεσίχ Παλαιολόγος.

    Η Ιστορία τής Άλωσης θα πρέπει να επανεξεταστεί, ιδιαίτερα τα ενοχλητικά
    εκείνα σημεία της, που κάνουν λόγο για παράδοση κι OXI για κατάληψη τής
    Κωνσταντινούπολης ύστερα από συνεννοήσεις -όχι μόνο των ιεραρχών, αλλά και τού αυτοκράτορα με τον Μωάμεθ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Aπό πού κι ως πού αδέλφια μας οι Ρώσοι;
    Το τελευταίο
    τέταρτο του 18ου αιώνα οι Ρώσοι στα Ορλωφικά ξεσήκωσαν τους Ελληνες και
    όταν τα βρήκε η Μεγάλη Αικατερίνη με την Οθωμανική αυτοκρατορία μας
    εγκατέλειψε στη μάχαιρα και τις αγχόνες των Τουρκαλβανών.

    Είκοσι χρόνια αργότερα οι Ρώσοι ορέχτηκαν πάλι ρήξη με
    τους Οθωμανούς. Τούτη τη φορά κατάφεραν να ξεσηκώσουν τους Σουλιώτες για
    να τους εγκαταλείψουν πάλι, μαζί και τον ναύαρχο Λάμπρο Κατσώνη.

    Παραμονές της επανάστασης ο τσάρος θα αφήσει ακάλυπτο τον υπασπιστή
    του, Αλέξανδρο Υψηλάντη, και θα τον αποκηρύξει υπακούοντας στην ιερά
    συμμαχία του Μέτερνιχ για να εξοντωθούν οι ιερολοχίτες στο Δραγατσάνι.
    Η Αγγλία είναι αυτή που θα εγγυηθεί τα πρώτα δάνεια της ανεξαρτησίας, OXI οι ομόθρησκοι Ρώσοι.

    Το 1922, όταν οι μπολσεβίκοι θα τα βρουν με τον Κεμάλ, θα του
    προσφέρουν σύγχρονο οπλισμό για να μας πετσοκόψουν στην υποχώρηση.

    Ξεχάσαμε τις εκατό και πάνω χιλιάδες Έλληνες που εξόντωσε ο Στάλιν στην Σιβηρία;

    Ξεχάσαμε ποιός στήριξε τον εμφύλιο πόλεμο; Το 1945, ενώ έχει προηγηθεί η συνθήκη της Γιάλτας με τη χώρα μας να
    έχει κληρωθεί οριστικά στη Δύση, θα κρατήσει μακριά το μυστικό από τον
    εκπρόσωπο του ΚΚΕ Ζαχαριάδη, για να σφαγιαστούμε στον εμφύλιο.
    Αργότερα ο Στάλιν θα δηλώνει γι’ αυτό: «Μ’ αυτόν τον τρόπο θέλαμε να αποδυναμώσουμε τη Δύση».
    Tέλος οι Ρώσοι πρωτοστατούν για Ομοσπονδιακή Κύπρο και είναι οι πρώτοι που ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ τα Σκόπια ως Μακεδονία.

    Δεν μας δάνεισαν, τώρα με την κρίση, ούτε ΈΝΑ ευρώ.
    Tώρα προωθούν τον πανσλαυισμό.
    Τα σχέδιά τους προβλέπουν
    αποδυνάμωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως και αναβάθμιση του Πατριαρχείου Μόσχας. Γιά πετύχουν τα ανθελληνικά τους σχέδια συκοφαντούν το Πατριαρχείο μας.
    Χρησιμοποιούν την Ορθοδοξία γιά τα γεωστρατηγικά τους σχέδια.
    Δυστυχώς υπάρχουν και Έλληνες που από αφέλεια ή και ιδιοτέλεια συμπράττουν στον πανσλαυισμό των Ρώσων.

    Όσο και να ερευνήσουμε την ιστορία ΔΕΝ θα βρούμε ΟΥΤΕ ΜΙΑ
    ΦΙΛΕΛΛΗΝΙΚΉ ΠΡΆΞΗ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ.
    ΟΙ ΣΛΑΥΟΙ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Από την ομιλία Τσίπρα στα Προπύλαια στις 25 Ιανουαρίου 2015

    «Ο ελληνικός λαός έγραψε ιστορία. Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα, η Ελλάδα αφήνει πίσω της τον φόβο και τον αυταρχισμό, αφήνει πίσω της μια πενταετία ταπείνωσης και οδύνης».

    «Η ετυμηγορία του ελληνικού λαού ακυρώνει τη λιτότητα, η ετυμηγορία του ελληνικού λαού ακυρώνει με έναν τρόπο αδιαμφισβήτητο τα μνημόνια της καταστροφής».

    «Ηττήθηκε η Ελλάδα των ελίτ. Αν κάποιος νίκησε σήμερα είναι η Ελλάδα του μόχθου, η Ελλάδα που αγωνίζεται. Η νίκη μας είναι νίκη όλων των λαών της Ευρώπης που αγωνίζονται ενάντια στη λιτότητα».

    «Ξανακερδίζουμε τη χαμένη αξιοπρέπεια του λαού μας. Nα σηκώσουμε τον ήλιο της Δικαιοσύνης πάνω από την Ελλάδα»


    Δηλώσεις με ιστορική αξία

    Είμαστε σάρκα από τη σάρκα αυτού του λαού, είμαστε κάθε λέξη από το Σύνταγμα αυτής της χώρας και αυτό θα υπηρετήσουμε μέχρι τέλους.

    «Κωλοτούμπες και υποχωρήσεις εξευτελισμού υπάρχουν άλλοι για να τις κάνουν».

    «Όσο υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ, πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας δεν θα γίνει στην Ελλάδα, εκτός κι αν πάνε να τους κάνουν σε καμιά άλλη χώρα. Να δούμε πώς θα ‘ρθουν να τους εκτελέσουν».

    «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται πως θα κάνει ό,τι είναι δυνατό ώστε να επανέλθει η ΔΕΗ υπό δημόσιο έλεγχο ως 100% δημόσια επιχείρηση. Διότι για εμάς αυτό είναι αξίωμα. Η ενέργεια είναι δημόσιο κοινωνικό αγαθό».

    «Δεν είμαι πρωθυπουργός παντός καιρού και δεν βρέθηκα σε αυτήν τη θέση επειδή αγάπησα την καρέκλα της εξουσίας».

    «τα λιμάνια κανείς δεν θα τα πάρει. Και το σιδηρόδρομο κανείς δεν θα τον πάρει. Και τα αεροδρόμια κανείς δεν θα τα πάρε»

    «δεν θα επιτρέψουμε η δημόσια περιουσία και οι υποδομές να περάσουν στα νύχια του ΤΑΙΠΕΔ και των ποικιλώνυμων συμφερόντων»

    «Ο ΕΝΦΙΑ είναι ένας φόρος παράλογος. Δεν διορθώνεται, καταργείται».

    «Ο κατώτατος μισθός θα επιστρέψει στα 751 ευρώ για όλους τους εργαζομένους, ανεξαρτήτως ηλικίας».

    «Καμία μείωση στις συντάξεις δεν πρόκειται να αποφασιστεί, πρόκειται για κόκκινη γραμμή της κυβέρνησης».

    «Δεν υπάρχει περίπτωση να νομοθετήσουμε ούτε ένα ευρώ επιπλέον μέτρα».

    ΑπάντησηΔιαγραφή